Tip: Once Upon A Time I Was... -
07/07/2014


 Once Upon A Time I Was

Ik ben gek op boeken met een knipoog. Toen ik dan ook het boek ‘Once upon a time I was…’ ontdekte, was ik meteen enthousiast. Met behulp van een heleboel vragen, kun je zelf een 144 bladzijde-tellende autobiografie samenstellen. Hoe leuk is dat?

En nee: daar is niets bloedserieus aan. Met behulp van mini DIY-projecten, quiz’jes en vooral een heleboel vragen kun je jezelf bladzijde voor bladzijde op een fun manier vastleggen. De auteur is op het idee van dit boek gekomen, omdat ze zelf haar opa nooit heeft gekend en graag meer over hem had willen weten. Het ultieme cadeau dus voor een familielid óf uiteraard voor je toekomstige mini-me.

Once Upon A Time I Was

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, zoals ‘Happiness & Heartache’ en ‘Favourites’. De vragen gaan van héél luchtig (zie bovenstaande keuzes uit het hoofdstuk ‘Contradictions’) tot ontzettend persoonlijk. Niet een boek om zomaar rond te laten slingeren dus. Heb je echt geen behoefte om je diepste gevoelens te delen met een boek dat niet eens een slot heeft? Dan krijg je van de auteur persoonlijk toestemming om deze vragen door te strepen met een zwarte markeerstift ;-).

Once Upon A Time I Was
Once Upon A Time I Was
Once Upon A Time I Was

Dit boek is écht een project en is ook absoluut niet bedoeld om binnen één dag volgekladderd, beschreven en beplakt te zijn. In mijn geval zou dat niet eens kúnnen gezien er ook vragen in staan als ‘Hoeveel kinderen heb je?’. Natuurlijk kun je wel verschillende data bij je antwoorden zetten om sommige vragen in de loop der tijd weer opnieuw te kunnen beantwoorden. Misschien wel leuk om te zien of je er 5/10/25 jaar er nog hetzelfde over denkt?  Once Upon A Time I Was… is onder andere verkrijgbaar bij BIS Publishers voor €17,-. 


Wat zou jij in jouw autobiografie schrijven?



0 reacties