Ideeën voor blogposts: hoe bedenk je dat? (tips en tricks)
15/01/2015


ideeën voor blogposts

Natuurlijk. We zouden graag allemaal posts willen schrijven waar je iedere dag weer een digitale ovatie voor krijgt. Maar hoe kom je verder dan de simpele shoplog of photodiary? Ik deel mijn tips en tricks voor het verzinnen van originele ideeën voor blogposts. Benieuwd?

Zoek op verschillende termen op Pinterest 

Mijn ultieme bron van originele ideeën. Niet alleen voor kleurrijke DIY’s of smakelijke recepten, maar ook voor lifestyle-artikelen. Op Pinterest worden namelijk niet alleen maar mooie kiekjes gedeeld, maar ook superhandige how-to guides als ’50 originele ideeën voor blogposts’ (Juist. Waardoor ik weer inspiratie kreeg om dit artikel te schrijven.). Heb je geen idee waar te beginnen? Tik dan een random term in die je bij jouw blog vindt passen. Bijvoorbeeld: ‘colorful DIY’ of simpelweg ‘recipe’. Ook kun je altijd achter de schermen snuffelen bij jóúw favoriete bloggers.  Een kijkje in mijn digitale keuken krijg je hier.

Analyseer andere blogs
Neem eens een kijkje op de website van jouw favoriete blogger(s): welke posts wil je lezen en waarom? Is het een onderwerp wat je aantrekt ook iets waar jij over schrijft, kun je het natuurlijk je eigen draai geven op je eigen blog. Zo kwam ik rond de jaarwisseling megaveel gezonde recepten tegen. Dit vind ik waanzinnig leuk om te lezen, maar de recepten waren vaak (voor een keukenkluns als mij) echt te moeilijk. Daarom verzon ik bijvoorbeeld een post met vier simpele(!) én gezonde snacks. Een simpele verandering, waardoor je dit soort posts wel eigen maakt.

Wat speelt er bij jou? 
Op dit blog post ik regelmatig lijstjes, maar deze komen écht niet zomaar uit de lucht vallen. Dit soort onderwerpen verzin ik bijvoorbeeld uit pure frustratie (5 dingen die ik als Brabander niet meer wil horen), persoonlijke ‘probleempjes’ (Struggles voor meiden met een piepkleine blaas) of omdat mijn vriendinnen en ik dezelfde bizarre trekjes hebben (18 dingen die ieder meisje doet). Probeer dit te vertalen naar iets waar jouw lezeressen écht iets aan hebben of zich in kunnen vinden. Of peil bij jouw vriendinnen wat er in hún leven speelt.

Browse door Bloglovin’
Stel jezelf opnieuw de ‘welke en waarom’-vraag: welke artikelen zijn populair en waarom? De ‘popular’-sectie op Bloglovin’ is een goede graadmeter wat speelt bij jouw mogelijke doelgroep en wat (potentiële) lezeressen beschouwen als een leuke, originele post. Het is namelijk zelden dat je een shoplog of review als best gewaardeerde artikelen de revue passeren.Wat maakt dat dit artikel goed wordt gelezen. Is het alleen de grappige kop en mooie foto’s óf is het onderwerp gewoon heel actueel slash herkenbaar?

Hoe bedenk jij je ideeën voor blogposts?



2 reacties


    30 september 2015

    rtxRk0 This is a topic that is near to my heart Best wishes! Exactly where are your contact details though?



    12 maart 2020

    Even iets opzoeken op google en een uur later zit je nog steeds op dezelfde site. Dat heb ik niet gauw. Je kan echt super fijn schrijven! Door alle tips die ik tot nu toe van jou gelezen heb, weet ik zeker dat ik niet gauw een writers block meer zou hebben. Dankjewel!