Zo maak je een panda van sushirijst -
07/04/2016


Panda van sushirijst4
Het stond al maanden (misschien wel járen) op mijn wensenlijstje om ooit te maken: een panda van sushirijst. Ik ben namelijk dól op die creatieve Bentō lunchboxes die je weleens op Pinterest ziet. Hoe ingewikkeld het er ook uitzag: Ik moest en zou het eens maken. Verrassend genoeg was dit met een kit van eBay bijzonder makkelijk.

Panda van sushirijst 1
Dit is ‘m dan: de kit van eBay om je eigen panda van sushirijst te maken. Deze set kostte $3,37 (omgerekend: nog geen 3 euro) en ik kocht ‘m via deze verkoper. Het duurde wel enkele weken voordat ik ‘m eindelijk in ontvangst mocht nemen, maar dit had ik het er uiteraard wel voor over. De kit spreekt voor zich en is daarom enorm makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is jouw favoriete sushirijst te koken volgens de instructies en vervolgens even te laten afkoelen. Schep hierna met beide delen van de pandavorm in de rijst: beter te veel in de mal, dan te weinig. Druk vervolgens de twee helften tegen elkaar aan zodat de rijst goed wordt samengeperst. Belangrijk, want: Je wilt natuurlijk niet dat je panda uit elkaar valt. Nu kun je de vormpjes eraf halen. Is dit moeilijk? Steek dan (voorzichtig) met een mes aan de zijkant van de vorm om ‘m eruit te pulken. Bij mij ging dit vrij makkelijk, zonder mijn pandabeer toe te takelen ;-)

Panda van sushirijst 2
Nu de tricky part: Het daadwerkelijk máken van de pandabeer. Helaas bleek de mal die was bijgevoegd bij de kit om de figuren uit te snijden totáál niet geschikt. Er zat namelijk een kartelrandje om de mal heen, welke zou moeten helpen om de stukjes uit de norivel uit te snijden. Helaas bleek dit een onmogelijke opgave en de vormpjes waren ook te klein om ‘m met een mes of -jawel- tandenstoker fatsoenlijk uit te steken. Jammer! Vervolgens heb ik aan de hand van de mal wel de benodigde figuren zélf uit een norivel geknipt. Dit is nogal een gepriegel, maar gelukkig ging het verrassend goed. In totaal knipte ik voor de pandabeer 9 figuurtjes uit: twee oren, twee ogen, één neus, twee armen en twee benen. In principe hoef je ook vrij weinig te doen om de nori aan de rijst te laten plakken. Hoogstens een ieniemieniebeetje water toevoegen. En dít is het resultaat…

Panda van sushirijst3(1)
Zijn ze niet fantástisch? Ik had meteen zin om verschillende verhalen uit te spelen ;-) Persoonlijk vind ik ze echt verrassend goed gelukt. Zeker wanneer je bedenkt dat ik de figuren zélf uit een norivel heb geknipt. Ik kan alleen niet aanraden om de pandaberen in één keer in je mond te stoppen. Roy ging het nog behoorlijk goed af, maar ik zat vervolgens echt met enorm bolle hamsterwangen op de bank en kon het amper doorslikken. Niet handig. Of ik de pandaberen snel opnieuw zou maken? Ik denk het niet. Qua avondeten houd ik het liever bij de supersnelle sushi bowl. Al zou ik het zéker eens opnieuw willen maken voor een feestje. Hoe grappig zou dat zijn?

Panda van sushirijst 4
Wat vinden jullie van deze panda van sushirijst? Zouden jullie dit eens willen maken?38 reacties


  7 april 2016

  Onwijs leuk! Een keer wat anders!  7 april 2016

  Ahh, ik vind dit echt super schattig :-).  7 april 2016

  Dat gifje: TE CUTE! Echt onwijs leuk dit :) Ik houd eigenlijk helemaal niet van sushi en norivellen (ja, ik weet het, shame on me), maar ik zou gewoon bijna die kit gaan kopen om de panda’s voor andere mensen te maken. Dit is echt zo leuk :)


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Hahaha,ik snap je hoor ;-) Het moet wel net je ding zijn! Maar zeker leuk ook om voor anderen te maken. :-)  7 april 2016

  Haha super leuk, zie dit inderdaad al voor me in een broodtrommeltje. Ook leuk dat GIFje erbij!  7 april 2016

  Oh my, dit is echt te schattig! Zonde om op te eten en leuk om mee te spelen haha. Het kind in mij komt weer naar boven :).


