DIY: Sushi Bitterballen -
10/09/2015


Sushi Bitterballen
Als je mij voor één ding wakker kan maken, dan is het voor sushi. Het nadeel? Het is een duur grapje om iedere week uit eten te gaan én het duurt enorm lang om zelf te maken. Toch? Think again! Deze sushi bitterballen zijn zo gemaakt en ideaal voor feestjes. De ultieme gezonde tegenhanger van de vette variant.

Sushi Bitterballen
Wat heb je nodig? 500 gram sushirijst, sesamzaadjes en vulling voor de sushi bites naar keuze. Zelf koos ik voor garnalen en gerookte zalm. Het is het makkelijkst te werk te gaan met handschoenen besmeerd met een kloddertje mayonaise. Dit zorgt ervoor dat de sushi niet aan je handen blijft plakken. Pak een beetje rijst en duw deze plat op het aanrecht. Doe dit nogmaals zodat je twee platte plakken rijst hebt. Ze hoeven niet precies even groot te zijn ;-). Leg nu de vulling op één plak rijst en leg de andere plak erbovenop. Maak nu -al knedend- een bol. Even rollen in sesamzaadjes en je hebt je eerste sushi bitterbal gemaakt. Roll on!

Sushi Bitterballen Sushi Bitterballen
Zien ze er niet lekker uit? Zelf vind ik ze het allerlekkerst wanneer ze ietwat zijn opgestijfd in de koelkast. Serveer ze daarna op een groot bord. Enne: vergeet niet een bakje sojasaus bij te voegen als ‘party dip’.

Zijn jullie ook zo verslaafd aan sushi? Gaan jullie deze sushi bitterballen ook eens maken?

Edit: Voor de oplettende lezer; ik heb inderdaad dit hapje omgedoopt tot ‘Sushi Bitterballen’. Dit vond ik vanwege de vorm en samenstelling toch nét iets passender ;-)29 reacties


  10 september 2015

  Ziet er heerlijk uit, zeker de moeite waard om eens te proberen :-)!


  Renee

  10 september 2015

  Voor de beste sushi van NYC moet je écht hier naartoe: http://www.longgrainnyc.com/mobile.aspx


  Femke - Youniqueblog

  11 september 2015

  Oeh, sounds good! Ik wil ook écht naar Beyond Sushi – schijnt ook héérlijk te zijn.  10 september 2015

  hmm lekker!

  x  10 september 2015

  Jum! Dit ga ik even ‘saven’ zodat ik dit kan maken. Ik ben DOL op sushi <3  10 september 2015

  Ik houd totaal niet van sushi, maar dit ziet er wel erg lekker uit :) x  10 september 2015

  Oew dit lijkt me heerlijk, ik hou van sushi! Dit ga ik een keer proberen :D  10 september 2015

  Toen ik die gekke zwarte handschoen van je zag schrok ik een beetje, maar dit ziet er inderdaad superlekker en eenvoudig uit. Ik heb laatst nog sushi gerold, en het is zo lekker maar mozeskriebel wat kost het een hoop tijd!!!

  Ik heb je recept gesaved trouwens ;)


  Femke - Youniqueblog

  11 september 2015

  Yay, superleuk dankjewel! Enne: het ziet er inderdaad een beetje gek uit, maar het werkt echt zó goed.  10 september 2015

  Oh dit ziet er heerlijk uit :D Maak jij de sushirijst nog op een speciale manier klaar, of gewoon zoals je het zou maken met normale sushi?


  Femke - Youniqueblog

  11 september 2015

  Goede vraag! Ik heb ‘m gewoon op normale wijze klaargemaakt ;-)  10 september 2015

  zo lekker! Ik heb ook een keer sushi gemaakt! Het is echt leuk om te doen! :D  10 september 2015

  Ahh wat een super leuk en lekker idee! Ik ben echt een sushi freak, dus ga dit zeker een keertje proberen te maken! :D  10 september 2015

  Ohhh, heerlijk! Je kan mij ook echt wakker maken voor sushi. Dit wil ik wel eens proberen.  10 september 2015

  Wat een leuk idee, het ziet er erg lekker uit! :)  10 september 2015

  Oh je hebt geen idee hoe erg ik aan sushi verslaafd ben haha! Het staat zelfs in mijn bio op mijn blog haha. Ik heb honger na het zien van de foto’s. Super lekker ziet het eruit! Liefs, Denise.  10 september 2015

  Oeh, ziet er lekker uit!  10 september 2015

  Wat een schattige hapjes!  11 september 2015

  Beste.blog.ooit. :)


  Femke - Youniqueblog

  13 september 2015

  THANK YOU!  11 september 2015

  wat leuk en lekker!  25 september 2015

  Oh. Em. Gee! SOWIESO ga ik dit uitproberen.  30 september 2015

  oe3UtG It as just letting clientele are aware that we are nevertheless open up for home business.  30 september 2015

  PJYQOc You can definitely see your expertise in the work you write. The arena hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to say how they believe. At all times follow your heart.  30 september 2015

  oRo9Lb It as actually a great and helpful piece of information. I am happy that you just shared this helpful tidbit with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.  30 september 2015

  pqMQzj Some genuinely prize content on this website , saved to my bookmarks.  30 september 2015

  cmjGuJ Would you be curious about exchanging hyperlinks?  30 september 2015

  CImVvH Thank you for another magnificent article. Where else could anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.  1 oktober 2015

  I just want to tell you that I’m newbie to blogging and certainly loved this blog. Probably I’m going to bookmark your site . You definitely come with awesome writings. Thank you for revealing your website.