15 leuke ideeën voor blogposts wanneer je weinig tijd hebt -
24/12/2015


ideeën voor blogposts
Nu het kerstvakantie is zal je waarschijnlijk niet veel haast hebben. Op de keuzestress -‘zal ik kiezen voor een kerstkransje óf voor de volledige gourmetschotel’- na dan. Toch kan het enorm fijn zijn om deze tijd te benutten om vooruit te schrijven voor je blog. Of alvast ideeën te bedenken voor het nieuwe jaar. Ik hoop je op weg te helpen met een lijstje bomvol last-minute ideeën voor blogposts.

1. Maak een lijstje van je favoriete blogs. Ik blijf het ontzettend leuk vinden om nieuwe blogs te ontdekken. En ja: ik ben ook altijd enorm nieuwsgierig welke bloggers de bloggers volgen die ik volg. (Laat die zin maar even op je inwerken ;-)) Zelf bewaar ik in dit mapje ook alle lieve posts over mijn blog die ik tegenkom. Ideaal voor een dipdag.
2. Deel je favoriete webshops. Het liefst met tof thema, zoals: ‘Mijn x favoriete webshop voor stationery’ of ‘mijn x favoriete webshops voor een klein budget’.
3. Maak een overzicht van je favoriete do-it-yourselfs. Als je tóch aan het pinnen of hearten bent, kan je net zo goed ook meteen verwerken in een onderhoudende post.
4. Noteer waar je momenteel mee bezig bent. Er is vast een goede reden waarom je geen of weinig tijd hebt om een blogpost te schrijven. Draai het om tot iets waar je juist over kan schrijven. Bijvoorbeeld door te delen hoe jij je toetsweek/eerste werkdag/netflix-marathon overleefd.
5. Leg je favorieten vast. Van hotspots en recepten tot films en quotes.
6. Deel jouw tips. Denk bijvoorbeeld over bloggen (zoals dit artikel ;-)), maar ook hoe om te gaan met een drukke agenda of hoe leuke recepten te maken met een klein budget. Alles waar jij een (soort-van) expert in bent.
7. Laat zien hoe een dag uit jouw leven eruit ziet. Ook ik deelde afgelopen jaar één ‘standaard’ dag uit mijn leven.
8. Maak een overzicht van je zelfgeschreven posts. Gecategoriseerd op ‘de leukste recepten die ik afgelopen jaar heb gemaakt’ tot de ‘best gelezen blogposts’.
9. Vertel over het ontstaan van je blog. Waarom ben je begonnen met bloggen? Hoe is je lay-out door de maanden/jaren heen veranderd?
10. Vul een tag in. 
Zelf ben ik hier niet direct een voorstander van, maar mits je het op originele wijze doet kan het wel héél leuk zijn. Of: bedenk je eigen tag!
11. Deel je inspiratiebron(nen). Het is één van de meest gestelde vragen die ik ontvang: ‘Hoe bedenk je originele ideeën voor je blog?‘. Het kan voor anderen enorm inspirerend zijn om te weten waar jij je inspiratie vandaan haalt.
12. Zet je doelen op online papier. Evenals de tags is dit wel iets wat bij de ‘visie’ van je blog moet passen, maar zelf vind ik het best leuk om de ‘doelenlijstjes’ van anderen te lezen. En vooral: óf ze het hebben gehaald ;-)
13. Verklap grappige feitjes over jezelf. Dat je er op je 6e erachter was gekomen dat Sinterklaas niet bestond, omdat je per ongeluk aan zijn baard had getrokken bijvoorbeeld.
14. Onthul de belangrijkste lessen die je hebt geleerd. Of dit nou gaat over bloggen of over jezelf.
15. Geef een kijkje achter de schermen bij je blog. Van hoe je je foto’s bewerkt tot fotodagboek. En ja: natuurlijk moet er dan wel een leuk filtertje overheen om het toch nog een beetje a la Carrie Bradshaw eruit te laten zien ;-)

Wat vinden jullie van dit lijstje? Hebben jullie genoeg tijd om te bloggen?



28 reacties


    24 december 2015

    Dank voor deze tips! Ik zit momenteel een beetje in een soort dip die ik wijt aan de donkere dagen ;) Ik denk dat ik wel wat leuke onderwerpen uit jouw blogpost kan halen :D



    24 december 2015

    Leuke lijstjes. Zelf heb soms veel tijd om te bloggen en soms heel weinig, dat ligt echt aan het moment!



    24 december 2015

    Ik merk dat mijn vooruit geplande blogs een beetje op beginnen te raken en dat ik laatst een heleboel heb gedelete wat in concept stond, dus dit zijn misschien wel handige tips om “3de kerstdag” even goed door te nemen. Wie weet wat ik er uit kan halen.



    24 december 2015

    Leuke ideeën Femke! Dat zijn inderdaad handige posts voor als je weinig tijd hebt. Fijne feestdagen!



