VEGAN BEN & JERRY'S IJS | Non-dairy Chocolate Fudge Brownie & Chunky Monkey
26/01/2018


vegan ben & jerry's ijs non-dairy chocolate fudge brownie chunky monkey veganistisch lactosevrij koemelkvrij albert heijn review ervaring
Yes, yes, yes! Vanaf dinsdag 30 januari 2018 zullen Ben & Jerry’s non-dairy Chocolate Frudge Bownie en non-dairy Chunky Monkey eindelijk in Nederland verkrijgbaar zijn. Tijdens de lancering mocht ik dit vegan Ben & Jerry’s ijs als één van de eersten in Nederland proeven…

Vegan Ben & Jerry’s

Als je net als ik een lactose-intolerantie hebt of veganistisch eet, weet je dat toetjes een behoorlijke struggle kunnen zijn. Als het op ijs aankomt ben je vaak aangewezen op sorbetijs of soja ijs in vanille of chocoladesmaak. Prima, maar het gaat snel vervelen. Ik was dan ook ontzettend blij toen Ben & Jerry’s gisteren aankondigde een veganistisch antwoord op twee van hun meest populaire smaken te geven: non-dairy Chocolate Fudge Brownie en non-dairy Chunky Monkey. Inclusief big chunks zoals je dit ook van de originele smaken gewend bent. (Fun fact: de big chunks zijn ontstaan doordat Ben een verminderd smaakvermogen had. De big chunks waren voor hem onmisbaar om van het ijs te kunnen genieten.)

vegan ben & jerry's ijs non-dairy chocolate fudge brownie chunky monkey veganistisch lactosevrij koemelkvrij albert heijn review ervaring

Non-dairy Chocolate Fudge Brownie & Non-dairy Chunky Monkey

Nadat we waren ontvangen met een frisse mocktail en er werd verteld over het ontstaan van Ben & Jerry’s, was het moment eindelijk daar. De non-dairy Chocolate Fudge Brownie en non-dairy Chunky Monkey mochten worden geproefd. En echt: beide smaken zijn zó lekker. Ze zijn allebei bereid op basis van amandelpasta wat het vegan Ben & Jerry’s ijs ontzettend creamy maakt. De non-dairy Chocolate Fudge Brownie bevat naast een rijke chocoladesmaak bovendien heerlijke stukjes brownie. Toch was mijn -onverwachte- favoriet toch wel non-dairy Chunky Monkey. Een klein smaakfeestje dankzij de combinatie tussen het creamy bananenijs, de stukjes chocolade en crunchy walnoten. Zó lekker!

vegan ben & jerry's ijs non-dairy chocolate fudge brownie chunky monkey veganistisch lactosevrij koemelkvrij albert heijn review ervaring

Non-Dairy Cookie Dough

Er waren natuurlijk twee vragen die de gemoederen onder veganisten en mensen met een intolerantie behoorlijk bezighielden de afgelopen tijd: waarom duurde het zolang voordat dit vegan Ben & Jerry’s ijs werd gelanceerd? En… Kunnen we binnenkort ook non-dairy cookie dough verwachten? Twee vragen die een Amerikaanse flavor guru (ja, echt) via Skype haarfijn wist te beantwoorden. Ze willen mensen met een intolerantie of die veganistisch zijn écht dezelfde ervaring geven als iemand die het reguliere ijs eet. Dit betekent dat de smaak en substantie van het non-dairy ijs vrijwel niet van het origineel mag verschillen. En dit vergt nu eenmaal tijd. Met de smaken Chocolate Fudge Brownie en Chunky Monkey is dit inmiddels gelukt. Vriendin Tedje gaf zelfs aan eigenlijk geen verschil te proeven met het origineel. Toch zal de non-dairy cookie dough hierdoor helaas wat langer op zich laten wachten. Zoals de Amerikaanse flavor guru zei: ‘Stay spooned!’

vegan ben & jerry's ijs non-dairy chocolate fudge brownie chunky monkey veganistisch lactosevrij koemelkvrij albert heijn review ervaring

Extra leuk: na de mini-proeverij mochten ons eigen bordje met vegan Ben & Jerry’s ijs én toppings samenstellen. Ik koos voor mijn nieuwe favoriete smaak: non-dairy Chunky Monkey. Deze versierde ik met pistachenootjes, granola, mango en een paar eetbare bloemen. Ziet er verrassend leuk uit, toch? De boodschap van het event was dat je ook met een speciaal dieet kunt blijven genieten van romige toetjes zoals ijs. En dankzij dit nieuwe lactosevrije Ben & Jerry’s ijs is dit nu nóg makkelijker en lekkerder.

De smaken non-dairy Chocolate Fudge Brownie en non-dairy Chunky Monkey (€5,49) zijn vanaf dinsdag 30 januari 2018 verkrijgbaar bij Albert Heijn. Je vindt hier het dichtstbijzijnde verkooppunt bij jou in de buurt.

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  26 januari 2018

  Super fijn dat er nu ook lactosevrij ijs is van Ben & Jerry’s. Die moet ik even proeven!  26 januari 2018

  Oh, yes. Hier heb ik echt op zitten wachten. Zo blij dat het nu eindelijk hier ook in te rekken komt te staan. Hopen maar dat die cookie dough vegan versie er ook snel van komt dan ;)  27 januari 2018

  Het mocht inderdaad even duren, maar wat fijn dat het er nu eindelijk is! Ik zag het laatst op twitter en dacht gelijk aan jou, maar je was me al voor zag ik op IG haha. ;)  28 januari 2018

  Ik ben verlieeeeeeefd op Ben en Jerry! love it haha en een event van dit merk is toch echt te gek?!  29 januari 2018

  Ik koop eigenlijk nooit Ben&Jerry’s ijs, maar als ik er nou een keer trek in heb koop ik een van deze smaken. Want ja, waarom zou ik niet de vegan optie kiezen als die net zo lekker smaakt!