Dingen die ik nog niet met jullie heb gedeeld... -
12/01/2016


Hoe gaat het nu met def
Hello, it’s me. Er is voor mij binnen korte tijd opeens héél veel veranderd. Zo woon ik nu ongeveer een maand samen én hebben mijn vriend en ik een asielpoes geadopteerd. Toch is er de afgelopen tijd nóg meer veranderd. Had ik jullie bijvoorbeeld al verteld dat ik sinds kort een nieuwe freelance functie op mijn cv mag krabbelen? Nee, hè? In deze post vertel ik hoe het samenwonen (met Wikkie!) tot nu toe gaat en deel ik meer over mijn nieuwe job.

Als ik één ding heb geleerd aan samenwonen, dan is het wel dat ik een hékel heb aan strijken. Ik weiger het gewoon – tot grote irritatie van mijn vriend. Een aantal wasjes draaien? Prima. Boodschappen doen? Leuk, juist! Strijken? Shoot me. Misschien komt dit door het feit dat ik míjn kleding nooit hoef te strijken (lang leve skinny jeans!) en ik er totaal het nut niet van inzie om de broeken van mijn vriend te lijf te gaan met een stoomapparaat. Ik zal niet ontkennen dat het op slaande ruzie uitdraaide toen mijn vriend me ‘dwong’ ook eens een keer te strijken en er vervolgens een gloeiendhete druppel op mijn voet terecht kwam (lees: ik was er meteen klaar mee). Mijn vriend heeft daarentegen weer een hekel aan boodschappen doen en maaltijden plannen. Hoewel ik toch écht (sjouw)hulp nodig heb bij het eerste, heb ik daarom -ter compensatie van mijn anti-strijkregime- toegezegd om de eetplanning op mij te nemen. Hallo, zalmburgers en zoete aardappelfriet!

Verder gaat het samenwonen… Relax. Het gaat gelukkig allemaal gewoon vanzelf. Het scheelt ook misschien dat we er allebei het meest gelukkig van worden om na een lange dag een aflevering (of drie) van Suits te kijken. Ook Wikkie doet het voorbeeldig. Ze is eigenlijk gewoon praktisch een hond. Wat voor ons (als stiekeme hondenmensen) natuurlijk ideaal is. Ze komt naar je toe gewandeld bij binnenkomst, drapeert zich vrolijk naast je op de bank en ze kwispelt zelfs met haar staart tijdens het spelen. Zelfs anti-kattenmensen zijn om wanneer ze Wikkie ontmoeten. ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt, hoor,’ zei één van mijn vriendinnen verbaasd toen Wikkie -nog geen 5 minuten na haar binnenkomst- op haar rug ging liggen om gekroeld te worden. En als ze écht niet gestoord wil worden? Dan trekt ze zich gewoon terug of duwt ze je hand weg met haar pootje. Wat overigens zó schattig is, dat je haar bijna alleen nog maar meer wilt aaien.

Daarnaast heb ik sinds begin januari ook een nieuwe freelance functie: online editor en coördinator van Shoebyblog.nl. Het is een functie met veel verantwoordelijkheid en voor mij enorm interessant omdat ik kan laten zien dat ik ook vanuit een commercieel perspectief kan omspringen met het creëren en beheren van online content. Want: nee, ik ben niet alleen creatief. Mijn universitaire opleiding was volledig toegewijd aan marketing en de analytische kant van online. Het is dus enorm fijn om dit in de praktijk te kunnen laten zien. De functie is voor twee dagen in de week, wat mij gelukkig nog de vrijheid geeft om ook nog héél veel andere leuke dingen te blijven doen (Cosmopolitan! HEMA! Fashionista!). Toch is het natuurlijk hartstikke leuk om nu twee dagen per week onderdeel uit te maken van een team én… Ik kan er zelfs op de fiets naartoe. #hurray

Zo. Dat waren alle updates. Zijn jullie verrast door mijn nieuwe freelance job?



41 reacties


    12 januari 2016

    Wat een toffe, nieuwe freelance job. Gefeliciteerd. Fijn dat het samenwonen – ook met Wikkie – allemaal zo goed gaat :-)! Oh god, shoot me. Strijken. Ik. Haat. Het. (Ik heb nog niet zo lang geleden de strijk van een half jaar (!!) weggewerkt, ik kwam ineens leuke kledingitems tegen).



    12 januari 2016

    Haha, grappig! Mijn moeder heeft ook echt een hekel aan strijken. Ik heb geen strijkplank op mijn studentenkamer (maar moet zeggen dat ik nog nooit een hele berg wasgoed heb gestreken, dus geen idee of ik er zo’n hekel aan zou hebben). Wat fijn dat alles zo relaxed is! Hihi, ideaal dat Wikkie net een hond is :). Brave kat!



    12 januari 2016

    Aaah wat tof Femke! 2015 heeft jou zoveel moois gebracht en 2026 is nu al bezig met de kers op de taart (lees: Wikkie). Geniet ervan! (Jup ook van het strijken haha, muziek op en gaan!)



    12 januari 2016

    Wat leuk joh je nieuwe baan! Gefeliciteerd! Heerlijk inderdaad om na een lange dag op de bank te ploffen met een goede serie!



    12 januari 2016

    Ah wat onwijs lief dat jullie een asielpoes hebben geadopteerd! Ook nog proficiat met je nieuwe freelance job!



