Waarom ik niet fulltime zou willen bloggen -
08/02/2016


fulltime bloggen
Het is geen geheim dat ik het waanzinnig leuk vind om te bloggen. Hé… Hoe zou ik het anders al jarenlang kunnen doen? Ik krijg dan ook steeds vaker de vraag of ik het niet iets zou vinden om fulltime te bloggen. Mijn steevaste antwoord? Nee. In deze post leg ik voor eens en altijd uit waarom.

Ik hou van schrijven, ik hou van foto’s maken en ik hou ervan om bezig te zijn met online. Geen gekke conclusie dus dat andere mensen denken dat ik hiervan mijn fulltime baan zou willen maken. Toch moet ik in alle eerlijkheid bekennen dat -ondanks dat ik bloggen héél leuk vind en hier wekelijks vele uurtjes aan spendeer- dit mij helemaal niets lijkt. ‘Komt dit vanwege de financiële onzekerheid?,’ is de vraag die vaak in het vervolg wordt gesteld. Hier heb ik lang over moeten nadenken, maar ik moest uiteindelijk concluderen dat dit niet het geval was. Als financiële zekerheid voor mij het allerbelangrijkst was, dan was ik geen freelance tekstschrijver geworden. En daar was dan ook opeens mijn antwoord. Mijn werk…

Zoals jullie weten is het altijd mijn droom geweest om te schrijven voor verschillende tijdschriften. Het feit dat ik dit nu doe (yay!) geeft me dan ook zóveel voldoening, dat ik het niet zou willen opgeven. Neem bijvoorbeeld het nieuwste issue van Fashionista. Hiervoor maakte ik niet alleen een speciaal dossier over vriendschappen tussen mannen en vrouwen, maar ging ik voor een artikel ook een week lang als ‘one of the guys’ door het leven. Veel toffer kan een day job haast niet zijn, dacht ik zo. Natuurlijk zijn dit soort artikelen niet uitgesloten wanneer ik mij puur en alleen zou richten op bloggen (immers: ik bepaal zelf waarover ik schrijf), maar het zou toch heel anders zijn.

Daarnaast vind ik mijn werk als freelance tekstschrijver ook gewoon heel leerzaam. Niet alleen omdat je veel leert over het ondernemerschap, maar ook omdat je met verschillende mensen en bedrijven in aanmerking komt waar je altijd wel íéts van leert. Ook dit is natuurlijk niet uitgesloten wanneer je fulltime blogt, maar -opnieuw- het zou toch heel anders zijn. Bovendien vind ik het ook gewoon leuk om regelmatig onderdeel te zijn van een team. Dat zou ik als fulltime blogger toch wel missen. Directe collega’s met wie je samen kan sparren over nieuwe ideeën, maar met wie je ook interessante tips en nieuwtjes kan uitwisselen.

Het is dan ook maar net wat je het belangrijkste vindt aan je werk. Voor mij staat mezelf kunnen ontwikkelen binnen verschillende omgevingen en teams boven de mogelijkheid om iedere dag te schrijven. Hoe leuk ik dit ook vind. Dus nee, ik zal niet op korte termijn fulltime gaan bloggen. Maar hé, je weet wat wat ze zeggen: Zeg nooit, nooit!

Aan alle bloggers onder mijn lezeressen: Lijkt het jullie wel interessant om fulltime te bloggen? Waarom?44 reacties


  8 februari 2016

  Soms fantaseer ik er wel eens over, dat ik beroepsmatig in ieder geval met schrijven bezig kan zijn. Helaas weet ik dat dat niet zo makkelijk is, plus ik ben bang dat je dan snel alleen nog maar vanuit huis werk en je sociale contacten verliest.  8 februari 2016

  Ik denk niet dat ik fulltime zou willen bloggen. Ik vind het leuk om mijn hersenen ook op een andere manier aan het denken te zetten naast mijn blog. Daarnaast hou ik ook van de structuur die mijn werk bij een bedrijf mij geeft. Maar zeg nooit nooit!  8 februari 2016

  Ja ik denk dat ik wel begrijp waarom je het niet zou willen. Mij lijkt het daarentegen juist heerlijk. Je bent dan je eigen baas, doet dingen wanneer jij dat wilt en bent constant creatief en ontwikkelend bezig. Misschien een verheerlijkt beeld, maar mij lijkt het wel wat. ;)


