The Writing Happiness Journal, Peijnenburg Chocolade - Karamel- Zeezout & Sense8
15/08/2017


the writing happiness journal recensie
Oké, oké… Ik zou mezelf moeten bezighouden met belangrijkere dingen (Verhuizen! Mijn boek!). Maar goed, ontspanning is óók belangrijk. En deze drie favoriete dingen van dit moment hebben mij hier zeker bij geholpen: van Netflix-ontdekking tot een héél leuke journal. Wat heb ik nu allemaal in mijn leven waar ik blij van wordt? Nou, dít.

SENSE8
Oké jongens, we moeten even praten. Waarom wordt er nog zo weinig over de Netflix Original Sense8 gepraat? In de serie worden acht karakters gevolgd, die verspreid over de hele wereld wonen, en met elkaar in verbinding staan. Ze zijn sensates: een geëvolueerd menselijk ras die elkaars gedachten en gevoelens kunnen ervaren, maar ook skills van elkaar kunnen overnemen. Dit klinkt misschien nu als een alternatieve serie, maar het heeft een prachtige onderliggende boodschap. Sense8 gaat namelijk over het overbruggen van verschillen. Het is een kritische noot naar de maatschappij hoe -helaas- nog steeds wordt omgegaan met gender- en cultuurverschillen, maar ook seksuele voorkeur. In de video hieronder word je in het kort voorgesteld aan de acht verschillende karakters. Wat mij resteert te zeggen: geef de serie een kans. Het wordt per aflevering beter én spannender. Een grote organisatie is er namelijk op uit om de wereld te ontdoen van alle sensates

peijnenburg chocolade karamel zeezout
PEIJNENBURG CHOCOLADE – KARAMEL – ZEEZOUT
Eerder ben ik nooit zo te porren geweest voor de hype rondom ‘chocolade – karamel – zeezout’, maar sinds ik de nieuwste Peijnenburg Chocolade – Karamel – Zeezout heb ontdekt, ben ik om. Dit is de traditionele ontbijtkoek zoals we gewend zijn, maar dan met -ik herhaal- stukjes karamel, chocolade en een vleugje zeezout. Het lijkt me overbodig om te zeggen dat dit één van de beste aankopen is geweest die ik ooit in de plaatselijke supermarkt heb gedaan. (€1,89, 320 gram gesneden ontbijtkoek)

the writing happiness journal recensie
THE WRITING HAPPINESS JOURNAL
Onlangs werd ik benaderd door auteur Florien van Basten Batenburg of ik geïnteresseerd was om een reviewexemplaar van The Writing Happiness Journal te ontvangen: een bijzonder concept die ze zelf had ontwikkeld en je helpt terug te vinden van je ‘happy vibes’ en het helder krijgen van je verlangens. In dit boek vind je 52 persoonlijke vragen die je helpen dit voor jezelf te formuleren. Eén vraag per week en onderverdeeld per seizoen. Denk aan vragen als ‘Wat heb je nu allemaal in je leven waar je blij van wordt?” en “Met welke verplichtingen zou je willen stoppen?”. Ook vind je in dit boek handige tips en inspirerende quotes. Hoewel het mij tot dusver niet is gelukt om iedere week een vraag te beantwoorden, meestal beantwoord ik in één keer twee of drie vragen, is het wel een heel fijn en bewust moment voor mezelf. Leuk en inspirerend om cadeau te geven, maar minstens net zo leuk als cadeautje voor jezelf. The Writing Happiness Journal is o.a. hier verkrijgbaar voor €17,99.

Waren jullie al bekend met deze ontdekkingen? Wat zijn jullie favoriete dingen van dit moment?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  15 augustus 2017

  Die serie zit er interessant uit, als ik klaar ben met mijn huidige serie geef ik hem denk ik een kansje. Je maakt mij ook mega nieuwsgierig naar de ontbijtkoek!  15 augustus 2017

  Wat ontzettend leuk, dat boek! Lijkt me heerlijk om dat soort vragen voor jezelf te beantwoorden. Die koek klinkt ook heerlijk trouwens!  15 augustus 2017

  Wat leuk dat je dat boek mocht reviewen. Het klinkt echt als een boek dat ik zelf graag zou invullen, zeker nu het leven allemaal wat drukker is lijkt het me goed om helder te krijgen waar je blij van wordt en wat je nu eigenlijk wilt. Super leuk! En de Peijnenburg ontbijtkoek klinkt echt goddelijk haha! Maar ik denk dat het dan meer een ‘tussendoorkoek’ is. ;)  15 augustus 2017

  Hoe voelt het nou om te schrijven ‘mijn boek!’?! Lijkt me zo tof! Het boek met vragen lijkt me leuk om te lezen/doen. Ik houd wel van dat soort externe bronnen die je dan laten nadenken!  15 augustus 2017

  Wat lijkt dat boek me leuk zeg! :)  15 augustus 2017

  Sense8 klinkt erg interessant, ik ga m even onthouden! De peijnenburg klinkt trouwens echt heerlijk! Zo jammer dat ik op mijn eten aan het letten ben haha.  15 augustus 2017

  Ik heb net gossip girl uitgekeken dus val een beetje in een zwart gat. Dat boek ziet er echt super leuk uit. Onthouden voor op mijn kerstlijstje ofzo ook al word die al zo lang hihi.  15 augustus 2017

  The Writing Happiness Journal heb ik gelijk aan mijn verlanglijstje op bol toegevoegd. Sense8 heb ik ook gelijk toegevoegd om te gaan kijken! Maar eerst even een andere serie afkijken waar ik me bezig ben.  15 augustus 2017

  Ooohhh, die ontbijtkoek! Die MOET ik gewoon proberen! Morgen direct naar de supermarkt. Het boek van Florien heb ik ook in huis, prachtig vormgegeven he? Ik schrijf ook niet elke week, maar beantwoord vaak een paar vragen in een keer. Erg leuk om te doen en goed om eens over na te denken. En alleen al mooi om in je boekenkast te hebben staan :-)  15 augustus 2017

  The Writing Happiness Journal lijkt me heel erg leuk!