3 simpele dingen waardoor ik meer rust heb gecreëerd
23/11/2016


meer rust
Zoals jullie ongeveer een maand geleden konden lezen op mijn blog, zat ik een tijdje niet lekker in mijn vel. Ik besloot hulp te zoeken bij een coach, en gelukkig ging het al snel beter. Afgelopen maandag heb ik zelfs ‘officieel’ mijn laatste sessie gehad. Vele van jullie vroegen wat ik precies heb veranderd waardoor ik me nu beter voel en ik deel graag met jullie mijn ervaring.

‘Je straalt helemaal,’ aldus mijn coach toen ik maandag tegenover haar zat. ‘Ja, ik voel me ook echt goed. Ik voel me anders,’ was mijn conclusie. Het klinkt misschien vaag om te zeggen dat ik me ‘anders’ voel, maar beter kan ik het eerlijk gezegd ook niet omschrijven. Fijn, anders. En als ik even mag ‘opscheppen’: ik heb ook echt een hele ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen tijd. Het is echt niet altijd makkelijk om je eigen gedrag en gedachten onder de loep te nemen. Iedereen die ooit in behandeling bij een coach of psycholoog is geweest, zal dit vast wel herkennen. Dit maakt het echter des te fijner als je verschil gaat merken wanneer je hiermee aan de slag gaat, en hoe fijn je je vervolgens voelt. Ik ben ontzettend blij dat ik hierbij hulp heb gehad van een (ontzettend lieve) coach. Dit zijn een aantal dingen die ik met haar hulp heb veranderd:

MEER BEWEGEN
Het is algemeen bekend dat meer bewegen niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Hoewel ik heus wel zo nu en dan sportte, beweeg ik nu -op aanraden van mijn coach- meer dan ooit. En ik heb er nog plezier in ook. Ik zorg ervoor dat ik iedere dag minstens 30 minuten lang écht in beweging ben. Of dit nu een wandeling buiten is, of een intensieve sessie in de sportschool. Om het leuk te houden wissel ik dit met elkaar af. Momenteel sta ik gemiddeld zo’n 2 tot 3 keer per week in de sportschool. Om 7:30 ‘s ochtends op doordeweekse dagen en om 9:30 of 10:00 ‘s ochtends in het weekend. Simpelweg omdat ik heb ontdekt dat ik op dit tijdstip géén hekel heb aan sporten. Wie had ooit gedacht dat ik dit zou zeggen?

PLANNING MAKEN
Hoewel ik een kei was in het maken van to-do lists, maakte ik nooit een échte planning waarin ik van uur tot uur mijn taken (en pauzes) vastlegde. Nu wel. Dit tijdsschema helpt mij niet alleen om mijn werkdag beter af te sluiten, maar ook om het overzicht te bewaren. Zo plan ik niet alleen tijd in voor kleine taken, maar ook voor mijn blog. Dit laatste zie ik nu ook écht als werk. Niet dat ik hierin mijn plezier verloren ben, maar juist om mijn blog eer aan te doen en het de tijd te geven die het nodig heeft. Bovendien is het voor mij nu makkelijker om nieuwe opdrachten in te plannen. Met één blik op mijn planning -ik gebruik Google Calendar- weet ik nu of ik daadwerkelijk tijd heb om een nieuwe opdracht op te pakken, en is het nu ook veel makkelijker geworden om ‘nee’ te zeggen. Mocht je zelf nog niet met een dergelijke planning werken: persoonlijk vind ik het écht een aanrader.

MINDER ‘MOETEN’
Hoewel het misschien simpel klinkt, was dit voor mij persoonlijk de moeilijkste stap van allemaal. Ik moe(s)t namelijk van mezelf altijd best wel veel. Hoe ik dit precies heb veranderd, kan ik niet precies uitleggen. Het is vooral een verandering in gedachten geweest. Voor mij het beste te omschrijven met ‘dan maar even niet’. Ben ik op zondagavond te moe om te bloggen? ‘Dan maar even niet’, en ik ga zonder schuldgevoel Gilmore Girls kijken. Heb ik echt geen tijd voor die nieuwe opdracht? ‘Dan maar even niet’, maar volgens Google Calendar heb ik over twee weken op dinsdagmiddag wel weer een gaatje. Het écht kunnen loslaten van dat steeds maar ‘moeten’ is misschien wel mijn grootste verandering geweest. En wat is het fijn om nu écht vol overtuiging mee te kunnen brullen met Let It Go. Ik zet ‘m alvast even in: Let it gooo, let it goooo… ;-)

Liefs,
Femke

Fotografie: Teddlicious (Fun fact: de reden dat ik hier zo in de lach schiet, kwam doordat Tedje tegen me zei ‘wat ben je toch een cutie’. Spontane lach, gegarandeerd ;-))

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER45 reacties


  23 november 2016

  Super fijn zeg, en je straalt ook op de foto helemaal! (super mooi vest trouwens!) Ook al ken ik je niet persoonlijk.. ik ben super trots op je! x

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Ah, ik vind het superlief dat je dit zegt. Dank je wel! X  23 november 2016

  Wat mooi verwoord. Ik ben heel blij dat de tijd bij je coach je zo goed geholpen hebben. Heb het zelf ook nog eventjes gedaan tijdens m’n studies en wat je vertelt klopt écht! Vooral dat laatste, waar niets moet (en alles mag), want we mogen onszelf ook niet té veel druk opleggen. Goed bezig meid, ik blijf alvast je blog volgen!

