Opgebiecht: waarom ik nooit (meer) tags invul -
21/06/2015


Waarom ik nooit meer tags invul
Als blogger word je ermee doodgegooid: tags. De Create It Your Way Tag, Three Things Tag, 15 Dingen Die Niemand Vraagt Tag… En zo kan ik nog wel úren doorgaan. Hoewel ik aanvankelijk enthousiast met diverse tags heb meegedaan, ben ik er sinds begin dit jaar mee gestopt. Door hoeveel lieve mede-bloggers ik ook werd getagd. In dit artikel wil ik jullie uitleggen waarom.

Zoals gezegd word je online overspoeld door verschillende tags. Natuurlijk is het leuk dat iedereen hieraan meedoet, maar tegelijkertijd is het ook enorm vermoeiend als je -net als ik- meerdere blogs volgt. Wanneer je één en dezelfde tag op meerdere blogs voorbij ziet komen, dan ben je er gewoon op een gegeven moment klaar mee. Hoe verschillend de antwoorden ook zijn. Ook aan mezelf merkte ik dat ik met steeds meer moeite had om deze tags met plezier in te vullen. ‘Voegt dit nou écht iets toe aan mijn blog?’ vroeg ik mezelf kritisch af. Als mensen écht zouden willen weten wat voor ijsmaak ik zou willen ontwikkelen als ik de kans had, dan zouden ze dit wel gewoon vragen via Twitter of Instagram. Toch?

Deze post is niet bedoeld als sneer naar iedereen die het wél leuk vindt om tags in te vullen. Iedereen is vrij om zijn of haar eigen keuze hierin te maken. Het enige wat ik met deze post duidelijk wil maken is dat voor mij tags gewoonweg niets toevoegen aan mijn blog. Dat ik je tag niet overneem heeft dus zeker niets te maken met het feit dat ik je niet leuk of aardig vindt.  Ben je écht nieuwsgierig naar welke geurkaars ik weleens zou willen ontwikkelen? Of dat ik weleens in de bosjes heb geplast? Ik wil dit met liefde ‘in het echt’ onder genot van een verse portie sushi met je bespreken. Alhoewel… Misschien bewaar ik het antwoord op die laatste vraag wel tot na het toetje.

Vullen jullie weleens tags in? Welke is jullie favoriet?

Categorie: Overig
Tags:


49 reacties


    21 juni 2015

    Ha, ik heb er toevallig sinds tijden weer eens een ingevuld. Ik doe het heel af en toe en eigenlijk ook alleen in het weekend. Zo nu en dan vind ik het leuk, het is toch weer wat persoonlijks :-) Maar ik snap wel heel goed wat je hier mee bedoelt!



    21 juni 2015

    Ik begrijp je gedeeltelijk wel. Ik vul ook vrijwel nooit tags in. Een hele hoop tags vind ik inderdaad niks toevoegen aan mijn blog of vind ik geen leuke vragen bevatten. Maar soms doe ik er wel aan mij. Dingen zoals 10 random food confessions, vond ik behoorlijk grappig en leuk om te schrijven. Dit soort tags waar eigenlijk alleen de titel (soort van, want zelfs die kan je aanpassen) vast staat, vind ik wel leuk om in te vullen. Dan kun je er alsnog je eigen verhaal van maken. Maar het is wat je zegt, gewoon lekker doen waar je zin in hebt. :)



    21 juni 2015

    Ik heb ook al zó lang geen tag meer ingevuld! Vaak staat heel Bloglovin er al mee vol, en denk ik dat iedereen het wel langzaam al een beetje gehad heeft. Als het nou écht een leuke is, maak ik uiteraard een uitzondering :-)



    21 juni 2015

    True! Met de three things tag was dat heel erg. Las ik er opeens 3 op een dag, goeie beslissing Femke! Wat ik wel leuk vind is een eigen tag bedenken. Heb ik laatst nog gedaan haha. Veel Liefs



    21 juni 2015

    Haha, leuke post! Je hebt er wel helemaal gelijk in :)



    21 juni 2015

    Leuke post! Ik doe het eigenlijk ook nooit meer, om dezelfde redenen als jij!



