Werken bij warm weer: 5 handige tips om effectief te werken
29/05/2017


werken warm weer tips tropenrooster
Op het moment dat het warm is, vind ik het lastig om de verleiding te weerstaan om niet naar buiten te rennen in bikini met een opblaasbare unicorn onder mijn arm. Toch zal er toch écht gewerkt moeten worden. Hoe ik mezelf gemotiveerd houd? Dit zijn 5 handige tips om effectief te werken bij warm weer.

BEGIN (EXTRA) VROEG
Veel bedrijven hanteren een tropenrooster en als jouw werk(gever) het toestaat, kan ik alleen maar aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen. Dit rooster houdt in dat je (extra) vroeg begint (lees: om 6:00 ‘s ochtends), waardoor je ook eerder naar huis kunt. In dit geval zou je bijvoorbeeld al om 14:00 naar huis kunnen. Zo kun je niet alleen onder koelere omstandigheden werken, maar ‘s middags óók nog genieten van het zonnetje. Enne: kun je buiten aan het meer of op het strand meteen lekker bijslapen.

HOUD EEN LANGE(RE) PAUZE
Is het niet mogelijk om een tropenrooster aan te houden? Vaak is het midden op de dag -tussen 12:00 en 15:00- het warmst. Plan op dit moment een extra lange pauze in. Maak buiten even een wandeling (‘IJsje, iemand?’) of ga op je gemak (uit) lunchen.

DRINK VÉÉL
Het is misschien een inkoppertje, maar ik wil het toch gezegd hebben: zorg ervoor dat je genoeg drinkt. Niet alleen ter verkoeling, maar ook om je concentratie te bevorderen. Vind je water drinken saai? In dit artikel vind je een aantal natuurlijke dorstlessers: van munt-komkommer-limoen tot een Ginger Ale Mocktail.

ZORG VOOR VERKOELING
Of je nu een ijsje gaat halen of een ventilator pal voor je bureau neerzet: zorg dat je te allen tijde toegang hebt tot enige vorm van verkoeling. Let ook goed op hoe je je lichamelijk voelt. Heb je last van hoofdpijn, misselijkheid of ben je duizelig? Dan kan het zijn dat je oververhit bent (mocht je dit zelf nog niet in de gaten hebben) en is het slim om niet alleen meer te drinken, maar het ook nóg rustiger aan te doen. Wat mij brengt bij het laatste punt…

WEES REALISTISCH
Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Het is nou eenmaal lastig om net zoveel werk te verzetten bij 33 graden dan wanneer het 23 graden zou zijn geweest. Zeker wanneer je dit soort hoge temperaturen niet gewend bent. Pas je to-do list dus hierop aan, en wees niet te streng voor jezelf. Voor je het weet is het weer veel koeler en kijk je smachtend terug naar de tropische temperaturen waar we nu van mogen genieten. Geniet ervan nu het nog kan!

Hoe gaan jullie om met werken bij warm weer? Wat zijn jullie tips?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


  29 mei 2017

  Goede tips, vooral vroeger beginnen! Gelukkig is er op mijn werk goede airco, dat scheelt ook al veel ;)  29 mei 2017

  Vooral het vele drinken en naar buiten gaan helpen mij enorm als ik een indut-momentje heb op kantoor. Wij hebben wel airco, maar vorige week werd hij gemaakt toen het zo warm was dus dat was even doorbijten.. en in mijn kamer kan het raam niet open. Op zo’n moment is frisse lucht zeker geen verkeerde luxe. ;) Ik werk sowieso elke dag van half 8 tot 4, dus ik ben altijd heerlijk vroeg klaar! He-le-maal top natuurlijk. <3  29 mei 2017

  Leuke tips! Over het algemeen ben ik een tropenkindje en heb ik er niet zoveel last van. Op mijn nieuwe werk is het wel afzien, een heel klein kantoortje met een plat dak, waar de deur niet open kan omdat de stoute hond dan ontsnapt. Oef. Hopelijk wordt vandaag de ventilator geleverd!  29 mei 2017

  Ik kan prima tegen de hitte, maar hier op kantoor is het soms echt afzien. We hebben wel airco, maar die doet het al twee jaar niet. Fijne tips, want inderdaad als het zo warm is functioneer je toch net even iets anders!  29 mei 2017

  Goede tips! Vooral vroeg beginnen en veel water zijn erg handig tijdens hittegolf-weer. Ik zelf probeer op zulke dagen eigenlijk altijd zo min mogelijk te doen en vooral te genieten van het weer, maar soms moet werk ook gebeuren. ;)  29 mei 2017

  Fijne tips! Ik ben echt een ochtendmens dus vroeg beginnen is voor mij geen probleem. Maar als ik om 7 uur begin moet ik nog tot 4 uur door dus opzich win ik er dan niet heel veel mee… We gaan dan vaak inderdaad even uitgebreid lunchen of wandelen!  29 mei 2017

  Wat een fijne tips! Ik kan best goed tegen de warmte, al heb ik nog nooit eerder echt moeten werken met een graad of 30. Dus deze tips onthou ik even voor het geval dat :)  30 mei 2017

  Hele handige tips!  30 mei 2017

  Drink veel en veel pauzes houden haha langere… klinkt goed!  30 mei 2017

  Goede tips Femmie!
  Moet eerlijk zeggen dat het zo bizar is.. Ik merk nu pas dat ik weken lang 28+ graden heb gehad en dat het helemaal niet zo ‘benauwd’ en ‘oververhit’ voelde als in NL. Je went er zo snel aan als het dagen achter elkaar zo is. Anders dan in NL waar je een week goed weer hebt en het dan weer 10 graden dropt..
  (Ben ik een luxepoes als ik zeg dat 20 graden nu koud voelt? hahaha!)  30 mei 2017

  Fijne tips! Op mijn werk moet ik vooral veel lopen en in de sportschool is het wel warm ondanks te aircos . Met bloggen heb ik er niet zo last van dit doe ik altijd in de avond als het wat koeler is