19 Originele dingen die je in New York kan doen -
09/10/2015


Originele dingen die je in NYC kan doen def
Het is alweer ruim een week geleden dat ik terug ben gekomen uit New York. Wat vliegt de tijd! Ik heb sinds mijn trip enorm veel vragen gekregen over mijn tips hoe het meeste uit je tijd in New York te halen. Juist als je níét een hele maand de tijd hebt. Dit zijn 19 originele dingen die je in New York kan doen.

1. Maak een foto op een typisch Amerikaanse trap
Dit móét je natuurlijk eens hebben gedaan wanneer je in New York bent. De beste wijken om dit te doen, zijn Greenwich Village (Manhattan) en Brooklyn Heights (Brooklyn, dus). Vooral in deze laatste buurt heb je prachtige huizen staan. Natuurlijk is niet iedere bewoner ervan gediend als je op zijn of haar trap gaat poseren, so make it a quickie ;-)

2. Zit in het publiek van Late Night met Seth Meyers
De ultieme ontdekking van afgelopen maand is 1iota.com. Op deze site kan je je inschrijven voor gratis(!) tickets voor shows als The Tonight Show met Jimmy Fallon en Late Night met Seth Meyers. Je moet er alleen wel enórm op tijd bij zijn en op meerdere paarden (lees: avonden) ‘wedden’. The Tonight Show was al helemaal geen beginnen aan, maar als je (net als ik) jezelf op de wachtlijst zet bij drie of vier verschillende avonden van Late Night met Seth Meyers, dan maak je nog een goede kans.

3. Ga naar de liveshows van America’s Got Talent
Nóg een handige site om onder je favorieten te scharen: On-Camera-Audiences.com. Via deze site wist ik héél gemakkelijk kaartjes te scoren voor America’s Got Talent. In dit geval was het enige nadeel dat het wel wat meer van mijn tijd vroeg. Ik moest namelijk al in de middag ruim een half uur à uur in de rij staan bij Radio City Music Hall om het fysieke kaartje op te halen. En daarna uiteraard ‘s avonds nog terugkomen voor de daadwerkelijke show. Mocht je t.z.t. ooit nog naar AGT willen: op dinsdagen zijn de opnames van de optredens en op woensdagen rest slechts te uitslag. Ofwel: een stuk minder leuk om te zien.

Originele dingen die je in NYC kan doen def2
4. Koop de Amerikaanse Cosmopolitan
Gewoon. Omdat je er hier slechts $3,99 voor afrekent. #huraay

5. Eet een vegan donut (of drie)
Twee absolute aanraders voor het halen van vegan donuts zijn Dun-Well Doughnuts (222 Montrose Ave, Brooklyn) en Vegan Diva’s (1437 1st Avenue, Manhattan). Bij de eerste ga je langs voor een échte typisch Amerikaanse donut, en bij de laatste voor een wat kleinere versie met een meer ‘sophisticated’ touch. Zo heb ik op mijn laatste dag gesmikkeld van een toasted coconut donut (zie vlog).

6. Spring in de zee van Coney Island
Het is minstens een uur reizen vanaf Times Square, maarrr…. Dan heb je wel wat. Vooral aan te raden als je in het zomerseizoen gaat en het pretpark ook daadwerkelijk open is. Al heb ik mezelf -zoals je hier kan zien- ook zónder dit vertier mezelf prima vermaakt ;-)

7. Beklim Top of The Rock
Omdat ik vastbesloten was alles te zien, heb ik voor vertrek de New York City Pass aangeschaft. En dat vind ik persoonlijk echt een aanrader! Het is een boekje met vouchers van de meest populaire ‘attracties’ in New York, maar dan met zo’n 40% à 50% korting. Ook het beklimmen van het Rockefeller Center viel onder één van de vouchers. Eenmaal bovenaan heb je een fantástisch uitzicht over Manhattan én het Empire State Building (Vlog #1). Deze laatst genoemde kan je ook afzonderlijk bezoeken, maar deze vond ik net íétsje minder leuk. Als je in tijdnood zit, zou ik dus het Rockefeller Center verkiezen boven het Empire State Building!
 