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Wat een leuke en lieve reactie, dank je wel :-)! En… Heel leuk dat je me blijft volgen – YAY.  23 november 2016

  Een erg interessant artikel en fijn om te lezen dat het inmiddels beter met je gaat! Zelfs echt weer goed met je gaat :D  23 november 2016

  Hele handige tips. Minder moeten helpt mij ook echt.  23 november 2016

  Wat goed om te horen dat je zoveel beter in je vel zit door de gesprekken met de coach! Een planning lijkt me inderdaad ook ideaal, met wat rustmomentjes erin ook uiteraard. Hou vol en wees terecht trots op wat je hebt bereikt :)

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Lief, dank je wel Romy :-)!  23 november 2016

  Wat ontzettend goed en tof dat je duidelijke veranderingen merkt! Het lijkt mini dan ook best wel een ding om zo geconfronteerd te worden met je eigen denken, doen en laten en daar een verandering in te brengen als je daardoor gelukkiger word! Knap hoor!

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Dank je wel, wat lief!  23 november 2016

  Heel erg fijn voor je dat je meer rust gevonden hebt! Ik merk zelf ook heel erg dat ik van mezelf heel veel moet. Ik maak heel weinig tijd om echt eventjes lekker op de bank te liggen om een serie te kijken, ik denk maximaal één keer in de twee weken. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan veranderen.. Het kan best druk zijn met én een opleiding, een blog en een bijbaantje.

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Ah, je bent écht niet de enige (zo zie je maar!). We moeten tegenwoordig allemaal zoveel van onszelf. En hé… Als je er geen last van hebt, is het ook geen probleem ;-) Alleen als het je echt dwarszit, is het verstandig om hier iets mee te doen. Goed naar jezelf blijven luisteren :-)!  23 november 2016

  Je straalt inderdaad! Wat fijn dat de coach je zo goed geholpen heeft!

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Wat lief, dank je wel! Ja, mijn coach was echt een topper :-)  23 november 2016

  Wat fijn dat het nu zo veel beter gaat! Een coach helpt je vaak zo goed. Je straalt ook echt op de foto’s. Ik vind je vest echt prachtig.

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Wauw, wauw, wauw! Wat een lieve complimenten allemaal. Dank je wel! X  23 november 2016

  Wat fijn om te horen dat het nu weer beter met je gaat! Het puntje van minder ‘moeten’ is iets waar ik zelf ook nog aan moet werken. Soms moet je alles eens loslaten om weer helemaal tot rust te komen.

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Precies! Ik ben het helemaal met je eens :-)  23 november 2016

  <3 Je bent een topper!  23 november 2016

  Goed om te horen!! Dapper dat je naar een coach gestapt bent in plaats van zelf door te modderen!

  Ik heb zelf ook vorige week de knoop doorgehakt om mijn eigen bedrijf, dat ik naast mijn fulltime baan run, te stoppen. Gewoon weer tijd om ‘s avonds leuke dingen te doen en een avond te niksen op de bank in plaats van altijd met een schuldgevoel te zitten. Voelt echt goed! Soms moet je gewoon eens dingen veranderen om je beter te voelen! :-)

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Wat ontzettend knap! De stap die je moet zetten om je beter te voelen is vaak simpel, maar het is vaak lastig om in de gaten te hebben waar precies ‘de knoop’ zit. Goed dat je dit voor jezelf hebt uitgezocht en de stap hebt durven nemen :-)  23 november 2016

  Ik vind je een ongelofelijke topper, méga inspirerend en echt een prachtig mens. Vooral als je spontaan lacht ❤ Supergoed dat je met een coach bent gaan praten en dat het je zo heeft geholpen. Zo veel mooie inzichten! Ik vind het echt onwijs bijzonder. Dankjewel voor de inspiratie! xx

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Aw, en jij héél erg bedankt voor je fantastisch lieve reactie <3


  Anne

  23 november 2016

  Fijn dat je dat hebt weten te bereiken. Plannen werkt voor mij inderdaad ook goed! (Ik schrijf per dagdeel op wat ik wil gaan doen.) Erg mooie foto, trouwens!

