Simpel en súperlekker: Roze Sushi Bowl -
06/03/2016


Roze Sushi Bowl 2
Fan van roze én sushi? Dan heb ik nu de ultieme combinatie voor je ontdekt: roze sushi bowl. Enkele jaren terug stuitte ik op dit superlekkere recept van Chicks Love Food, en sindsdien eten mijn vriend en ik regelmatig dit gerecht om onze sushi craving te temmen. Echter besloot ik onlangs mijn eigen twist aan ons favoriete recept te geven. Zó maak je roze sushi bowl. 

Roze Sushi Bowl 1
Je hebt nodig (voor 2 personen): 2 kopjes rijst (bij voorkeur sushirijst, maar het mag ook iedere andere type rijst zijn), 6 krabsticks, 1 avocado, 2 eetlepels sesam- of chiazaad, tonijn uit blik en 2 eetlepels rode bietensap. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen. Voeg vervolgens aan iedere portie één eetlepel bietensap toe en mix het door de rijst. Afhankelijk van hoe roze je de rijst daadwerkelijk wilt hebben, kun je meer of minder bietensap toevoegen. Wees niet bang: Wanneer je de sap goed verdeeld, doet dit niet af aan de smaak. Zelf heb ik namelijk een hékel aan de smaak van rode biet. Maak je roze sushi bowl af met jouw favoriete ingrediënten, zoals krabsticks, avocado, sesam- of chiazaad en tonijn. Overigens was ik zelf vergeten om de avocado voor de foto te snijden en in de kom te doen, maar zelf vind ik dit altijd een onmisbare aanvulling op de sushi bowl.
Roze Sushi Bowl 3
Sprenkel wat sojasaus over je sushi bowl heen en het is het ideale maal, wanneer je enórm veel zin hebt om sushi te eten maar geen tijd of geld. Wanneer ik thuis werk kook ik de sushirijst altijd al in de middag. Zo kan de sushi eenmaal op kamertemperatuur verder afkoelen in de koelkast en komt er nog meer die échte smaak van sushi vrij. Ook voegen mijn vriend en ik zo nu en dan wat norivellen toe, welke we eerst in reepjes hebben gescheurd. Simpel, maar echt waanzinnig lekker.

Wat vinden jullie van deze roze sushi bowl? Vinden jullie sushi ook zo waanzinnig lekker?22 reacties


  6 maart 2016

  Haha, wat ziet dit er gek uit. Ik had stiekem een een of ander chemisch kleurmiddel verwacht, maar niets is minder waar. Ben heel benieuwd!


  Femke - Youniqueblog

  6 maart 2016

  Hihi, ik heb inderdaad expres voor iets anders gekozen ;-)  6 maart 2016

  Het is dat ik niet van sushi houd, maar anders had ik dit receptje meteen uitgeprobeerd! Het ziet er zó cute uit! Leuk joh :)  6 maart 2016

  Whuuuuuuuuuuuuut, dit ziet er echt TE leuk uit gewoon! :-D Heel tof receptje.


  Femke - Youniqueblog

  6 maart 2016

  Lief, dankjewel!  6 maart 2016

  Haha hoe leuk is dit! Gelukkig dat je de bietensap niet proeft, ben er namelijk ook niet zo’n fan van. Dit ga ik een keer maken!


  Femke - Youniqueblog

  6 maart 2016

  Jaaa, leuk! Ik ben ook totáál geen fan van bietensap (BAH!), maar hier proef je echt niets van.  6 maart 2016

  Jeje liefde voor sushi  6 maart 2016

  Leuk!! Ik maak ook geregeld de sushi bowl van Chicks Love Food, maar de roze twist moet ik zeker eens proberen! X


  Femke - Youniqueblog

  6 maart 2016

  Ja, wij zijn ook echt gróót fan!  6 maart 2016

  Wauw dat ziet er super uit! Ga ik zeker een keer proberen, thanks!  6 maart 2016

  woahh cool! :D  6 maart 2016

  Zo ziet het er echt super leuk uit!  6 maart 2016

  Oeeeh hoe geniaal is dit? Ik probeer het binnenkort zeker een keertje uit :D


  Femke - Youniqueblog

  6 maart 2016

  Ah, súperleuk om te horen :-)!!  6 maart 2016

  Wat ziet dat er lekker uit! Ik hou inderdaad van sushi & van roze dus zeker een keertje uittesten en proeven!  6 maart 2016

  Dat ziet er cool uit  6 maart 2016

  Oh dit is echt een recept voor jou haha. Het ziet er lekker uit moet ik zeggen al denk ik bij roze toch altijd aan zoet :)


  Femke - Youniqueblog

  6 maart 2016

  Aah, dat vind ik een groot compliment haha :-) De kleur is inderdaad wel héél misleidend, maar het staat wel feestelijk op tafel ;-)  7 maart 2016

  Wat origineel om dit te doen! Zelf lust ik helaas geen sushi, maar dit ziet er echt zo leuk uit!  7 maart 2016

  Dit ziet er zó lekker uit! Ik liet deze foto gisteren aan mijn vriend zien en van hem moest ik het meteen gaan maken, haha. Toch hebben we gisteren voor ‘echte’ sushi gekozen maar ik ga het zeker eens proberen deze week. :)


  Femke - Youniqueblog

  7 maart 2016

  Hahaha, superleuk om te horen :-) En groot gelijk dat jullie voor échte sushi gingen hoor ;-) Wanneer je in tijdnood zit, kun je dit altijd nog proberen!