8. Bezoek het American Museum of Natural History
JA! Dit is dus waar Night of the Museum is opgenomen. Zelf had ik veel te weinig tijd voor dit museum uitgetrokken. Ik dacht dat ik wel voldoende zou hebben aan een middag, maar ik had er met gemak de hele dag rond kunnen dwalen (Vlog #3). Als je een New York City Pass hebt krijg je de keuze of je een 3D-documentaire over de oceaan óf over bijzondere wezens op het land wil zien. Gezien ik de zee waanzinnig interessant vind koos ik voor het eerste, maar… WAT EEN RAMP. Het meest interessante wezen wat aan bod kwam was een garnaal. Het was gênant genoeg de eerste keer dat ik in slaap viel tijdens een bioscoopfilm.

Originele dingen die je in NYC kan doen def1
9. Koop een designeritem met flinke korting bij Century 21 (22 Cortlandt Street)
… En doe (goedkoop!) boodschappen bij Trader Joe’s (meerdere vestigingen – ik shopte altijd bij 2073 Broadway).

1o. Eet vegan sushi bij Beyond Sushi (229 E 14th S)
Eén woord: WAUW. Verwacht niet veel van het tentje zelf (want: klein en bestemd voor take-out), maar… WAUW. Zelf koos ik voor een Sweet Tree-rol met avocado en zoete aardappel en ik wist echt niet wat me overkwam. Ik zou de standaard visvariant in een oogwenk omruilen met deze versie. Had ik al ‘WAUW’ gezegd?

11. Ga een hapje eten bij Ellen’s Stardust Diner (1650 Broadway)
Dit was het eerste restaurant waar ik in m’n uppie uit eten ging. En… Dat was helemaal prima. Omdat de waiting staff hier zingt en danst ben je namelijk veel te druk met kijken en klappen om bezig te zijn met ‘Oh nee, ik eet alleen!’. Daarnaast zijn ze ook stuk voor stuk retegoed (zie ook: deze vlog). Héél leuk! Oh, en de Salmon Burger was to die for. Echt bizar lekker.

12. Doe aan vrijwilligerswerk
Het was helemaal niet mijn intentie om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar via mijn host kwam ik in contact met The Father’s Heart. Dit is een kerk in West Village die iedere zaterdagochtend een ontbijt organiseert voor daklozen en mensen met een zeer laag inkomen. Ter afsluiting van dit ontbijt krijgen ze ook nog een paar tassen met boodschappen mee. Het is heel indrukwekkend om te doen, dus mocht je oprecht interesse hebben om mee te helpen, dan ben ik natuurlijk bereid om de contactgegevens van het juiste persoon toe te sturen. Je moet je namelijk wel van tevoren opgeven! (Voor iedereen die geïnteresseerd is, mail even naar: you.nique@live.nl)

13. Bezoek het 9/11 museum
Dit museum heeft echt enórm veel indruk op me gemaakt. Je moet er wel voor zorgen dat je enigszins emotioneel ‘stabiel’ binnenkont, anders barst je direct in tranen uit wanneer je bijvoorbeeld de voicemails hoort van familieleden of mensen die daadwerkelijk in het vliegtuig zaten. Ik was er natuurlijk ook op 9/11 zelf en het is een gebeurtenis wat nog steeds heel erg ‘leeft’. Logisch ook. Toch heel apart om dat zo voelbaar mee te maken.

Originele dingen die je in NYC kan doen def3

14. Lunch in Central Park
Mijn twee favoriete spots waren The Lake (zie deze vlog) en Belvedere Castle (met een heuse schildpaddenvijver!). Ik heb bij beide plaatsen úrenlang doorgebracht. Evenals bij de Boathouse. Central Park is echt een oase van rust en dé ideale plek om lekker een boek te lezen.

15. Brunch bij The Buther’s Daughter (19 Kenmare St)
Eén hap van de Smashed Avocado Toast en je leven is nóóit meer hetzelfde. En dan heb ik nog niet eens iets gezegd over Cacao Suave-smoothie. Ik bedoel maar….

