6 series op Netflix om dit najaar te bingewatchen -
25/10/2015


series op Netflix om dit najaar te bingewatchen
Het is weekend en dat betekent -in het geval van mij en mijn vriend- ons lekker op de bank nestelen met een nieuwe (of soms: gouden oude) serie. Dit zijn mijn favoriete series op Netflix die jullie dit najaar beslist in overweging moeten nemen voor jullie ‘bingewatch’-lijstje. En ja: de meeste series zijn óók geschikt voor je vriend.

Breaking Bad 
Ooooh. Em. Gee. Nooit gedacht dat ik een serie als Breaking Bad -wat in het kort gaat over een docent met longkanker die zich stort in de drugsindustrie om geld te verdienen voor zijn behandelingen- ooit leuk zou gaan vinden. Toch waren mijn vriend en ik na seizoen 1 helemaal verslaafd. Zo verslaafd zelfs dat Netflix ons na een drietal afleveringen door middel van een pop-up scherm vroeg: ‘Ben je nog steeds aan het kijken?’ Oepsie. Persoonlijk moest ik overigens wel door de eerste paar afleveringen heen. Maar dit was het zó waard.
Breaking Bad

Better Call Saul
Hoewel we werden gewaarschuwd dat deze spin-off bij lange naar niet kan tippen aan Breaking Bad, zijn mijn vriend en ik er toch enthousiast aan begonnen. En raad eens? We vinden de serie echt súperleuk. Oké. Het steekt misschien niet zo complex in elkaar als Breaking Bad zelf, maar het is enorm vermakelijk om de armoedige Jimmy McGill (Nope. Saul Goodman blijkt niet zijn echte naam te zijn) te zien uitgroeien tot gehaaide advocaat. Ook als je een groot fan bent van bad ass Mike is deze serie een enorme aanrader, omdat hij hierin een steeds grotere rol krijgt. Overigens hoef je -voor mijn gevoel- niet per se Breaking Bad te hebben gezien om deze serie leuk te vinden. Het is namelijk een prequel dus verwarrende referenties naar de originele serie worden er niet gemaakt.
better call saul

Pretty Little Liars
Dit is een serie dit mijn vriend gewoonweg weigert om mee te kijken, maar iedere PLL-kijker weet: het is zó verslavend. Zelfs mijn vriend -ondanks hardnekkig vol te houden dat hij écht niet meekeek- wilde uiteindelijk weten wie ‘A’ was. Fun fact als je ook fan bent van Gossip Girl: het creepy introliedje van Pretty Little Liars komt ook in het eerste seizoen van Gossip Girl voor op een bal. Daar kwam ik toevallig achter toen ik onlangs met deze serie begon. Typisch momentje van: ‘HA!’. Nu weet ik meteen hoe Ashley Benson -die dit nummer had aangedragen- in aanraking is gekomen met dit nummer.
Hannah

Prison Break
Ik geloof dat mijn vriend maandenlang heeft moeten aandringen om samen aan deze serie te beginnen. Hij had ‘m ooit al helemaal uitgekeken, maar had er alleen nog vage (doch extatische!) herinneringen aan. Ik gaf toe om hem een plezier te doen. Uiteindelijk was ik echter degene die na iedere aflevering hysterisch riep ‘volgende aflevering!’. Oh man… Wat is deze serie SPANNEND. En dat is wel zo’n beetje de waarheidsgetrouwe samenvatting.
prison break

Once Upon A Time
Sprookjesfiguren die zijn verbannen naar de échte wereld? Dat móést ik zien. Echter nam deze serie soms duistere vormen aan dan ik ooit van tevoren had kunnen voorspellen. Niet erg, want juist dat maakt deze serie zo sterk. Waar je wel even omheen moet kijken: de bedroevende special effects. Zelfs na een paar semi-succesvolle seizoenen werd er overduidelijk geen extra budget hiervoor vrijgemaakt. Gelukkig maakt de intrigerende verhaallijn héél veel goed.
once upon a time

Orange is The New Black
Eerlijk is eerlijk: alleen vanwege de hype eromheen besloten mijn vriend en ik te beginnen met deze serie. Wat werden we allebei blij verrast! Hoewel Piper niet bepaald ons meest favoriete personage is, zijn we allebei wel gróót fan van de Russische Red. En ja: uiteraard resulteert dit in Russisch – Engelse gesprekken met elkaar tijdens het kijken. “Vould tyou pleaze brieng thie chipz vrom thie kitchen? Zank you.”

oitnb

Welke series op Netflix kijken jullie? Welke raden jullie mij aan?



