Venom, A Simple Favor & The Spy Who Dumped Me: deze 11 films keek ik in oktober
09/11/2018


films oktober 2018 venom a simple favor filmtips films op netflix

Het leek me leuk om op de valreep voor het weekend nog een lijstje te delen met 11 films die ik in oktober heb gekeken. Ik had verwacht in de VS minder films te kijken, maar de verleiding om ook daar de bioscoop te ontdekken was té groot. Ook was het heerlijk om na een lange dag op de bank te ploffen met een goede film. Zo keek ik afgelopen maand onder anderen A Simple Favor, Venom, The Gift, San Andreas en The Spy Who Dumped Me.

Sierra Burgess Is A Loser

Sierra (Shannon Purser) is een intelligente tiener en zit op een middelbare school. Ze is niet bepaald het mooiste meisje en heeft het niet gemakkelijk. Door een verwisseling van identiteit belandt ze in een onverwachte romance. Ze moet samenwerken met Veronica, het populairste meisje van de school opdat ze in haar verliefdheid haar doel bereikt. (Bron)

Deze Netflix original is de perfecte ‘high school romcom‘. Geen verrassende twists, wel een fijne feelgood movie met pakkende original soundtrack.

To All The Boys I Loved Before

Lara Jean Covey (Lana Condor) schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen. (Bron)

Nóg leuker dan Sierra Burgess Is A Loser vond ik echter de Netflix Original To All The Boys I Loved Before. Ook deze film is het beste te omschrijven als een ‘high school romcom‘, maar bevat iets meer humor dan eerdergenoemde film. Leuk om in je eentje of om met vriendinnen te kijken!

A Simple Favor

In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen. (Bron)

Eén van de meest vreemde films die ik in jaren heb gekeken, is zonder twijfel A Simple Favor. De film begint als een komedie, ontpopt zich niet veel later in een psychologische thriller en eindigt meer als een satire. Héél vreemd, maar hierdoor wel een film die je bijblijft.

Masterminds

David (Zach Galifianakis) is een nachtwaker die werkzaam is bij een autobedrijf, genaamd Loomis Fargo & Company. Samen met een groep criminelen probeert hij een plan op te stellen om miljoenen dollars buit te maken en de grootste zwendel te bewerkstelligen die Amerika gekend heeft. (Bron)

Hoewel ik de film A Simple Favor niet snel zal vergeten, kan ik me nauwelijks meer iets meer herinneren van Masterminds. Een aanrader vind ik het dan ook beslist niet. De film moge misschien gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal, maar er zit zo weinig ontwikkeling in het verhaal dat het me weinig kon interesseren. Jammer!

Gerald’s Game

Een echtpaar besluit hun huwelijksleven wat spanning in te blazen met een verblijf in een afgelegen huis. Maar de zaken lopen niet zoals verwacht. De vrouw Jessie (Carla Gugino) wordt geconfronteerd met reeds lang begraven demonen. Er liggen daarbij ook schaduwen op de loer in het schijnbaar leegstaand huis. Wanneer haar man (Bruce Greenwood) onverwacht sterft barst de nachtmerrie voor Jessie in alle hevigheid los. (Bron)

Ik houd totaal niet van enge films, maar voor psychologische thrillers ga ik graag even zitten. Gerald’s Game is hier een perfect voorbeeld van. Gedurende de film vraag je jezelf steeds vaker af wat echt is en wat niet. Bovendien heeft de film nog een verrassende twist op het einde. Ook geschikt om te kijken met mannelijk gezelschap!

The Boss

Michelle Darnell (Melissa McCarthy), een hoge pief uit de zakenwereld, wordt naar de gevangenis gestuurd nadat ze betrapt is op handel met voorkennis. Vers uit de gevangenis verzint Darnell een nieuw plan met behulp van haar oude assistente (Kristen Bell). Ze charteren een stel meiden om zelfgemaakte brownies te promoten: Darnell’s Darlings. (Bron)

Films met Melissa McCarthy vind ik vaak óf fantastisch óf verschrikkelijk, maar dit is voor mij de eerste film die zich hier ergens tussen beweegt. Lang verhaal, kort?The Boss is een prima komedie wanneer je behoefte hebt om iets luchtigs te kijken.

Venom

Journalist Eddie Brock (Tom Hardy) probeert de beruchte Carlton Drake te ontmaskeren, maar wordt slachtoffer van één van de experimenten van Drake en raakt versmolten met de buitenaardse Venom. Hij krijgt daardoor bovenmenselijke krachten en Venom een geweten, maar zint tegelijk ook op wraak. (Bron)

Net als A Simple Favor was ook Venom een absolute verrassing. Ik verwachtte een duistere film en hoewel de film wel zo begint, weet de film uiteindelijk te verrassen met humor en flitsende actiescènes. Zeker een film om bonuspunten bij je vriend te scoren.