16. Ga naar een Broadway-voorstelling
Ga naar de TKTS booths op Times Square of download ter plekke de app ‘TodayTix’ om met (flinke!) korting kaartjes te kopen voor één van de vele voorstellingen. De TKTS booths zijn vooral interessant als je je zinnen niet écht hebt gezet op een bepaalde voorstelling, maar gewoon dikke korting wilt (al gauw 50%). TodayTix is dan weer handig(er) als je vastbesloten bent naar een bepaalde show te gaan (in mijn geval: Wicked) en je genoegen neemt met slechts een beetje korting (30%). En zoals jullie al in deze vlog konden zien: ik vond het FANTASTISCH.

17.Koop wat lekkers bij Dylan’s Candy Bar (1011 3rd Ave)
Typisch gevalletje van: “I died and went to chocolate bar heaven.” (Vlog #2). Voor mij extra leuk omdat ze op het moment dat ik er was ook Mean Girls-snoepgoed hadden. Whaaa!

18. Waan je even een Victoria’s Secret Angel
Dankzij de flatteuze belichting in de pashokjes twijfel je echt even of er geen carrière als topmodel aan je voorbij is gegaan. (Totdat je er weer uitkomt en denkt: never mind… ;-))

19. Sluit je trip af met een lach bij The Stand (239 3rd Ave)
Ik kwam in aanraking met comedy club The Stand, omdat de zoon van mijn host daar wekelijks optrad (Josh Carter!). Ik dacht dat het een ‘huis-tuin-keuken’-optreden zou zijn, maar hij bleek uiteindelijk een groot talent en op te treden tussen grootse namen als Janeane Garofalo en Jim Gaffigan. Google hen maar even. Als je je van tevoren aanmeld voor de nieuwsbrief dan krijg je een code als ‘zebra’ en ‘cake’, waarmee je $10 korting krijgt op je kaartje. Ofwel: voor slechts $5 avondvullend vermaak. Ook handig om te weten: Wil je er niet uitgepikt worden door de cabaretier? Ga dan een beetje centraal zitten. Zit je helemaal vooraan of helemaal achterin, then you’re screwed.

Zouden jullie graag naar New York willen? Wat zou bovenaan jullie to-do list staan?



35 reacties


    9 oktober 2015

    Wat een leuk lijstje! Veel redenen om nog een keer terug te gaan! ;)



    9 oktober 2015

    Leuk weer om te lezen! Ik zou ooit heel graag naar NYC willen. Sowieso central park en een Broadway show!



    9 oktober 2015

    WAUW! Jij geeft me zooooooooooooooooo veel zin om naar New York te gaan! (Echt, had ik nu de kans ik pakte m’n koffers en ging ervandoor haha). Je hebt echt heerlijke dingen gedaan, ik herken ook lekker veel van de superleuke vlogs :D. Ik vind het echt wel cool dat je daar naar opnames bent gegaan, én je vrijwilligerswerk hebt gedaan! Het eten klinkt trouwens onwijs lekker! X



    9 oktober 2015

    Ohh, door jou krijg ik zo’n zin om ook lekker weg te gaan (naar New York, natuurlijk ;))! Maar ja, eerst even flink sparen, haha! Het lijkt me vooral heel cool om kerst of halloween daar te spenderen, al die lichtjes!



    9 oktober 2015

    Wat een heerlijk lijstje <3 Ik hoop in september 2016 samen met mijn vriend een trip te maken naar NY, en dit lijstje gaat dan uiteraard mee! Bedankt voor de leuke en originele tips!


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Oh wauw, dan ga je echt in de juiste maand. In september heb je nog heerlijk weer!



    9 oktober 2015

    New York staat hoog op mijn wishlist. Als ik daar heen ga, dan ga ik zeker dit (en jouw andere) artikel(en) er eens bij pakken :-)!



    9 oktober 2015

    Heerlijk lijstje. Bij mij staat The Butcher’s Daughter wel op het lijstje van dingen om over te slaan in New York. Ik zou er vast lekker gegeten hebben, maar er waren zo veel andere plaatsen. En helaas had ik maar 6 dagen.


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Ja, ik snap heel goed dat je keuzes moet maken! Zelf vond ik het mijn tijd méér dan waard, maar goed: ik was er dan ook een gehele maand ;-)



    9 oktober 2015

    Wat een leuk lijstje zeg! Zou je weer overwegen om te gaan? Of heb je zoiets van vier weken was wel voldoende?