    24 december 2015

    Er zitten zeker handige tips tussen. Een TAG vind ik persoonlijk juist heel leuk om te lezen bij andere, zo leer je iemand toch beter kennen. Maar dan moet het inderdaad wel op een leuke, unieke manier verteld worden .



    24 december 2015

    Tof! Ik heb altijd een lijst met onderwerpen waar ik nog over wil schrijven maar niet altijd meteen tijd voor heb. Zo ben ik nooit uit inspiratie!



    24 december 2015

    Super leuke blogpost ideeën, bedankt voor het delen! Ik heb nu ook weer inspiratie opgedaan voor nieuwe blogposts. Helaas heb ik in januari tentamens en moet ik veel inleveren waardoor ik niet echt een rustige vakantie heb.



    24 december 2015

    Leuke lijstje! Altijd handig idd.



    24 december 2015

    Een heel erg leuk lijstje! Dit artikel zal ik zeker in mijn achterhoofd houden!



    24 december 2015

    Hé, die tips kan ik waarschijnlijk in januari goed gebruiken! Na de feestdagen en de jaarwisseling is mijn inspiratie altijd he-le-maal op, en ik ga het dit jaar ook héél druk hebben (lees: sectorwerkstuk, deadlines, tentamens), dus dit lijstje kan ik over een paar weekjes heel goed gebruiken! Liefs.



    24 december 2015

    Leuke tips Femke! Ik heb het juist héél druk deze kerstvakantie (blok!) dus dan komen zulke lijstjes altijd wel van pas. Mag ik trouwens even bekennen dat ik het zooo leuk vind om in jullie nieuwe huisje binnen te gluren? Altijd leuk om iemands interieur te ontdekken, volgens mij hebben jullie een super smaak ;-) Dus dat mag wat mij betreft in een kijkje achter de schermen bij Younique :D X



    24 december 2015

    Wat een handige en leuke tips! Ik heb ook vaak tijdnood of even geen inspiratie en dan kunnen deze tips zeker van pas komen



    24 december 2015

    Leuk lijstje, ik heb hem even opgeslagen. De inspiratie is hier soms ver te zoeken, helaas! De favoriete blogger lijstjes vond ik vroeger altijd erg leuk, ik heb het idee dat er de laatste tijd niet zoveel nieuwe bloggers bij komen. De meeste ken ik dus al..
    Liefs



    24 december 2015

    Superhandige ideetjes! Bloggen en foto’s maken is altijd wat lastiger nu het zo snel donker wordt haha.



    24 december 2015

    Wat een leuke en handige tips! Vooral een overzichtje van artikelen. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan.



    24 december 2015

    Handig lijstje!



    24 december 2015

    Handige en leuke tips.
    Tip 10 doe ik geregeld omdat ik het leuk vind om tags in te vullen en de lezer van je blog leert je dan ook beter kennen.
    Fijne kerstdagen.



    24 december 2015

    Super handige en leuke tips! Kan ik zeker gebruik van maken.



    24 december 2015

    Super handige tips! Dank je wel.. kunnen we weer even vooruit haha. Fijne dagen!



    24 december 2015

    Ik vind die roze touch op jullie bureau zo tof, haha! Ik vind dit super handig als last last minute oplossing. (: Want als je er nog wat extra originaliteit en creativiteit in steekt kan je er nog leukere dingen van maken. En wow, die zin van de bloggers die de bloggers die ik volg volgen, was wel efkes moeilijk. ;) Maar ik snap je, haha. Want de bloggers die ik volg, geven me inspiratie en zij halen hun inspiratie van die bloggers die ze volgen, dus da’s dubbele inspiratie! ;)



    24 december 2015

    Wat een leuke ideeen! Ik sla hem op voor als ik even geen idee heb.

    x



    24 december 2015

    Dit is een heel fijn lijstje. De komende tijd ga ik verhuizen, moet ik meer werken en nog andere projecten afronden. Dan is dit een hele fijne inspiratie om toch leuke posts online te laten komen.



    24 december 2015

    Handige ideeën! Helaas komt het de laatste tijd vaker voor dat ik in tijdsnood kom, dus dit lijstje komt mij heel goed uit :)



    24 december 2015

    Leuk lijstje, als ik even iets niet meer weet dan ga ik jouw artikel weer eens lezen \slaat op in leeslijst/



    26 december 2015

    Leuk lijstje met goede tips! Laatst heb ik nog een hele ideeën lijst gemaakt om over te schrijven, als was er voor de kerst geen gebrek aan inspiratie haha



    2 januari 2016

    Wat een leuk en handig artikel is dit! Ik ben blij dat ik je blog heb gevonden :)



    3 januari 2016

    Wat een leuk lijstje! Dit ga ik binnenkort eens bekijken, om inspiratie uit te halen :)



    26 januari 2016

    Dat zijn zeker leuke ideeën. Vooral nu ik erg druk ben met school (toetsweken) kan ik deze tips zeker gebruiken!