Zó vertel je aan je omgeving over je blog -
03/03/2015


Van geen enkel woord reppen over je blog tot hier enthousiast over vertellen voor een volledige collegezaal. Het moge duidelijk zijn: ik heb een enorme transformatie als blogger doorgemaakt. Probeerde ik het onderwerp eerst weg te wuiven wanneer iemand erover begon, kan ik er nu (zonder rood aan te lopen) over praten. Benieuwd?

Adem in, adem uit
‘Wat heb je afgelopen week gedaan?’, aldus de welbekende vraag. Waar je normaal deze vraag zou wegwuiven met ‘Oh, niets bijzonders’ en de dappere dodo’s nog iets zouden toevoegen als ‘Een beetje bloggen enzo…’, is dit de cue om open te zijn over je online obsessie. Nee, het is écht niet nerdy om te vertellen dat je er drie uur lang over hebt gedaan om een tutorial op te nemen, omdat je kat de webcam gebruikte als persoonlijke boksbal Het is juist de ultieme reden om je tutorial te willen bekijken mét bijbehorende bloopers. (Hoera, extra views!)

Leg de nadruk niet op jezelf
Misschien voelt het enorm arrogant om honderduit over ‘jouw’ blog te vertellen, maar bekijk het eens van een andere kant: het is het platform voor jouw passie. Dit besef kan het ongemak rondom dit onderwerp ietwat verlichten. Immers, staat jouw blog bomvol dingen die jíj leuk vindt. En sinds wanneer is het stom om iets te vertellen over jouw favoriete onderwerp?

Wees trots 
Of je nou regelmatig reviews schrijft of een heerlijk recept deelt. Het zijn allemaal artikelen waar jij veel tijd en moeite in steekt en waar je dus best trots op mag zijn. Ongeacht dat je misschien zelf niet altijd tevreden bent met de ‘te korrelige’ foto’s of ‘kromme’ zinnen. Als je in real life een recept doorspeelt of een product aanraadt aan een vriendin, is dit toch ook niet raar?

Negeer stomme reacties
Er zal altijd wel íémand zijn die je blog stom vindt of er een beetje vreemd op reageert. Stel aan jezelf de volgende vraag: weegt deze negatieve reactie op tegen het plezier dat je beleeft aan bloggen? De positieve reacties van anderen? Mijn advies: laat het los. Laat diegene zelf lekker een originele hobby zoeken. #doei

Vind jij het moeilijk om over je blog te vertellen? 

Categorie: Personal


5 reacties


    8 december 2015

    Ja, inderdaad!
    Over je blog vertellen hoeft zeker niet negatief te zijn. Ik kom er nu stukje bij beetje achter en, hoewel ík nog wel lichtelijk rood aan loop, gaat het steeds makkelijker! We inderdaad best trots zijn op ons plekje:).



    8 december 2015

    Vrienden en familie weten eigenlijk niet beter dan dat ik schrijf, dus een blog was geen verrassing voor ze. Meestal komt het bij verjaardagen enzo wel even ter sprake, iedereen is er verder ook heel relaxt over. Ik heb me nooit geschaamd voor mijn blog o.i.d. Vreemde/negatieve reacties heb ik ook maar weinig gehad.



    8 december 2015

    Hahahaha #doei! Te leuk. Ik herken me volledig in je artikel. Thanks daarvoor. Recentelijk een nare opmerking gehad uit naaste omgeving over mijn blog en online aanwezigheid op social media. Maar #doei.



    9 december 2015

    Eigenlijk ben ik vanaf dag 1 open geweest en ik heb nog nooooit iets negatiefs gehoord! Ik begrijp dan ook niet waarom mensen anoniem bloggen. Dat vind ik echt zonde!



    9 december 2015

    Die stomme reacties negeren vind ik wel heel lastig. Aangezien ik vrij snel al op openbare groepen ging posten wisten veel mensen het al en ze deden er vaak laconiek over maar ik weet dat ik er blij van wordt en dan moet je het gewoon doen.