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Oh, dat is zeker waar hoor! Maar als freelance tekstschrijver heb ik die voordelen natuurlijk al :-) Misschien dat het mij daarom ook minder trekt dan anderen. In principe ben ik al een soort-van fulltime blogger ;-)  8 februari 2016

  Ik zou het ook niet kunnen. Volgens mij zou ik heel snel erg eenzaam zijn. Voor mij speelt ook het financiële aspect een rol: Ik zou niet kunnen leven met die onzekerheid en daarom zou ik nooit zelfstandig willen zijn.  8 februari 2016

  Mooi en duidelijk omschreven! Ik snap wel dat je het werken in teams ook gewoon erg leuk vindt! Ik ben sowieso véél te klein om fulltime te bloggen, maar ik zou het ook niet willen. Ten eerste omdat ik al weet dat zodra het schrijven een moeten wordt ik niks meer uit handen krijg. En ten tweede doe ik nu een opleiding tot jeugdhulpverlener, en ondanks dat ik niet precies weet wat ik daarmee wil doen, weet ik wel dat ik heel graag met kinderen wil werken :-)  8 februari 2016

  Ik begrijp je punt wel. Eerder wilde ik per se fulltime bloggen, maar ik zou het nu het liefst willen met nog een inkomen erbij, omdat ik 1) niet zo van financiële onzekerheid houdt en 2) ik denk dat je wel heel groot moet zijn om fulltime te kunnen bloggen zonder dat je daarvoor advertorials moet doen die je als je er niet je huur van moest betalen niet zou doen. Dat laatste zou ik niet kunnen. Alleen bloggen lijkt mij trouwens behalve leuk ook wel heel eenzaam omdat je geen collega’s hebt.  8 februari 2016

  Ik snap goed je punt van het willen hebben van collega’s :) Ik ga binnenkort stage lopen bij een één mans bedrijf en ben daar nu al een beetje nerveus voor omdat ik bang ben dat ik mij snel alleen ga voelen. En ook inderdaad het leren van de mensen met wie je werkt. Hoewel ik denk dat als je fulltime zou gaan bloggen je ook wel met vel mensen gaat samenwerken en veel dingen leert. Dus het is lastig maar ik snap je keuze om niet full time te gaan wel goed :)  8 februari 2016

  Ik zou het juist ontzettend leuk vinden om fulltime te bloggen maar zie het helaas nog niet zo snel gebeuren.
  Mijn ene blogniche is Ierland en daar ga je geen fulltime inkomen mee verdienen en mijn andere blog is nog zo klein, dat gaat ‘m ook niet worden…  8 februari 2016

  Wat een tof artikel! Ik vind het leuk om te lezen dat jouw baan zo geweldig is dat je ze niet zou willen opgeven! :-) Zolang het te combineren is, is het prima toch? :-)
  Ik weet eigenlijk niet of ik het full time zou willen doen omdat wij nog niet zo groot zijn en ik dus ook niet exàct weet wat er allemaal bij komt kijken om dit echt voltijds te doen! :-)  8 februari 2016

  Het gaat er vooral om dat je doet wat je gelukkig maakt. Ik snap heel goed dat je niet volledig fulltime wilt bloggen als je zoveel uitdaging ook haalt uit het werken voor verschillende tijdschriften. Mijn werk is naast bloggen totaal iets anders en daardoor is de verleiding denk ik iets groter om iets heel anders te dromen (let wel dromen;). Heerlijk lijkt mij het om je eigen tijd zelf in te kunnen delen! Maar of ik dat ook fulltime zou willen, daar ben ik nog niet over uit!  8 februari 2016

  Het lijkt mij leuk om van mijn blog een soort van mijn werk te maken maar dat hoeft van mij ook niet fulltime. Er zijn namelijk heel veel toffe dingen die ik óók zou willen doen en daarnaast zou ik het zonde vinden van mijn opleiding, waar ik ook graag iets mee wil doen.


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Ik denk dat die gedachte bij mij ook héél erg speelt: “Er zijn heel veel toffe dingen die ik óók zo willen doen” en -inderdaad- “Zonde van mijn opleiding” Stiekem nooit echt bewust geweest van deze factoren, tot nu toe!  8 februari 2016

  Ik ben niet zo’n team mens, dus ik vind ‘t prima om gewoon zelfstandig en op m’n eentje te werken. Zo heeft iedereen zijn voorkeur :-)  8 februari 2016

  Ik zou het zeker erg leuk vinden! Maar als ik ergens bij een bedrijf ook teksten zou kunnen schrijven zou ik dat ook prima vinden!  8 februari 2016

  Ik zou het financieel niet aandurven. En bovendien heb ik geen idee hoe ik nu geld zou moeten verdienen met mijn (nogal persoonlijke) blog. Soms dagdroom ik er wel eens over en lijkt het me geweldig om enkel nog maar te schrijven. Maar het zal dus bij dromen blijven ;-).  8 februari 2016

  Wat je nu doet is natuurlijk al super en je schrijfstijl leest heel erg fijn! je doet het gewoon goed meid! toppertje!


