23 dingen die ik op mijn 23e heb geleerd -
28/10/2015


23 dingen die ik op mijn 23e heb geleerd header
Joepie! Vandaag mag ik officieel 24 kaarsjes uitblazen. Ik voel me opeens zo volwassen nu. Net als vorig jaar wil ik weer de allerleukste, -grappigste en meest bijzondere dingen met jullie delen, welke ik afgelopen jaar heb geleerd. Benieuwd?

1. Ik hou belachelijk veel van countrymuziek. Volgens mij ben ik in mijn vorige leven een Texaanse chick geweest. Ik voel me namelijk altijd ‘thuis’ wanneer ik naar dit soort muziek luister. Mijn favoriet? Zac Brown Band.
2. New York is mijn grote liefde. Ik had altijd al een ‘hunch’ over deze stad, maar nu ik er een maand heb gewoond weet ik het zeker. Hoewel ik nog geen maand terug ben, zou ik nu alweer terug willen.
3. Het is pretty awesome om te kunnen zeggen dat je je heldin hebt ontmoet. Hallo Demi Lovato!
4. Hoewel het nóg toffer is om jezelf Master of Science te mogen noemen. HALLO, MASTERDIPLOMA!
5. Alleen zijn is voor mij enorm belangrijk. Al is dit iets anders dan eenzaam zijn.
6. Freelancen is minder eng dan het lijkt. Vond ik enkele jaren geleden het idee van géén vaste baan doodeng, vind ik nu juist eerder het tegenovergestelde beangstigender.
7. Je tanden poetsen met acnécrème is nooit een goed idee. “Waarom smaakt mijn tandpasta zo gek? Oh wacht… IEWL!”
8. Geloof is best een mooi iets. Begrijp me niet verkeerd: ik had nooit een aversie ten opzichte van geloof, maar dankzij mijn trip naar NYC heb ik er wel een nieuwe (positieve!) kijk op gekregen.
9. Slechts één op de duizend zeeschildpadden overleeft de tocht naar zee. En uiteraard duim ik voor ‘onze’ Anrie.
10. Hoepelen is zó leuk. Zeker als je het combineert met een aflevering van Gossip Girl.
11. Het is oké om trots te zijn op wat je doet. Ook al heb je soms een duwtje in de rug nodig om hiervoor uit te komen (thank you boyfriend ;-)).
12. De allerleukste blijdschap is wanneer je blij kan zijn voor iemand anders. Dat vind ik écht.
13. Je bent nooit te oud voor een diadeem met kanten muizenoren. Ik herhaal: nooit.

23 dingen die ik op mijn 23e heb geleerd
14. Ik lijd aan de medische conditie ‘Hangry’. Ofwel: héél chagrijnig worden wanneer je honger hebt.
15. … En het Sneeuwwitje Syndroom. Eekhoorns die op me afkomen en een dog whisperer-momentje hebben als je op de grond gaat zitten. De puppy van mijn schoonzus en zwager viel op mijn schoot in slaap, terwijl de labrador van mijn schoonouders naast me een tukkie ging doen. Ik tegen vriend: “Misschien moet ik alvast beginnen met mijn ark…”
16. Het is nog een behoorlijke rompslomp als je melding wilt doen van een gewonde eend op de snelweg.  Vriendin: “Hi, ik wil graag melding maken van een aangereden eend.” *stilte* Vriendin tegen mij: “Ik word doorverbonden met de politie…” *nóg iets langere stilte* “Ik zei aangereden EEND toch?”
17. Ik vind het enórm leuk om video’s te maken. Zo gek. Nog geen 1,5 jaar geleden voelde ik me hier namelijk enórm ongemakkelijk bij.
18. Een reuzenrad is totáál niet mijn ding.
Zelfs mijn vriend schrok van mijn klamme handjes nadat we weer waren uitgestapt. Nóóit meer.
19. Acupunctuur is awesome.
Ik stond er altijd een beetje sceptisch tegenover (“Ja hoor, een paar naalden zullen mij echt vooruit helpen…”), maar sinds mijn eerste sessie afgelopen maandag ben ik om.
20. Ik ben een spons.
Als in: ik ben enorm gevoelig voor de emoties van anderen. Mijn vriendinnen en ik hebben deze eigenschap maar liefkozend zo genoemd.
21. Een crush duurt slechts 4 maanden.
Tenminste, dat is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken. Wat theoretisch gezien betekent dat ik officieel verliefd ben op Liam Hemsworth. Lekker, dan.
22. Iedereen komt in je leven met een reden.
Of je deze reden al na 5 maanden achterhaald, of pas na 5 jaar. En nee: dit hoeft echt niet negatief te zijn.
23. Samenwonen is eng.
Maar met de juiste persoon aan je zijde, kan het the best thing ever zijn. *to be continued*

Wat vinden jullie de meest originele les die ik heb geleerd?

