De eerste dagen in ons eerste koophuis -
22/08/2017


koophuis eerste dagen

“Ik had vanochtend even geen idee waar ik was”, aldus Roy die terugblikte op de eerste overnachting in ons nieuwe huis. Ook voor mij is het feit dat we hier nu echt wonen héél gek. Het voelt alsof we verblijven in een vakantiehuis. Een heel rommelig vakantiehuis, dat wel. Het merendeel van onze spullen zit namelijk momenteel nog in dozen en we hebben zonder twijfel ook de nodige tegenslagen gehad…

Koophuis 2

Alvorens we hadden getekend voor ons huis, hadden we iemand ingehuurd om een bouwtechnische keuring te laten doen. Deze loopt het huis na op eventuele (verborgen) gebreken, zodat je niet voor grootse onverwachte kosten komt te staan wanneer je een huis hebt gekocht. Het kost een aardige duit, maar het geeft enige zekerheid dat je het huis in goede staat koopt. Echter ontdekten we op de eerste dag, ondanks de bouwtechnische keuring, dat de zijkant van één van de verwarmingen volledig is verroest en hierdoor ook nog eens lekt. En dat de bedrading in de woonkamer niet helemaal juist is aangesloten. Dingen waarvoor de vorige bewoners in principe nog steeds enige verantwoording dragen, maar die opeens niets meer van zichzelf laten horen.

Daarnaast werd ook door een badkamergigant een compleet ander badkamermeubel geleverd dan we hadden besteld. Maar dan ook echt compleet anders. De kleur, het aantal lades, de greep… Op een luchtig moment noemden we het zelfs ‘bewonderenswaardig’ dat er zoveel was fout gegaan. Het vervelende is echter dat ze het juiste meubel waarschijnlijk pas over enkele maanden kunnen leveren, en het verkeerde meubel pas over enkele weken kunnen komen ophalen. Zitten we dan met een geïmproviseerde badkamerkast en gigantische dozen in onze woonkamer. Bovenal vervelend omdat we onszelf natuurlijk met héél andere dingen willen bezighouden.

Koophuis 4

Koophuis 3

Maar goed, toch hebben Roy en ik ons voorgenomen om ons hier niet te veel in te wentelen. Het zijn vervelende dingen, maar (financiële) tegenslagen zijn nu eenmaal onvermijdelijk wanneer je een huis koopt en we zijn er gelukkig op voorbereid. Bovendien wegen de tegenslagen beslist niet op tegen de voordelen van ons koophuis. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele hoeveelheid ruimte die we opeens hebben of het feit dat we nu een tuin en een grote parkeerplaats naast de deur hebben. En natuurlijk bovenal dat we het huis helemaal naar eigen smaak kunnen inrichten. Weet je? Die lekkende verwarming past prima bij het tropische regenwoud in mijn kantoor.

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Categorie: Persoonlijk
Tags:


24 reacties


  22 augustus 2017

  Wat balen van die verwarming zeg en ook stom dat de vorige bewoners nu niets meer van zich laten horen! Maar wat fijn dat je desondanks kunt genieten van jullie mooie eigen plekje mét parkeerplaats, tuin en extra ruimte. De detailfoto’s zien er al heel gaaf uit. Ik ben zo benieuwd nu naar het resultaat!


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Echt een bummer inderdaad! Maar goed, ik probeer de focus te houden op de toekomst: een héél mooi huis!  22 augustus 2017

  Wat raar dat de vorige bewoners niets laten horen.. zul je altijd zien. Maar wel super fijn dat jullie er zo positief in staan en dat is natuurlijk ook gewoon zo. Veel meer ruimte en een eigen tuin waren bij mij en Albert ook de heerlijke dingen van ons huis (waar we nog geen jaar wonen). We genieten er nog steeds elke dag van! Heel veel success met uitpakken en met klussen! Je kantoormuur is trouwens echt fabulous! xx


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Ooo, toen ik het bladerprintbehang zag, was ik inderdaad meteen om. Ik was zó blij dat Roy het ook tof vond! En dank je wel voor je lieve woorden :-) X  22 augustus 2017

  Leuk om eens te horen hoe het echt bevalt nu je pas in je koopwoning zit! Ik kan me best inbeelden dat het frustrerend is als er vanalles fout gaat, zeker van die verborgen gebreken en dat je de vorige eigenaars dan niet meer kan contacteren :(. Maar ik denk dat het in het begin altijd wel even zoeken en aanrommelen is en inderdaad, het weegt zeker niet op tegen de voordelen van een koophuis! Van wat ik tot nu toe heb gezien, ziet het er ook echt super pretty uit, die details en kantoormuur wow! Komt allemaal wel goed, geniet ervan! ;-) X