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Dat ‘probleem’ had ik inderdaad ook. Ik wilde er eigenlijk liever mee spelen, haha!  7 april 2016

  Aaah! Dit ziet er echt zo leuk uit! haha! Jammer dat ze niet zo handig zijn met eten


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Hihi, dat is inderdaad het enige minpuntje ;-)  7 april 2016

  Jeej! Wat een super leuk artikel. Ik hou van sushi dus waarom dan geen rijst panda’s? Wat heb je dat leuk gedaan! En voor het gifje deed me erg lachen. Super cute <3


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Lief, hè? Panda smooch :-)  7 april 2016

  Oh MY! Dit is echt te schattig. Om op te eten ;)
  Liefs  7 april 2016

  Ik vind ze echt su-per schattig, maar wat een gepriegel om ze in elkaar te zetten zeg! Leuker om te zien op je blog dan om ze zelf te maken, denk ik ;)


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Je moet er inderdaad wel enig geduld voor hebben ;-)  7 april 2016

  Ahw, deze zijn toch te schattig voor woorden? En nu heb ik ook nog eens meteen zin gekregen in sushi, haha. Misschien trouwens een leuke toevoeging: een stukje zalm, krab of tonijn op zijn rug als rugtasje? ;-)


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Aaaw, wat een lief idee! Súperleuk <3  7 april 2016

  Neeeeeeeeeeeee, te cute toch :-D Awwww.  7 april 2016

  Hoewel ik het ook niet snel zou maken, ziet het er wel mega schattig uit. vooral dat gifje, aahhhh <3  7 april 2016

  Awwww wat ziet dit er super schattig uit! <3  7 april 2016

  omg zo cute ;D  7 april 2016

  Ooooh wat is dit superschattig!  7 april 2016

  Om op te eten! (Of is dat te cheesy om te commenten?)


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Nee hoor, ik vind het een héél leuke comment :-)  8 april 2016

  Bij dat iemand mijn slechte grappen kan waarderen ;-)


  Femke - Youniqueblog

  8 april 2016

  Haha absoluut :-)!!  7 april 2016

  Hahah Femke, je hebt jezelf weer overtroffen. Zo grappig en schattig!


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Yay, súperlief! Dankjewel :-)  7 april 2016

  Oh wat zijn deze super duper cute! En dat gifje ook, echt mega leuk! :’D


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  PANDA SMOOCH :-)  7 april 2016

  Ah die mini stopmotion! Zoo schattig! Door jou krijg ik zin om panda’s te maken van rijst. Haha, geweldig dit :D


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Ah, súperleuk om te horen :-)!!  7 april 2016

  How cute!! En dat gifje op het einde, echt heel schattig gedaan!

  XO  8 april 2016

  Haha awhhhh ze zijn echt onwijs leuk!  9 april 2016

  Awww wat schattig!  12 april 2016

  Heel erg leuk en wat een prachtige foto’s! Ik wil dit!!!!  15 april 2016

  Zo cute! Ik wil dit maken!


  Janet Haasjes

  14 juli 2016

  Ik hoop niet dat je iedereen hebt afgeschrikt, want bij mij lukt het namelijk wel heel goed met de uitsteekvorm. Je legt de nori op het zachte, oranje snijmatje en drukt de uitsteekvorm er goed in. Zolang je de nori nog hoort kraken, moet je doorgaan met het aandrukken van de vorm. Wanneer je het geheel op de kop legt en de snijmatje verwijderd, kun je zien welke delen eventueel niet helemaal geraakt zijn en deze scheur je dan af langs de inmiddels geperforeerde lijn. Het is echt heel erg leuk om te doen, dus gewoon proberen :).


  Femke - Youniqueblog

  14 juli 2016

  Haha, vast niet ;-) Maar mij lukte het écht niet, helaas… Ga het binnenkort wel weer proberen!