    21 juni 2015

    Ik vul ze bijna nooit in tenzij ik ze echt iets vind toevoegen. Als je even niet meer weet wat je moet schrijven kun je beter even niks schrijven dan maar een tag in te vullen



    21 juni 2015

    Op het begin van mijn blog vulde ik wel eens een tag in als ik geen inspiratie had. Maar ik merkte dat mijn tags amper reacties kregen. Ik doe het ook nooit meer. Geen inspiratie? Dan geen artikel. Liever dat dan een tag.

    Liefs, Susan



    21 juni 2015

    Soms vul ik wel eens een tag in, wanneer ik even inspiratieloos ben of mijn fantasie wil laten werken om leuke antwoorden te geven ;) Maar ik probeer het ook zo min mogelijk te doen



    21 juni 2015

    Ik snap je helemaal, ik heb ook al een tijdje geen tags ingevuld omdat ik het bij anderen ook steeds minder interessant vind om te lezen. Maar stiekem moet ik toegeven dat ik het wel altijd heel leuk vind om een tag in te vullen hoor, net alsof je geïnterviewd wordt. En het zet je soms toch weer een beetje aan het denken over bepaalde vraagstukken. Ik ben dus niet voor, maar ook niet tegen tags, maar ik ben het inderdaad eens met je artikel. :)



    21 juni 2015

    Haha, heerlijk relativerend dit. Ik vul niet vaak tags in, maar zo af en toe vind ik het wel weer eens leuk.



    21 juni 2015

    Je hebt eigenlijk wel gelijk. Ik heb tot nu toe een tag ingevuld. Maar ik ben ook nog niet zo lang bezig :)
    Maar ik wil het idd niet te vaak gaan doen. Leuk artikel!
    Liefs. Jonne



    21 juni 2015

    Nee geef maar die grappige en originele stukjes die je elke dag weer weet te schrijven, dan een tag die ik al op andere blogs gelezen heb. Goede beslissing Femke. Fijne zondag!



    21 juni 2015

    Gewoon doen waar je je goed bij voelt! Zelf vul ik maar zelden een tag in, sterker nog ik kan me niet herinneren er eentje te hebben gedaan op deze blog… ik zeg niet nooit nooit, maar haast ermee heb ik zeker niet.



    21 juni 2015

    Ik kan je eigenlijk alleen maar gelijk geven. Ook al zijn de antwoorden anders, als je voor de tiende keer dezelfde vragen leest, dan ben je minder geboeid als lezer. Ik lees dan liever een opiniestukje, of ik kijk dan liever naar mooie foto’s.



    21 juni 2015

    Ik snap zeker wat je bedoelt, maar zelf vind ik tags wel echt heel erg leuk. Om te lezen van anderen en vooral om ze zelf in te vullen!

    x



    21 juni 2015

    Ik snap je punt :) Ik lees eigenlijk bijna nooit tags op andermans blogs omdat ik het niet heel interessant vind. Ik vind een dagboekpost met foto’s of outfits veel leuker om te lezen. Zelf heb ik tot nu toe eigenlijk nog helemaal een tag ingevuld op mijn huidige blog haha! Er staat nu toevallig 1 tag gepland waar ik in was getagd door een vriendin. de ‘no words’ tag. een hele simpele met alleen maar fotos en geen tekst :) Dat vond ik nog wel leuk om eens te doen~



    21 juni 2015

    Ik begrijp het heel goed. Ik heb nu twee tags ingevuld alleen omdat ik het gewoon leuk vind, maar ik hoef ze ook niet allemaal in te vullen. Goed dat je hier een stukje over schrijft :)


    Anna

    21 juni 2015

    Ik vind het helemaal niet erg dat je geen tags op je blog doet, fijn juist!



    21 juni 2015

    Helemaal mee eens. In het begin heb ik er ook wel een paar gedaan, maar ik vind het niks toevoegen. Het is vooral wel leuk (en makkelijk) voor jezelf om te doen.