P.s. Wil je mij een verjaardagscadeautje geven? Doneer dan een klein bedrag aan Kindia! #DANKJEWEL36 reacties


  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Leuk om te lezen, en die diadeem staat je prachtig ;)  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Een fijne verjaardag! En wat een leuk lijstje!  28 oktober 2015

  Hahaha dat stukje over die eend.. haha!  28 oktober 2015

  Iets te snel op allemaal knopjes gedrukt, oeps! Maar ik wou nog zeggen van harte gefeliciteerd met je 24 verjaardag! Maak er een mooie dag van vandaag!  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd Femke met je verjaardag! Maak er een leuke dag van :-)! Leuke dingen heb je geleerd in die 23 jaar!  28 oktober 2015

  Haha ik ben voor nummertje 1. Want ik heb ook een liefde voor (moderne en ouderwetse) country ;) Eerder luisterde ik al graag naar Dolly Parton en John Denver, want dat was wel lekker ouderwets en een beetje kemp… Maar tegenwoordig wil ik zomer en winter met de auto-raampjes open meezingen over pick-up trucks, where the pavement ends en bare-foot-blue-jean-nights ;)  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd! En de medische aandoening ‘hangry’ herken ik als geen ander, hahha!  28 oktober 2015

  Mooi lijstje! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, op naar nog zo’n mooi jaar zou ik zeggen!  28 oktober 2015

  Het is een supermooi jaar geweest vol hoogtepunten! Nu hopen dat ook je gezondheid erop vooruit gaat zonder medicatie! Happy Birthday!  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd en een hele fijn dag!! Ah countrymuziek is inderdaad zo leuk :D Ken je de serie Nashville ook? Dat is een beetje een combi van country en pop.  28 oktober 2015

  Een gelukkige verjaardag! Geniet van je dag!! :)  28 oktober 2015

  Wat een super leuke lijst! Gefeliciteerd en een fijne dag vandaag! <3  28 oktober 2015

  Wat een leuke vrolijke post! Gefeliciteerd met je verjaardag en op naar nog meer leermomenten ;).

  Lfs.x  28 oktober 2015

  Wijze lessen! Van harte gefeliciteerd!  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een leuke redenen noem je op!  28 oktober 2015

  Ten eerste gefeliciteerd!!!! Hihi ik moet weer erg lachen! Ik herken sommige dingen wel, liefde voor country en NY oa. Prachtige leeftijd 23… kon ik stiekem nog maar even terug *zucht*  28 oktober 2015

  Gelukkige verjaardag! Wij schelen blijkbaar niet veel in leeftijd, over anderhalve maand word ik ook 24 :-)  28 oktober 2015

  Ik heb nu denk ik 2 maanden een crush op Harry Styles, kijken of het over 2 maanden over is, haha!

  x  28 oktober 2015

  Gefeliciteeeerd! Je hebt veel lessen geleerd op je 23e! Ik voel me ook altijd een sneeuwwitje haha (of een dieren en baby fluisteraar dat kan ook haha!) en nu moet ik wel acupunctuur gaan doen! Ik vind het zo’n eng idee die naalden en iedereen raadt het me al een eeuw aan met mijn reuma, dus misschien moet ik toch maar mijn angst aan de kant zetten!  28 oktober 2015

  Van harte gefeliciteerd! *strooit confetti*Ik moest wel erg lachen om je sneeuwwitje syndroom. Maar nummer 22 vind ik ook wel mooi!  28 oktober 2015

  Super leuk (en hilarisch) lijstje! Samenwonen is inderdaad heel eng, want ik ga dat ook bijna doen met mijn vriend!  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd! En ik snap je liefde voor country volkomen, ik luister er non stop naar! En Zac Brown Band (ik wilde Efron schrijven, hmmmm) is ook geweldig! <3 Ik ben ook net zo gek op Brad Paisley en Blake Shelton! Maar ik leer nog steeds dagelijks nieuwe geweldige country artiesten kennen!  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Da’s een mooi lijstje :)

  Samenwonen lijkt eng, maar dat valt uiteindelijk best mee. Ik woon nu bijna 2 jaar samen met vriendlief en het is ontzettend relaxend om thuis te komen, op de bank te ploffen en samen met hem lekker te niksen. Bovendien leer je dan echt alles over elkaar en dat blijkt heerlijk te zijn. Trust me, you’re gonna love it!  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd! En wat een leuk lijstje. Samenwonen is heel eng haha maar ook wel heel leuk! En het hangry syndroom… wauw dat heb sowieso.  28 oktober 2015

  Gefeliciteerd nog!
  Je hebt absoluut prima dingen geleerd. Ik denk dat ik geleerd heb dat als je stopt met zoeken, de dingen die je nodig hebt plots verschijnen.
  Zelfs je sleutels.  28 oktober 2015

  Heel erg gefeliciteerd! Jij bent precies 2 weken na mij jarig, haha. Wat een leuk lijstje :)  28 oktober 2015

  Geweldig en wat een gave post!  28 oktober 2015

  En gefeliciteerd natuurlijk!  29 oktober 2015

  Aah, nou ben ik te laat met feliciteren. Maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag – én met je appartement in Den Bosch! Heel grappig lijstje trouwens, tof om stil te staan bij de dingen die je hebt geleerd! En knap dat je het hebt onthouden, want om eerlijk te zijn, zou ik echt niet meer weten dat ik aan het begin van dit ‘levensjaar’ geleerd heb, haha (maar ja, bloggen is natuurlijk wel een handig geheugensteuntje!).  29 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Enne ik wil nog even laten weten dat ik o.a. door jou de stap heb gezet om ook te gaan freelancen! :) Maandag schrijf ik mij officieel in!


  Femke - Youniqueblog

  29 oktober 2015

  Wauw, wat TOF! Heb je al een aantal opdrachtgevers of…? Ik ben superbenieuwd :-)  29 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Wat een leuk lijstje om te lezen!  29 oktober 2015

  Haha leuk om te lezen. En natuurlijk gefeliciteerd :)  1 november 2015

  Te laat, maar alsnog gefeliciteerd! En dit is echt een heel leuk lijstje, ik herken er wel wat puntjes van.  12 september 2016

  Heel leuk artikel! Vooral over New York en dat alleen zijn niet hetzelfde is als eenzaam zijn.  25 december 2016

  Ah, i see. Well thta’s not too tricky at all!”