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Dit soort dingen mogen inderdaad ook wel gedeeld worden, vond ik :-) Maar wat je zegt: ik probeer echt mijn oog te houden op de toekomst en dat het vast allemaal wel goedkomt. Ik kan in ieder geval niet wachten tot we ‘klaar’ zijn. X  22 augustus 2017

  Wat vervelend dat er flink wat mis gaat, maar eerlijk is eerlijk: het behang ging wél goed ;). Het komt vast allemaal goed, ondanks het feit dat het badkamermeubel pas over enkele maanden omgewisseld kan worden. Shit happens, helaas. Wel wil ik je veel plezier wensen met de leuke momenten die je in dit huis gaat beleven! X Larissa


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Ah, echt superlief van je! Dank je wel voor deze positieve reactie. X  22 augustus 2017

  Dat tropische behang! Ik ben verliefd!
  Balen van de verwarming en dat verkeerde badkamermeubel, maar wel ontzettend goed dat jullie nu écht in jullie huisje zitten.


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Ja, dat is wel echt heel leuk (en gek ;-)! En ik ben ook zo blij met het tropisch behang :-)  22 augustus 2017

  Ja, goed zo! Gewoon chasen die oude eigenaren, die moeten voor dit soort dingen opdraaien. En als je dit soort dingen eenmaal hebt weggewerkt dan vergeet je het gelukkig ook meteen. Bij ons huis waren ook een aantal dingen mis, maar die herinnerde ik me nu pas door jouw artikel. Een soort van pijn bij een bevalling die je ook schijnt te vergeten, je bevalt alleen van een tropisch regenwoudhuis ipv een baby!


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Hahaha! Deze vergelijking is echt fantastisch :’) Maar ik denk inderdaad ook dat het zo werkt. Zo was het verven bijvoorbeeld ook véél werk, maar dat voelt nu helemaal niet meer zo.  22 augustus 2017

  Jammer dat er iets mis loopt. Maar dat zal je altijd zien als je verhuisd. Ik ben benieuwd naar het resultaat.


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Geloof me: niemand kijkt op dit moment meer uit naar het resultaat dan ik ;-)  22 augustus 2017

  Wat vervelend dat er van alles misgaat. Gelukkig zijn jullie er wel goed op voorbereid en kom je met een beetje improvisatie ook al ver. Het behang ziet er super leuk uit. Nog veel succes met jullie huisje.


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Superlief van je, dank je wel!  22 augustus 2017

  Lijkt me ook heel vreemd de eerste periode, zeker omdat alles nog in dozen zit en het nog niet allemaal naar wens is.


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Nee, precies! Dat geeft zo’n rusteloos gevoel. Hopelijk kunnen we alles heel snel uitpakken ;-)  22 augustus 2017

  Wat een vervelende tegenslagen. Maar gelukkig krijg je er een hoop voor terug!  23 augustus 2017

  Wel erg jammer dat je er daarna achterkomt, de vorige bewoners niks laten horen (kun je daar ook niks mee, is toch gek?!) en een verkeerde levering. Gelukkig kunnen jullie je daar voor nu overheen zetten :)  24 augustus 2017

  Wat vervelend dat er wat dingen mis zijn gegaan. Gelukkig ga je er positief mee om. Veel succes met alles en vergeet vooral ook niet te genieten van jullie plekje!


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Lief! Gaan we zeker doen :-)  24 augustus 2017

  Wat frustrerend! Vooral dat stomme badkamermeubel: waarom komen ze die niet direct ophalen dan?? Echt stom! Bedoel, een foutje kan iedereen maken, maar dan hoef je het toch niet te laten staan? Onbegrijpelijk. Positief puntje: I looooooooove die lamp op de laatste foto, wat een beauty!


  Femke - Youniqueblog

  25 augustus 2017

  Om het vooral nog beter te maken (insert sarcasme): gisteren belden ze dat ze het nieuwe badkamermeubel begin oktober pas kunnen leveren en dat ze dan pas het verkeerde meubel zouden komen ophalen. Toen zijn we wel even héél boos geworden, want we gaan echt niet nog ruim een maand kijken naar drie gigantische dozen in de woonkamer…