    21 juni 2015

    Hahaha, bewaar dat maar tot na het toetje.
    Ik vind inderdaad dat je wel gelijk hebt. Ik vind het soms wel leuk om nieuwe tags te lezen, maar sommige tags vind ik niet zo boeiend (meer).
    Liefs



    21 juni 2015

    Ik lees die tags toch nooit.. dus ik ga wel achter je keuze haha.



    21 juni 2015

    Ik begrijp je helemaal maar ik vind het juist wel erg leuk om tags in te vullen en te lezen bij anderen. De ene dag wat minder dan de andere dag, maar zo ieder zijn ding :-)!



    21 juni 2015

    Ik vul af en toe wel een tag in, maar om eerlijk te zijn doe ik dit alleen maar omdat het makkelijk is. Je hoeft er niet lang bezig mee te zijn, en het wordt goed gelezen :) Toch doe ik het maar 1 keer in de 3 maanden ofzo ;) Lezen doe ik ze wel enorm graag :D



    21 juni 2015

    Ik ben eigenlijk ook niet zo’n voorstander, maar ik heb er toevallig vandaag wel een op mijn blog geplaatst. Maar dat is dan ook wel een compleet andere tag. Anyways; ik begrijp je helemaal en ik word er zelf ook soms een beetje moe van. ;)



    21 juni 2015

    Leuk geschreven en ik ben het volledig met je eens! Tags zijn eigenlijk gewoon een opvulling. Er zijn maar weinig bloggers waarvan ik een ingevulde tag met heel veel plezier lees!



    21 juni 2015

    tags – ik heb er een haat/liefde verhouding mee. Als ze echt wat toevoegen, vul ik ze in, anders laat ik ze zo. De foodconfession tag vulde ik in – en ik heb nog ergens een Belgische tag in de pijplijn hangen. En ik bedacht er zelf eentje over tv kijken. Van andere bloggers lees ik ook hun tags – eigenlijk niks op tegen dus.



    21 juni 2015

    Ik heb afgelopen week 3 tags gedaan. En ik kwam er daardoor achter dat het voor mijn blog gewoon ook niet werkt. Maw bezoekers bleven weg. Het Tagtijdperk is voorbij geloof ik.



    21 juni 2015

    Ik vind tags erg leuk om in te vullen, maar inderdaad leuker voor mezelf dan voor mijn lezers, denk ik. Ik vind het zelf leuk om te kijken wat ik op verschillende dingen antwoord, maar ik lees eigenlijk alleen tags van mensen die ik persoonlijk ken of écht hele leuke bloggers vind. Anders laat ik ze varen. Daarom vul ik niet zoveel tags meer in.
    Eentje die ik overigens wel heel erg leuk vind, is The Furry Friend-tag. Omdat dit over huisdieren (in mijn geval een kat) gaat. En huisdieren zijn gewoon heel leuk om over te lezen/schrijven. :)



    21 juni 2015

    Ik begrijp je volledig. Ik heb vroeger enorm veel tags ingevuld en ik blijf ze ook zeker leuk vinden om in te vullen, maar ook ik heb steeds meer het gevoel: zullen al die tags iets toevoegen aan mijn blog? 1 of 2 of misschien 3 per jaar zijn leuk, maar te veel van die tags vind ik ook niet meer zo leuk, dus ik begrijp je!



    21 juni 2015

    Ik probeer tags ook niet in overvloed te doen, maar voel mij wel gevleid als iemand aan mij denkt en graag wilt weten wat voor antwoorden ik op bepaalde vragen geef. Om die reden vul ik wel een tag in als ik word getagd, maar doe ik het niet uit mezelf. Afhankelijk van de tag kan ik het leuk vinden om het te lezen of niet. Ik vind het overigens heel goed van jou dat jij een keuze voor jezelf en je blog maakt, daar kun je alleen maar respect voor hebben :-) X



    21 juni 2015

    Ik weet wat je bedoeld. Ik ben ook niet zo van de tags. Maar ik vind het wel leuk om bij anderen te lezen.



    21 juni 2015

    Ik doe ze echt heel soms.. Maar ik snap wel wat je bedoelt!



    21 juni 2015

    Ik snap wat je bedoelt, ik doe ze ook zelden eigenlijk!