58 reacties


    25 oktober 2015

    Ik heb ze allemaal al gezien, maar Once upon a time trok mij niet echt. Na een paar afleveringen ben ik daar maar mee gestopt. Heb je Terra Nova al eens gezien? Dat is echt mijn absolute favoriete serie ooit!


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oh, Terra Nova ken ik helemaal niet! Waar gaat dit over? Ben héél benieuwd namelijk.



    25 oktober 2015

    Nu kijk ik even geen series, omdat ik het druk heb met school. Maar zodra Pretty Little Liars weer begint in januari ben ik er zeker weer bij! Ik kan niet wachten! Life Unexpected is ook een hele leuke serie!


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oh, ik zag Life Unexpected voorbij komen op Netflix maar dacht dat het een film was. Misschien dat ik hier dan toch eens aan ga beginnen!



    25 oktober 2015

    Over deze series hoor ik vaker veel goeds. Met PLL zit ik bijna in seizoen 4, maar doordat ik het een lange tijd niet heb gekeken volg ik het even niet meer. Ik ben sowieso niet echt een persoon die iets met series heeft, bij films kan ik beter mijn aandacht houden!
    XOXO esmee


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    In mijn eentje kijk ik vrijwel ook nooit series: op Pretty Little Liars en -op dit moment- Gossip Girl na dan. Ik word ook blijer van een film… Of boek ;-) Heb denk ik gewoon niet het geduld om steeds te moeten wachten.



    25 oktober 2015

    Alleen Once Upon A Time en Orange Is The New Black moet ik tussen dit lijstje zien. Mijn bingewatch sesseis op Netflix waren: The Walking Dead, Homeland, Drop Dead Diva :-)!


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Ik moet met schaamte bekennen dat ik van de laatste drie series geen enkele aflevering heb bekeken… Oeps!



    25 oktober 2015

    Ik raad sowieso Orphan black aan en Narco’s!! Dat zijn echt twee top series


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Mijn vriend is in zijn eentje aan Narco’s begonnen! Hij vind het inderdaad fantástisch…



    25 oktober 2015

    Jaaa, zo kan ik er weer even tegenaan de komende tijd!



    25 oktober 2015

    Ik ben verslaafd aan Once upon a time, die serie is echt geweldig!
    Liefs



    25 oktober 2015

    Ik kijk zelf nu Gossip Girl, OITNB en PLL heb ik al helemaal gekeken dus ik moest iets anders zoeken. Nu heb ik nog maar 8 afleveringen te gaan van GG dus wordt weer tijd voor iets anders tot januari als PLL weer terug is ;)



    25 oktober 2015

    Jaaa, dit zijn echt supergoede en leuke series. Ik heb ze allemaal al gezien. hihi. Op dit moment kijk ik Bomb Girls. Die is nieuw op Netflix. Dat is ook een hele goede serie (vind ik zelf). Gaat over vrouwens in de jaren 40 die in een bommenfabriek werken tijdens de 2e wereldoorlog. Het is gewoon een leuke serie, niet te moeilijk, hartverwarmend en soms zelfs grappig.


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oeh, dat lijkt me inderdaad ook wel heel leuk! *voegt toe aan lijst*



    25 oktober 2015

    Ik heb het binge watchen al toegepast op al deze series dus ik kan me zeker aansluiten bij dit lijstje. :)



    25 oktober 2015

    Oooh, ik was helemaal hooked aan Prison Break in seizoen 1! Maar halverwege seizoen merk je dat er opeens besloten is nog een 3e seizoen te maken en toen werd het opeens een stuk slechter… En Wentworth is in seizoen 1 bloedmooi en in 3 ehm…. niet.
    Ik hoop dat er ooit nog een serie komt die Breaking Bad kan overtreffen, ik zat er echt vanaf de 1e aflevering helemaal in en heb huis, haard, werk en nachtrust verwaarloosd om te kunnen blijven kijken


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oooo, ik vond alle seizoenen fantastisch! Maar ik ben volgens mij ook één van de weinige vrouwen die géén zwak heeft voor Wenthworth Miller. Alhoewel zijn karakter natuurlijk wel enórm ‘cute’ is. En oh: kijk je ook Game of Thrones? Daar moet je (denk ik) wel even inkomen, maar deze vind ik nóg beter dan Breaking Bad. En dat is inderdaad een prestatie.