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Lief Anne, dank je wel!!  23 november 2016

  Wat fijn om te lezen dat je er zo van opgeknapt bent! Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn. Wow, ik doe het je niet na – zo vroeg ‘s ochtends in de sportschool. You go girl! En een heel goed idee, de planning van uur tot uur. Ik kan me helemaal voorstellen dat dat voor zoveel meer rust zorgt! (Ik moet me er ook nog eens aan wagen, maar de knop moet eerst nog even goed om.) Inspirerend, dit verhaal! <3

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Ik had ook nooit durven hopen dat ik dat fijn zou vinden, maar toen ik eens had geprobeerd dacht ik: dit is RELAX. Je voelt je de rest van de dag ook echt beter :-) En goed dat je aan jezelf wilt werken! Je hoeft natuurlijk ook niet alles meteen ‘nu’ te veranderen. In kleine stapjes mag ook :-)  23 november 2016

  Super fijn en goed om te horen dat de sessies hebben geholpen!
  Ik vind de tip van het bewegen wel een hele goede, is zo belangrijk en het lijkt mij heel fijn om elke dag écht een halfuur te bewegen.
  Fijne tips <3
  Liefs,
  Evelien

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Dank je wel :-)!  23 november 2016

  Prachtige foto, je straalt inderdaad! Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn. En ik merk dat het ‘niet moeten’ inderdaad helpt. Dat heb ik sinds kort ook los gelaten en dat voelt fantastisch. Niks moet, alles mag!

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Wat ontzettend goed :-) Leuk om te lezen!  23 november 2016

  Wat een fijne tips en wat heb je dit goed geschreven. Ik moet ook nog wel eens te veel van mezelf en herken hoe moeilijk het is om rust te vinden.

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Pfoe, je bent inderdaad echt niet de enige ;-) Maar je weet wat ze zeggen: bewustwording is de eerste stap. En die heb je al in the pocket :-)  23 november 2016

  Fijn dat je zo je draai hebt kunnen vinden! Ik had een tijdje geleden ook een paar coachingssessies, en ben daar ook enorm van opgeknapt. Grappig he, hoe gewoon even een frisse blik van buitenaf enorm kan helpen!

  Femke - Youniqueblog

  23 november 2016

  Nou, inderdaad! Ik vind het zo fijn om met een coach te praten. Ik kan het ook iedereen aanraden – zelfs als je je goed voelt ;-)  23 november 2016

  Wat een goed en mooi artikel heb je hierover geschreven. Vooral het minder ‘moeten’ en jezelf minder dingen opleggen werkt wel. Tenminste, voor mij heeft dat ook goed gewerkt toen ik niet lekker in mijn vel zat en het werkt nog steeds. Heel mooi geschreven en hopelijk blijf je je goed voelen :)  23 november 2016

  Wat mooi om te lezen dat een mens dit zo kan veranderen! Soms vind ik het echt jammer dat er zo negatief wordt gedacht over het gaan naar een coach, want dit kan zo veel helpen en er is niks slechts aan! Zo knap dat je dit gewoon gedaan hebt en je je weer heerlijk voelt! Keep up the good vibes <3  23 november 2016

  Wat fijn dat je je weer helemaal goed voelt! Je straat ook echt op de foto. Handige tips!  23 november 2016

  Wat goed om te horen! Leuk om het verhaal achter de foto te horen, want het viel me idd meteen op hoe prachtig je erop staat :)  24 november 2016

  Minder moeten, dat moet (lol) ik dus nog altijd leren.

  Femke - Youniqueblog

  25 november 2016

  Hahaha ;-)  25 november 2016

  Fijn dat het zo goed met je gaat! Je straalt inderdaad ook, en ik ‘merk’ dat je de planning goed op orde hebt! Die stomme to do lijstjes zijn ook nergens goed voor zonder tijdspad. Dan blijven het gewoon ‘dingen die nog moeten’. * Zingt Let it gooooooooooooooooo knetterhard mee*.  26 november 2016

  Aw, spontane foto’s zijn de leukste right. Ben blij dat het weer beter gaat! Op vlak van plannen heb ik ontdekt dat ik met hetzelfde dingetje zit. Ik maak wel honderden to do lists maar het lijkt altijd onwijs lang te duren en er leek geen overzicht in te zitten. Tijd, dat was ‘m dus.  4 december 2016

  Wat fijn om te lezen Femke! Een tip waar ik zelf heel erg blij mee ben is de vliegtuigfunctie van mijn telefoon. Soms als ik veel werk moet afronden (of gewoon even geen zin heb in de buitenwereld) help ik mezelf door me digitaal af te sluiten. Was op het begin ff wennen, maar nu vind ik het heerlijk!  6 december 2016

  Wat fijn dat het weer goed met je gaat! Vooral dat laatste is zo waardevol hè, als we dat ”moeten” maar kunnen veranderen in ”willen” en soms gewoon dingen kunnen doen zonder er een etiketje op te plakken… dat voelt zo fijn!