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Lief, dankjewel!  8 februari 2016

  Ik zou eigenlijk ook liever niet fulltime willen bloggen, nu ik erover nadenk. Ik vind het ook kei interessant om telkens van verschillende personen en bedrijven wat te leren!  8 februari 2016

  Ik kan me hier ook helemaal in vinden! Het grappige is alleen wel dat ik nu ook wel zou kunnen zeggen dat je fulltime blogt. Elke dag een post is best wel fulltime toch? Vergelijk het met echte fulltime bloggers die net zoveel posten. ;) Het is maar net hoe je ‘fulltime’ voor jezelf invult.


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Hahaha, daar heb je ook wel weer een punt ;-) Ik besteed er inderdaad zóveel uren aan, dat het eigenlijk wel een fulltime job an sich is.  8 februari 2016

  Dit is best herkenbaar voor mij, ik werk nu 80% in loonverband als wetenschappelijk medewerker aan de universiteit en verder ben ik pas mijn eigen praktijk gestart als psycholoog én heb ik ook mijn blog mee ingeschreven als mijn ‘bedrijfje’. Ik kan er nu helemaal nog niet van leven (heb zelfs meer kosten dan inkomsten wat betreft mijn blog), maar ik droom er wel van om ooit volledig zelfstandig te kunnen zijn. Toch zou ik denk ik ook niet fulltime willen bloggen, gewoon omdat ik het werk als psycholoog ook heel graag doe. Een combinatie van de twee lijkt me dan ook heerlijk, hopelijk kan ik dit ooit waarmaken. En freelance tekstschrijver zijn voor verschillende magazines lijkt me ook een hele fijne baan!  8 februari 2016

  Oeh ik snap het helemaal, je hebt natuurlijk zulke leuke dingen ernaast!! En het lijkt mij ook wel heel leuk om ook lekker in een team te werken, in plaats van alles altijd alleen te doen (hoewel dat ook heel lekker kan zijn soms)  8 februari 2016

  Zeker een interessante kwestie: ik zou het zelf ook niet willen denk ik, daarvoor is het gewoon teveel een hobby en mijn toekomst ligt bij datgene waarvoor ik opgeleid word: het onderwijs.  8 februari 2016

  Wat een origineel artikel, heel leuk om te lezen wat je reden daarvoor is. Ik weet niet of ik het zou willen, sowieso is mijn blog nu nog niet groot genoeg om er echt van te leven, als ik dat zou willen. Ik heb op dit moment een goede baan die me financiële zekerheid biedt en waar ik ook echt veel kan leren. Dus ik denk dat dat ook mijn reden zou zijn.  8 februari 2016

  Ik denk dat het voor en nadelen heeft, zoals alles. Ik heb nooit veel passie gehad voor mijn werk, maar wel voor bloggen. Ik ben ook niet en teammens, ben graag alleen en houd van vrijheid. Ik zou mijn collega´s wel missen, de sociale contacten, maar dat is vast ook weer op te lossen. Dus ja ik zou het zeker doen als het zou kunnen.  8 februari 2016

  Eerlijk gezegd, ik zou het ook niet kunnen. Want eerlijk gezegd ben ik bang dat ik te snel uitgeput zou zijn op vlak van inspiratie omdat je steeds focust bent op nieuwe dingen creëren. En ook dan heb je ook nog een grotere druk op je ‘omdat je toch alle tijd hebt’ etc. Dus ik denk ook liever niet. Maar misschien is part-time meer een optie dan. ( :


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Dat speelt voor mij denk ik ook wel mee. Ik zou het niet fijn vinden om helemaal gefocust te zijn op mijn blog, omdat ik hierdoor -denk ik- ook een gebrek aan inspiratie ga krijgen. Waar moet je het dan steeds vandaan halen?  8 februari 2016