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Eerlijk? Ik wil nu alweer terug :’) Er is zoveel te doen en te beleven in New York, dat ik tot op heden nog niet ben uitgekeken.



    9 oktober 2015

    Ahhhh over een aantal maanden ga ik ook naar New York! Dit hele lijstje lijkt me leuk!


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Ah, wat tof! Ben je er dan in de Kerstperiode of…?



    9 oktober 2015

    Die New York City pas was inderdaad geen overbodige luxe, zo fijn was dat! En gelukkig staat er nog genoeg in het lijstje voor mijn volgende bezoek aan die oh zo mooie stad!



    9 oktober 2015

    Oh wat een fijne tips! Het lijkt mij zo vet om naartoe te gaan! Ik heb hem opgeslagen voor als ik ooit naar New York ga! Wat ik heel graag zou willen doen is naar een musical gaan op broadway!



    9 oktober 2015

    Ik was laatst bij de Aldi en toen hadden ze gedroogde kokos blokjes van trader joe’s!

    x


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Oh, wat grappig! Ik wist niet dat ze ook naar Nederland producten exporteerden :O



    9 oktober 2015

    Wat een leuk lijstje met leuke dingen!



    9 oktober 2015

    Deze lijst is perfect en ik sla deze ook echt op. Ik moet nog 11 maanden wachten maar ik weet zeker dat ik veel van deze dingen ga doen, ik heb er ten slotte ook zat tijd voor, ergens in die 9 maanden moet dit lukken! Ik wil heel graag vrijwilligerswerk doen maar zou ik je tegen die tijd kunnen mailen daar over? Liefs!


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Wat tof! Ik ben ook héél benieuwd naar jou avonturen. En natuurlijk! Je mag me hier altijd over mailen. Die contactgegevens veranderen niet zomaar ;-)



    9 oktober 2015

    Jaaaa wat een heerlijk lijstje! Nu lijkt het me al helemaal geweldig om er naartoe te gaan. Dit lijstje sla ik even op :D


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Ja, you should! En je hebt nu een goede reden om te gaan: je vast contract :-)!



    9 oktober 2015

    Ik wil ook echt een keer naar New York. Dat MOET gewoon! Zeker als ik dit allemaal lees en zie.



    9 oktober 2015

    Handig lijstje! Ik ga met oud & nieuw naar NY, yayyyyy! :-)


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    WAT TOF! Ik ben jaloers…



    9 oktober 2015

    Zo’n leuk en handig lijstje! Ik ga volgend jaar naar New York :) x


    Femke - Youniqueblog

    9 oktober 2015

    Whaaa, wat leuk! Ik ben ook erg benieuwd naar jouw avonturen :-)



    9 oktober 2015

    Leuk lijstje, ik wil ook weer naar New York!



    9 oktober 2015

    NYC klinkt gewoon te mooi. Vegan donuts wil ik graag eens proberen.



    9 oktober 2015

    Superleuk lijstje! Ik hoop dat ik ooit nog een keer naar New York kan om een aantal van deze dingen te doen. Dat je die shows gewoon gratis kan bezoeken joh, echt tof! Ik dacht namelijk door je vlogs en blogs dat je daar echt voor was ingehuurd, die indruk kreeg ik in ieder geval.



    9 oktober 2015

    Ik ga helemaal akkoord met Top of The Rock (Rockefeller). Wij hebben deze als eerste gedaan en daarna het Empire. Ik vind persoonlijk het beeld vanaf Top of The Rock mooier. Je hebt (onder andere) zo’n mooi zicht over Central Park. A vieuw you’ll never forget…



    9 oktober 2015

    Super leuke tips! Ik kan niet wachten totdat ik met exchange ga :D



    12 oktober 2015

    Door jou wil ik naar NY. Eht gewoon NU. Ga je mee? :D


    Femke - Youniqueblog

    12 oktober 2015

    Natuurlijk ga ik mee :-)!!!!



    12 oktober 2015

    Damnit, now I wanna goooo! haha, ik zal je tips onthouden voor als ik (ooooittt) er heen ga ;p