    25 oktober 2015

    Ik bedoelde dus: halverwege seizoen 2 werd het slechter en slapper.



    25 oktober 2015

    Oooh, Prison Break! Ik lag twee jaar terug ziek thuis in de zomer en heb toen alle afleveringen weer gezien. Ondanks dat ik de serie al had gezien, was ik toch delen kwijt en zag ik weer nieuwe dingen. Ik vind het een steengoede serie!



    25 oktober 2015

    Ik vind PPL en OITNB heerlijk om te kijken! Maar als ik eenmaal een programma heb gebingwatched ( hoe schrijf je dat?) dan ben ik er opeens ook helemaal klaar mee opeens haha. Zo stom!


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oooo, ik niet! Ik blijf een (lichte) obsessie hebben ;-)



    25 oktober 2015

    Orphan Black is ook heel spannend! Leuk lijstje :)


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oeh, daar heb ik nooit één aflevering van gezien *noteert nu*



    25 oktober 2015

    Once upon a time lijkt me een leuke serie. Ik kijk nu voornamelijk OITNB, Gossip Girl en New Girl. Vooral New Girl vind ik een toffe, humoristische serie. X


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    New Girl vind ik ook altijd heel leuk, maar ik volg het -om de één of andere vage reden- niet écht. Vaak meer losse afleveringen ;-)



    25 oktober 2015

    Superveel leuke series! Breaking Bad staat zeker op mijn lijstje als ik even niet zo heel veel andere series meer kijk ondertussen haha.



    25 oktober 2015

    Ik vind alles tof, behalve die laatste. Ik ben er aan begonnen en vond het echt 3x niks (waarom?! Geen idee…gewoon stom haha). Alle series die jij al noemt zou ik je aanradenn, dus heb even niets nieuws voor je ;p


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Haha! Ieder z’n eigen smaak natuurlijk ;-) Ik vond alleen het laatste seizoen van OITNB een beetje tegenvallen…



    25 oktober 2015

    Pretty Little Liars ♥
    Ik ben net begonnen met The O.C, die is al wat ouder, maar het is echt een leuke serie!



    25 oktober 2015

    Fijne tips! Momenteel kijk ik Gossip Girl! ♥


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oeh, ik ook! Maar ik ben nog maar bij seizoen 2…



    25 oktober 2015

    Leuke series! Ik heb ook vakantie dus ga het zeker eens een paar bekijken!



    25 oktober 2015

    5 van de 6 heb ik al gezien, haha. Ik raad je Bates motel heel erg aan! Staat ook op Netflix en is erg spannend. Verder ben ik zelf net klaar met Life unexpected. Gewoon een hele leuke serie (ook via Netflix!)


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Oh, Life Unexpected lijkt me inderdaad ook heel leuk!



    25 oktober 2015

    Downton Abbey ben ik nu verslaafd aan. Fijne serie. Heb je Revenge ook al gekeken, dat is ook tof. Verder ben ik het eens met de mensen die Orphan Black en Drop Dead Diva noemden. En niet netflix maar wel tof: Girls.

    Breaking Bad ben ik na het eerste seizoen afgehaakt, het trok me niet. Prison Break moet ik echt nog eens gaan kijken!


    Femke - Youniqueblog

    25 oktober 2015

    Over Downton Abbey en Revenge heb ik inderdaad ook héél veel goede dingen gehoord. Het trekt me qua plot wel, dus misschien…. Dat ik hier ook eens aan ga beginnen. Oh, en bij Breaking Bad moest ik ook even inkomen hoor. Maar nu: VERSLAAFD!



    25 oktober 2015

    Zoveel leuke series, zo weinig tijd. De struggle van mijn leven



    25 oktober 2015

    One love for Netflix!

    Ik vond Bloodline, Narco’s, The Boss en Lilly Hamer ook echt waanzinnig goed – en House of Cards is briljant uiteraard.

    Verder behoren West Wing en White Collar ook echt tot mijn favorieten!



    25 oktober 2015

    Ik ga met alles akkoord, behalve met Once Upon A Time, want dat moet ik nog bekijken. Goede keuzes, Femke!



    25 oktober 2015

    OUAT en Prison Break zijn twee van mijn favoriete series!