The Gift

Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een jong echtpaar van wie het leven gaat zoals gepland, totdat ze een kennis van de middelbare school ontmoeten en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt. Op het eerste gezicht herkent Simon de man niet, maar de reeks toevallige ontmoetingen leiden er toe dat een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt blootgelegd. Wanneer Robyn achter de verontrustende waarheid komt, vraagt ze zich af hoe goed mensen de persoon die het dichtst bij hun staat nu eigenlijk kennen. (Bron)

Nog een psychologische thriller die ik absoluut kan aanraden is The Gift. Deze film bevat alle sterke ingrediënten van een sterke psychologische thriller: duisternis, verwarring, spanning en een onbetwiste mindfuck. Ik moet toegeven op het einde wel een nare bijsmaak aan de film te hebben overgehouden, maar volgens mij was dit ook precies de intentie van de makers. Zien!

San Andreas

Californië wordt getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Een SAR-helikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw (Carla Gugino) reizen van Los Angeles naar San Francisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin. (Bron)

Een film met Dwayne Johnson in de hoofdrol staat natuurlijk gelijk aan actie. San Andreas maakt in dat opzicht alle beloftes waar. Wel betrapte ik mezelf erop af en toe hardop  te zuchten om de grootse dosis vaderlandsliefde in deze film. Ja, Amerika is fantastisch en een échte Amerikaan kan zelfs de grootste aardbevingen, tornado’s en andere natuurrampen overlecen. Nu weten we het wel.

Rumor Has It

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) is in de war. Ze heeft eindelijk ingestemd om met haar vriend Jeff (Mark Ruffalo) te trouwen, maar ze is niet helemaal zeker of dit is wat ze wil. Nu ze onderweg naar huis is om de bruiloft van haar zusje bij te wonen en veel tijd moet doorbrengen met haar familie, ontdekt ze een goed behouden familiegeheim. Dat geheim heeft zijn weerslag op de hele generatie vrouwen binnen de Huttinger-familie. Als Sarah gaat twijfelen aan haar achtergrond, gaat zij op zoek naar de man, die waarschijnlijk alle antwoorden heeft. (Bron)

Het is misschien een film uit de ietwat oude(re) doos, maar een film met Jennifer Aniston in de hoofdrol is natuurlijk altijd goed. Ook deze romantische komedie is er één die je gewoon eens gezien moet hebben. Eén van de beste films met Jennifer Aniston in de hoofdrol? Nou, nee. Vermakelijk? Yep! Prima voor een saaie zondagmiddag, dus.

The Spy Who Dumped Me

Audrey en Morgan (Mila Kunis en Kate McKinnon), twee beste vriendinnen uit Los Angeles, komen er achter dat de ex-vriend van Audrey een geheim agent is. Wanneer hij plots in hun appartement opduikt raken ze verstrikt in een hachelijke internationale samenzwering. Tot hun eigen verbazing komen ze meteen in actie en slaan ze op de vlucht door heel Europa om een plan te bedenken en de wereld te redden. (Bron)

Deze film vond ik persoonlijk erg tegenvallen. Ik vond het verhaal saai, de humor flauw en ik betrapte mezelf erop constant afgeleid te raken. Geen aanrader, als je het mij vraagt.

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gezien? Naar welke films zijn jullie het meest nieuwsgierig?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER9 reacties


  9 november 2018

  De eerste twee films heb ik ook met veel plezier gekeken. Echt van die leuke romcoms om even tussendoor in je eentje te kijken inderdaad! Simple Favor ga ik toevallig volgende week kijken. Na het lezen van jouw omschrijving ben ik daar alleen maar nóg meer nieuwsgierig naar :)


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Ooo, ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het me weten?  9 november 2018

  Wij waren laatst wel plezierig verrast door “Game Night”; eindelijk een comedy waar we weer verrast door werden en waar we hardop om moesten lachen!

  Ik ben wel benieuwd naar the Gift en Gerald’s Game… en de eerste twee staan al een tijdje op mijn netflix list!


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Ja, die vond ik ook leuk! Lekker luchtig ;-) Ben ook zo benieuwd wat je van de andere film vindt. Keep me posted!  9 november 2018

  Ben erg benieuwd naar Gerald’s Game geworden. Wij zijn gek op horrorfilms en psychologische thrillers! De eerste twee staan ook nog op mijn lijstje, heerlijk om te kijken als het buiten nat en koud is :)


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Ooo, dan ga je deze films zeker leuk vinden! Laat me het vooral weten als je tijd hebt gehad om ze te zien. Ben heel benieuwd wat je ervan vindt!  9 november 2018

  Oh hier zitten echt nog een paar films tussen die ik graag wil kijken!


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Wat leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd naar jouw favorieten :-)


  Ingrid

  11 november 2018

  A simple favor vond ik ook erg leuk. In het begin vond ik de rol van Anna Kendrick super mutsig, maar gelukkig was het verhaal erg verassend. The spy who dumped me heb ik in de bios gezien, ik vond hem juist heel leuk, eenvoudig vermaak zeg maar. Bad times at the el Royale is ook een aanrader.