    21 juni 2015

    Ik doe het heel af en toe. Ik deed het voorheen wel veel meer dan nu, op dit moment moet je heel ver terug zoeken voor een tag. Ook beginnen veel tags steeds meer op elkaar te lijken, dus echt leuk vind ik het ook niet meer. x



    21 juni 2015

    Ik vind tags altijd erg leuk om te lezen, maar ik herken dat gevoel van ‘ verveling ‘ als je 3x dezelfde tag ziet staan in je Bloglovin feed.



    21 juni 2015

    Sterk punt inderdaad! Ik vul zelf ook zo min mogelijk tags in. Sowieso sla ik de tags over die al vijftig bloggers voor mij hebben ingevuld!



    21 juni 2015

    tags zijn een opvulling dat klopt maar het heeft twee voordelen, je volgers leren je beter kennen en ik vind het wel leuk om erover na te denken en dan denk ik vaak oja! dus ik vind het af ten toe best leuk om een tag online te zetten ”het is alweer een hele lange tijd geleden” maar ik ben schuldig haha ik doe het dus weleens!



    22 juni 2015

    Jaa, hier ben ik het helemaal mee eens! Ik doe echt bij hoge uitzondering een tag, en dat is dan puur omdat ik hem ergens las en al mijn antwoorden meteen bedacht en het dan wel leuk vond om te delen, maar verder doe ik het idd ook eigenlijk nooit; ik kan net zo goed ook iets over mijzelf vertellen dan…

    xx



    22 juni 2015

    Ik heb 1 tag ingevuld en er staan er nog 2 op mijn lijst voor als ik geen inspiratie heb, maar dan houd het ook wel op. En het zijn ook express tags die je niet constant op andere blogs voorbij ziet komen, want dat vind ik inderdaad heel vermoeiend en saai



    23 juni 2015

    Ah, ik schreef hier laatst ook een blogpost over omdat ik zelf ooit één keer een tag heb ingevuld maar het echt heel weinig vind toevoegen aan mijn blog. Het is natuurlijk een makkelijke manier om iets online te kunnen zetten, maar ik post dan toch liever een dag later een sterker artikel dan een simpele tag. En inderdaad, ik lees de tag-posts van blogs die ik volg ook bijna nooit, omdat ik ze al zó vaak voorbij heb zien komen.. Goede keuze van je om dit uit te spreken (of typen) op je blog zodat mensen niet beledigd zijn wanneer ze je taggen en jij de tag niet online plaatst.



    23 juni 2015

    Heel begrijpelijk hoor! Er zijn er tegenwoordig ook zó veel! ;p



    24 juni 2015

    Ik vind tags leuk, maar ik heb er geloof ik in de afgelopen vijf jaar 3 keer eentje ingevuld. Het voelt soms een beetje als opvulling van blogs en zo bedoel ik ze niet en daarom wil ik er ook niet teveel doen! :-)



    27 juni 2015

    Ik vul tags enorm graag in en heb er wel wat plezier aan :) Maar misschien komt dit ook wel omdat ik nog niet zolang blog. Ik begrijp je standpunt wel en je bent zeker niet de enige die deze mening heeft hoor :) En ik heb er nog niet zoveel ingevuld, maar er staan er wel een hoop op de planning dus echt een favoriet kan ik nog niet kiezen :) Liefs! x



    9 juli 2015

    Ik vul heel af en toe een tag in die bij mijn blog past. Ik schrijf vrijwel alleen over nagellak en daar passen lang niet alle tags bij.
    Ik begrijp je wel hoor, als je zo ontzettend vaak getagd wordt dan is de lol er een keer vanaf.

    Liefs!



    30 september 2015

    wUlkcn Im grateful for the post.Thanks Again. Much obliged.



    30 september 2015

    QflhiM Thanks for another wonderful article. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing? I ave a presentation next week, and I am on the look for such information.



    30 september 2015

    CsHaNQ Looking forward to reading more. Great article.Thanks Again. Really Great.



    1 oktober 2015

    I just want to say I am beginner to weblog and actually loved this web site. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You absolutely come with tremendous articles. Kudos for revealing your web-site.