    25 oktober 2015

    Once Upon A Time lijkt me wel leuk. :-)


    Lianne

    25 oktober 2015

    Ik moest hard op lachen van jullie Engels/Russisch. Haha <3

    Ik hou van mijn netflix abo. Laatst ben ik Reign gaan kijken. Super leuk, maar helaas is er nog maar 1 seizoen op netflix :'( voor de rest: Drop Dead Diva staat er helemaal op en hartstikke leuk. Oeh en White Collar! Had het vroeger toen de afleveringen net uitkwamen al gekeken en kijk ze nu opnieuw met mijn vriend. Geweldige serie <3 ennu. Matt Bomer. Daar kijk ik wel graag naar ;)



    26 oktober 2015

    Ik mis Orphan Black enorm in deze lijst! Daarnaast bingewatch ik ook Nashville vrij vaak (ik heb die serie echt al te vaak gezien, ik kan hem gewoon letterlijk meepraten!)


    Femke - Youniqueblog

    26 oktober 2015

    Die serie heb ik nog nooit gezien, haha! Ben nu wel erg benieuwd…


    debbie

    26 oktober 2015

    Ik was ook verslaafd aan prison break! Kan niet wachten op seizoen 5 en zou alle seizoenen zo weer kijken ik begon op netflix met the unit, en eerlijl gezegd meteen al aan t bingewatchen.als je houdt van secrets op een kazerne en hot men dan is t een leuke serie.op t moment kijk ik naar de laatste 2 afleveringen van jericho, soort van rampenfilm in 30 delen.very interesting!


    debbie

    26 oktober 2015

    Prison break. the unit en jericho



    26 oktober 2015

    Ik ben bijna klaar met The Vampire Diaries kijken en dan begint het zweet me al uit te breken: what’s next?!!
    Ieder geval vindt ik Once Upon A Time echt heel erg leuk en natuurlijk Pretty Little Liars! <3 (ik kan niet wachten op 12 januari!!!) Ik vind zelf Orange is the New Black niet zo heel erg leuk. Het is te kijken, maar ik had het leuker verwacht! De rest heb ik nog niet gezien, dus daar ga ik over nadenken, vooral Breaking Bad lijkt me wel een goede!



    26 oktober 2015

    Bomb Girls heb ik net gekeken, heerlijke serie!



    26 oktober 2015

    Wat grappig, PLL kan ik wel gewoon kijken met mijn vriend. Sterker nog, hij is continu degene die voorstelt om PLL te gaan kijken. Dat was ook zo met Desperate Housewives. Alle 8 seizoenen iets van 3 keer gezien, haha! Sons of Anarchy is ook super gaaf en wellicht ook wat meer voor je vriend, ik vond hem in ieder geval ook goed.



    26 oktober 2015

    Wat een leuke series! Een aantal heb ik al gezien, maar aan orange is the new black moet ik nog steeds beginnen


    Loïs

    27 oktober 2015

    Oeeeh, ik kijk Once Upon A Time en ik vind het zo leuk! Ik ben nu bij seizoen drie en als ik tijd heb kijk ik wat afleveringen, ik vind het echt geweldig:)



    27 oktober 2015

    Breaking bad, better call saul en orange is the new black heb ik samen met mijn vriend achter elkaar uit gekeken :) inderdaad erg goede series! Nu ben ik revolution aan het kijken, ook erg goed!



    27 oktober 2015

    Wat een leuke series! Netflix is heerlijk om leuke en nieuwe series te ontdekken! Zo is mijn favoriet Homeland geworden!


    Fleur

    29 oktober 2015

    ik heb pas gossip girl afgekeken, echt een superserie! nu ben ik met life unexpected bezig ook een aanrader!



    9 november 2015

    Nashville!!!



    11 november 2015

    Ik heb een hele tijd Netflix gehad, maar heb het een half jaar geleden stopgezet. Ik had het gevoel dit ik al het interessante wel gezien had en dat het soms heel lang duurt voor er eindelijk weer nieuwe afleveringen bij kwamen.



    13 november 2015

    De enige serie van dit lijstje dat ik kijk is Pretty Little Liars. Daar ben ik dan ook echt mega fan van. Maar ja, wie niet? Once Upon A Time wil ik weer verder gaan kijken. De andere series trekken me niet echt. Andere aanraders: Scandal, The Blacklist (beide ook leuk voor je vriend) en Switched at Birth.