Bywater Street, Elan Café en MinaLima: verborgen parels in Londen
21/05/2018


bywater street london pastel houses london

Jullie hebben nog één Londen post van mij tegoed. Eén met mijn favoriete, een veelal onontdekte, parels in Londen. Van de pastelkleurige huizen aan Bywater street tot een magische expositie van de originele grafische ontwerpers achter Harry Potter. Breng je binnenkort een bezoek aan Londen? Dan mag je deze plekken niet missen.

bywater street london pastel houses london

Bywater Street

Werd je dolenthousiast van het snoeproze interieur van Sketch? Dan mag een wandeling door Bywater Street niet ontbreken. Deze (zij)straat in Londen is ietwat verstopt, maar eenmaal ontdekt word je beloond met pastelkleurige huizen zover je maar kunt kijken. Het is zonder twijfel één van de meest kleurrijke straten in Londen. De bewoners kijken er inmiddels niet vreemd meer van op als je een foto (of achttien) voor één van de gevels neemt. Het begon bij mij spontaan te kriebelen om ons huis ook in een kleurrijk jasje te steken. Nu nog mijn vriend zien te porren voor zuurstokroze…

Bywater Street, Chelsea

MinaLima London harry potter graphic design

MinaLima London harry potter graphic design

Mina Lima

Om de hoek van van het Palace Theater vind je MinaLima, verantwoordelijk voor de grafische vormgeving achter de Harry Potter-films. In deze winkel vind je een heuse mini-expo met allerlei attributen die zij hebben ontworpen voor de Harry Potter films. Geloof me: deze stop wil je als Potterhead absoluut niet missen. Het kan uiteraard niet tippen aan de Harry Potter Studio Tour, maar het is een fijn én gratis voorproefje.

26 Greek Street, Soho

elan cafe london rose wall

elan cafe london rose wall

Elan Café

Nog een lunchplek die beslist een vermelding waard is, is het Elan Café. En wat hadden mijn zus en ik geluk. Zonder te reserveren kwamen we binnen bij de vestiging aan Park Lane en daar bleek zojuist een plekje aan de rozenmuur vrijgekomen te zijn. Yep, dat lees je goed. Een volledige muur van rozen. Meer fotogeniek leek deze spot niet te kunnen worden tot onze lunch werd opgediend. Bovenstaande foto vereist geen verdere uitleg, toch?

48 Park Lane, Mayfair239 Brompton Road Knightsbridge

Waren jullie al bekend met bovenstaande spots in Londen? Welke plek zouden jullie graag willen bezoeken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  22 mei 2018

  Oh, dat roze gebouw! Daar móet ik nu natuurlijk ook eens naartoe als groot liefhebber van roze ;) Wat een toffe plekken! En ik duim met je mee dat je vriend zich ook kan vinden in knalroze buitenmuren ;)


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2018

  Misschien moet ik een petitie starten ;-)  22 mei 2018

  oh wauw your looking good girl! en wat een tof gebouw en inrichting zeg.. love it!


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2018

  Lief, dankjewel :-)!  24 mei 2018

  Oh die roze huizen! <3 Helaas zou mijn vriend niet over te halen zijn om daar naartoe te verhuizen of om ons huis knalroze te verven. Hoe dan ook, I love your hotspots! Ik zal er zeker naartoe gaan als ik eens naar Londen ga :)