Gouden bril Bayswater van Polette: eerste indruk van metalen montuur
23/04/2018


gouden bril polette

Als je mij op Instagram volgt heb je het al kunnen zien, maar: je girl Femke heeft een nieuwe bril! Een gouden bril welteverstaan. En ook een tikkie ‘sterker’ dan haar voorganger. Aan één oog dan. En zoals mijn lach al verklapt: ik ben er héél blij mee.

Ik heb inmiddels ruim twee jaar een bril. Het begon voor mij destijds met hoofdpijnklachten en vermoeide ogen. Hierdoor ging mijn tempo om werk te verzetten achter de laptop snel achteruit. Een bezoek aan de opticien onthulde de oorzaak: ik was verziend en had een bril nodig. Voor dichtbij dus, voor iedereen die deze termen net zo verwarrend vindt als ik.

Mijn eerste bril

Die eerste bril uitzoeken vond ik best wel een ding. Uiteindelijk koos ik voor een tijdloos model (een Googlesessie verklapt: Ray-Ban RB5228) in tutoirse met een lichte binnenzijde. Dit paste volgens de opticien goed bij mijn lichte huid en haren. En na tientallen brillen op mijn neus te hebben gezet, uitgevoerd in allerlei vormen en kleuren, kon ik hier wel mee instemmen.

gouden bril polette

Tijd voor iets anders

Fast forward een paar jaar verder en ik vond het weleens tijd voor iets anders. Tijdens The Goaldiggers Club Session kregen alle aanwezigen een voucher om gratis een bril uit te kiezen bij Polette. Voor mij het uitgelezen excuus om even iets anders te proberen. Na een vliegensvlugge oogmeting bij de brand store in Utrecht, waardoor ik helaas het gevoel kreeg dat mijn ogen niet de aandacht kregen die ze verdienen, bleek wederom dat ik verziend was. Alleen één van de twee ogen was er iets op achteruit gegaan. De zoektocht naar een nieuwe bril kon beginnen!

Gouden bril

Van tevoren was ik al vastbesloten dat ik iets totaal anders worden dan mijn huidige bril. En met deze wens waan je je bij Polette als een kid in a candy store. De meest opvallende monturen zijn hier te vinden. Al snel vingen de opvallende, metalen monturen mijn blik. Toen ik de gouden bril Bayswater opzette, aan de voorzijde bedekt met een laagje zwart, was ik op slag verliefd. Deze gouden bril voelde fris, fun en beslist anders dan het montuur dat ik al had.

gouden bril polette

Nadat ik de bril in de brand store met de juiste specs had besteld, plofte deze zo’n 5 werkdagen later op mijn deurmat. Hoewel de nieuwe sterkte aanvankelijk nog even wennen was (en soms nog is), ben ik er ontzettend blij mee. Niet op de laatste plaats, omdat ‘ie leuk matcht bij mijn gouden ketting mét croissantje. Hé… Je kunt maar prioriteiten stellen in het leven.

Wat vinden jullie van mijn gouden bril van Polette?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER0 reacties