Films voor meiden: deze girly films moet je hebben gezien
07/12/2014


films voor meiden netflix

Met een beetje geluk mag je je vandaag in een unicorn onesie op de bank nestelen en urenlang tv kijken met op schoot die laatste zak chocoladepepernoten. Ben je ondertussen door het laatste seizoen van je favoriete serie heen en heb je wel zin in een goede chick flick? Deze films voor meiden moet je hebben gezien.
Monte Carlo
In deze film zit het ultieme ‘girl power‘-trio: Selena Gomez, Leighton Meester en Katie Cassidy. De film heeft misschien een vreselijk cheesy plot, maar ik vond ‘m zó leuk. Niet verder vertellen, hè?

27 Dresses
Bruiloften zijn natuurlijk het ultieme thema voor een échte chickflick. Voeg hier Katherine Heigl aan de mix en je hebt een hilarische, maar ontroerende chickbomb te pakken.

Confessions Of A Shopaholic

“‘Cause when I shop the world gets better” Oooh, kunnen wij ons stiekem niet allemaal vinden in deze uitspraak? Ik tenminste wel…
LOL
Toen was geluk… Miley nog heel gewoon. Voordat Miley Cyrus een enkeltje nam met de ‘koekkoek’-trein heeft ze nog een aantal superleuke chickflicks gemaakt. Dit is mijn absolute favoriet.
The Other Woman
Thank you 2014 voor deze geweldige nieuwe film: Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton die hun krachten bundelen om wraak te nemen op de ultieme overspelige man. Extra leuk dankzij de grappige bijrol van Nicki Minaj.
 
13 going on 30
Geef toe: nu je jong bent wil je niets liever dan (‘echt’) volwassen zijn, inclusief een mooi huis en fancy baan. Helaas blijkt die wens in praktijk behoorlijk vies tegen te vallen…
 
A Cinderella Story

Hij, Chad Michael Murray, de allerpopulairste jongen op school. Zij, Hilary Duff, de nerd van de school die in haar vrije tijd in de zaak van haar boze stiefmoeder moet werken. Totdat dit alles veranderd op de avond van het gemaskerde schoolfeest… *zwijmel*

Freaky Friday
Wat als… Jij en je moeder wakker worden in het lichaam van de ander? En dit ook nog eens op de dag van een belangrijke toets en het oefendiner van je moeders huwelijk. Juist. Paniek alom.

Just My Luck
Oooo, nog zo’n fantastische girly film met Lindsay Lohan in de hoofdrol. Wat als het geluk je altijd heeft toegelachen, maar na een ongeluk wordt overgedragen aan een wel héél knappe man (Hoi, Chris Pine!). En jij maar denken dat jij een pechvogel was…

The Devil Wears Prada
Wil je een gedramatiseerde sneak peek achter de schermen van een tijdschrift? Dan vind je deze film vast fantastisch.

The Princess Diaries
Hoewel ik deel 2 een beetje vond tegenvallen, vind ik het eerste deel van de royal chickflick een absolute aanrader. “Me? A princess? Shut up!”


Miss Congeniality
Ook bij deze film zal ik jullie alleen maar het eerste deel aanraden. Bereid je voor op een overload aan perfecte popjes, een heleboel geroddel en een vliegende kroon. She’s Miss United States…

Bridesmaids
Nog een briljante ‘bruiloften’-chickflick, maar dit keer mét eigenwijze knipoog. Alleen al een must-see vanwege de manier hoe Kristen Wiig de rol van Annie heeft vertolkt. Hilarisch! Eén van de beste films voor meiden óóit.

 
Mean Girls

Last but not least. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik claim dat dit de beste girly film is ALLER-TIJDEN. Het is de ultieme (dramatische) samenvatting van het leven van een typisch tienermeisje op de middelbare school. Heeft iemand Tina Fey al bedankt?


Welke films voor meiden zijn jullie favoriet?1 reactie


    25 december 2016

    docuemnting those on her blog and you can read the first instalment here all about that – or listen via the podcast if you prefer that.  Funny the daft things that hold you back – but they don’t feel