  Ik vind bloggen juist heerlijk om naast de dingen te doen die ik al doe. Dus bloggen zou ik ook niet fulltime willen doen  8 februari 2016

  “… onder mijn lezeressen”? Je hebt ook mannelijke lezers hoor, en zelfs daar zitten mensen bij die bloggen ;)


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Excuses, excuses ;-) Jij bent natuurlijk ook zeer welkom om mee te discussiëren!  8 februari 2016

  Zou het leuk vinden, maar ik heb al een fulltime baan die ik ook erg leuk vind en toch wat meer zekerheid biedt. Juist de combinatie van mijn werk en bloggen versterkt elkaar. Ik zou het ook een te grote druk vinden om elke dag te bloggen. En oh ja, ik heb ook nog een leven naast een beeldscherm :)


  Geena

  9 februari 2016

  Ik blog al jaren fulltime. En toch zie ik deze problemen van je niet, omdat ik onder anderen voor een coörporate blog schrijf. Probleem opgelost.


  Femke - Youniqueblog

  9 februari 2016

  Dat is inderdaad een andere manier van bloggen, dat doe ik ook regelmatig op freelance-basis. Maar zou je ook echt fulltime persoonlijk willen bloggen? Ik niet, namelijk ;-)  9 februari 2016

  Op dit moment zou ik niet fulltime willen bloggen. Ik moet echt met mensen werken, het liefst als verkoper zodat ik soms ook nog wat advies kan geven.
  Ook is mijn blog at this moment nog niet geschikt om fulltime mee te bloggen :’)  9 februari 2016

  Ik zou het enorm leuk vinden om fulltime te kunnen bloggen, maar het lijkt me daarentegen ook heel lastig. Op het financiële gebied, maar ook als het gaat om inspiratie. Wat als je inspiratie op is? Wat dan? Ondanks dat lijkt het me wel een hele leuke uitdaging, maar zou ik er denk ik toch niet voor kiezen. X  9 februari 2016

  Ik snap wel waarom je het niet wil, want wat je als werk doet is ook echt geweldig leuk!  9 februari 2016

  Helemaal prima toch? Je hebt je droombaan! Die ga je niet opgeven nee. Mij lijkt fulltime bloggen best wel leuk, als ik ervan zou kunnen leven. Want eerlijk gezegd vind ik bloggen gewoon net wat leuker dan m’n studie of baantjes die ik gehad heb. Ik houd echt van vrijheid hebben.  9 februari 2016

  Lijkt mij echt heel gaaf om fulltime te kunnen bloggen. Ik merk steeds meer en meer dat ik dit toch echt heel leuk vind om te doen. -x-  9 februari 2016

  Mij lijkt het wel heel erg fijn. Je kunt alles zelf bepalen en indelen!  10 februari 2016

  Ik vraag me nu toch wel af hoeveel tijd je aan je blog besteed! Je hebt altijd super goede content en foto’s dus neem aan dat je er nu ook al veel uren in stopt? Maar het is zo gaaf dat je dat kunt combineren met het freelance schrijven. Dat zou ik ook echt super gaaf vinden.. maar fulltime bloggen? No way. Ik zou het niet kunnen. Ik vind het leuk om ‘s avonds lekker van me af te schrijven maar daar houd het wel bij op!


  Femke - Youniqueblog

  10 februari 2016

  Pfoe, ik zou het echt niet durven zeggen. Ik denk dat het al snel een aparte parttime job is ;-)  15 februari 2016

  Ja en nee. Fulltime zit er als moeder sowieso niet in voor mij. Maar ik zou het best leuk vinden om geld te verdienen met mijn blog. Maar fulltime? Nee, daar is mijn gezin te waardevol voor.  21 februari 2016

  Oh yes, ik zou het zo graag willen. Op dit moment zou dat helemaal niet kunnen, ik post niet dagelijks iets vanwege school en natuurlijk heb ik nog helemaal geen inkomsten. Maar ooit, zou ik het zo vet vinden als het zou kunnen, ik wil sowieso graag iets in de richting met fashion doen, dus fulltime fashion blogger is echt een droom. Ik droom echt van al die fashion shows, het enige probleem is dat je er niet zo maar komt, maar daar wil ik best voor werken – als ik tijd heb haha. Oh ja en ik wil even een compliment geven hoe je al dat werk tegelijk doet, blog is echt super en dan combineer je dat ook met je echte werk! Uiteindelijk vind ik dat het belangrijker is dat je voldoening uit je werk haalt én het heel leuk vindt.