Mijn eerste indruk: Mascha Happy Life -
08/05/2014


Mascha Happy Life
Dit allereerste boek van Mascha stond al op nummer één bij bol.com, voordat deze überhaupt uitkwam: Happy Life. Gisteren kwam dit boek (in een niet-zo subtiele verpakking) ook bij mij door de brievenbus. Wat is mijn eerste indruk?

Al eerder sprak ik mijn (toch wel) bewondering uit voor Mascha uit in deze post. Het blijft bijzonder dat een 27-jarige jonge vrouw al zoveel heeft weten te bereiken: van haar blog waarmee ze iedere dag minstens 100.000 lipstickfanaten trekt en uiteraard de bijbehorende Beautygloss Party. En nu kan Mascha nóg iets toevoegen aan haar toch al niet zo bescheiden cv: schrijfster.

Mascha heeft één groot droomleven heeft. Althans zo lijkt het. Natuurlijk is dat ook een béétje zo, maar dit succes is haar zeker niet toegeworpen. Op de weg naar de blogger top (wie kan het nog ontkennen?) is Mascha de nodige vuilkuilen tegenkomen: zowel op werkgebied als privé. Alles wat ze hiervan heeft geleerd, deelt ze in dit boek. Op een erg fijne en persoonlijke manier geeft ze dan ook haar advies op het gebied van school, liefde en carrière. Want hoewel Mascha’s leven natuurlijk de rode draad is binnen dit boek, staat er slechts één persoon in het middelpunt: jij.
Mascha Happy Life
Mascha Happy Life
Iets minder aan het boek vind ik dat de hoofdstukken nogal kort zijn (soms mag ze van mij wel iets dieper op een onderwerp ingaan), maar daar staat tegenover dat het dan wél weer erg lekker is geschreven. Gewoon lekker rechttoe, rechtaan. Hier en daar struikel je wel over een enkele spel- en interpunctiefout, maar er is al bekend dat dit aangepast zal worden in de tweede druk (jawel!). Haar bebrilde boyfriend Gregor (onder de kijkers van de vlogs beter bekend als ‘Foefje’) komt natuurlijk ook een paar keer aan bod in Mascha’s formule van een Happy Life. Maar wees eens eerlijk: van wie wil je liever relatieadvies dan dát meisje dat al 10 jaar een gelukkige relatie heeft?
Mascha Happy Life

Conclusie? Als je op zoek bent naar een ‘Hoe word ik een goede beauty blogger’-boekje dan ben je met dit boek aan het verkeerde adres (beter koop je de Blog Bijbel). Happy Life richt zich écht op het creëren van een positieve mindset en bijbehorende levensstijl en is door de bondige schrijfstijl ook ideaal om te lezen op de weg naar school/werk/jouw persoonlijke route naar succes. Na het lezen van enkele passages, kan ik nu al toegeven: het is absoluut een boek om happy van te worden. Een absolute aanrader dus.

Heb jij de Happy Life van Mascha ook al in je boekenkast staan?



0 reacties