    12 januari 2016

    Ik heb ook een gloeiende hekel aan strijken. Onze poetsvrouw komt nu door omstandigheden een aantal weken niet en eigenlijk vind ik het nog niet zo erg om zelf te stofzuigen en te dweilen. Misschien moet ik de poetsvrouw vanaf nu maar laten strijken ;-).



    12 januari 2016

    Ik hou ook niet van strijken, maar helaas moet ik het toch doen. Gekreukelde T-shirts vind ik echt niet kunnen als je een hele dag met mensen werkt. :-)



    12 januari 2016

    Gefeliciteerd met je nieuwe job! Ik had gister de nieuwe Fashionista gehaald en jouw stukjes gelezen. Echt super leuk!


    Femke - Youniqueblog

    12 januari 2016

    Ah, wat leuk om te horen :-) Wat vond je van de nieuwe Fashionista?



    12 januari 2016

    Leuk om te lezen! Gefeliciteerd met je nieuwe werk, het klinkt erg leuk! En wat is Wikkie schattig, zo fijn dat ze bij jullie al gewend is.



    12 januari 2016

    Wat leuk je nieuwe freelance job! Wikkie lijkt me echt een schatje!



    12 januari 2016

    Oh wat leuk. Ideaal een job voor twee dagen, waarbij je nog flexibel om kan gaan met de rest. Katten zijn te lief hihi.



    12 januari 2016

    Wat ontzettend tof! Ik geloof dat 2016 helemaal jou jaar gaat worden! yeah!



    12 januari 2016

    Wat leuk om te horen dat het goed gaat! :) Haha, ik hoop dat je eens kan filmen dat Wikkie je hand wegduwt met haar pootje, lijkt me super schattig!



    12 januari 2016

    Wat heerlijk dat het je zo voor de wind gaat!!



    12 januari 2016

    Heel fijn dat je er nog een job bij hebt en dat het iets toch wel wat anders is. Succes ermee! Verder super dat het samenwonen zo goed bevalt (behalve het strijken dan, haha)! En super dat Wikkie zo’n lieverd is! Ik ben normaal ook eerder een hondenmens en was helemaal geen kattenmens, tot we enkele geleden een katje voor onze deur vonden en besloten ze in huis te nemen. Hij is ook echt een mega lieverd, super sociaal en aanhankelijk, en af en toe een beetje ondeugend. Maar hij bijt of krabt ons nooit, wat je veel hoort van andere katten! Dus ik ben plots ook een kattenmens geworden, haha!



    12 januari 2016

    Gefeliciteerd met je job!
    Ik strijk mijn eigen kleding ook maar zelden dus mijn vriend mag mooi zijn eigen overhemden doen!
    Onze kat is helaas minder aaibaar, voor je het weet hangen al zijn nagels in je hand. Ben dus erg jaloers op zo’n schattige kat!



    12 januari 2016

    Wat tof dat je er een nieuwe klus bij hebt gekregen. Hoe hou je dat allemaal vol!? Het is niet erg dat je niet strijkt hoor. Wij doen al 5 jaar zonder strijkplank. Alleen met overhemden is het lastig. Gelukkig is dat de man zijn probleem ;)



    12 januari 2016

    Gefeliciteerd met je nieuwe werk! En wat klinkt Wikkie als een schatje zeg! Ik herken die hekel aan strijken trouwens heel erg, maar gelukkig interesseert mijn vriend het niet dat ik nooit strijk. Ik hang ook altijd alles meteen na het wassen uit, zodat het niet heel gekreukeld word, dus dat scheelt :) Boodschappen inplannen vind ik wel altijd heel leuk om te doen haha!



    12 januari 2016

    Congrats met je nieuwe job. Shoeby, vet man! Strijken is overigens ook niet voor mij weggelegd. Wat betreft Wikkie: ik ken het helemaal. Één van onze poezen gedraagt zich ook zo en elke ‘kattenhater’ is om. Ze duwt alleen niet je hand weg zoals Wikkie dat doet, balen want het lijkt me adorable ;)



    12 januari 2016

    Oh wat tof, gefeliciteerd met je nieuwe baan!! En fijn dat het samenwonen allemaal zo goed bevalt:) De taken verdelen zodat iedereen gewoon doet wat ‘ie niet vervelend vindt, lijkt me daarbij ook heel slim!



    12 januari 2016

    wat een leuke functie! gefeliciteerd :) ik heb zelf ook een hekel aan strijken en bewaar dan ook alles wat gestreken moet worden net zo lang tot ik per se een van de items aan wil en ik wel moet strijken



    12 januari 2016

    Haha, zo leuk geschreven! En die nieuwe job is echt fijn joh, kun je lekker al je talenten verdelen :)



    12 januari 2016

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Leuk :D
    En dat strijken.. gewoon die suits aflevering opzetten. Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk toch? ;)



    12 januari 2016

    gefeliciteerd wat mega tof zeg en wat leuk dat jullie een kat geadopteerd hebben! liefs en geniet van elkaar



    12 januari 2016

    Wauw, leuk baantje bij Shoeby! Gefeliciteerd! Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met samenwonen. Ik ben blij dat ik nog niet te maken heb met strijken en dat soort dingen, als ik het zo hoor ;)



    12 januari 2016

    Wikkie klinkt echt als een super leuke poes! Ik vind strijken juist wel leuk.. Muziekje aan en gaan!

    x



    12 januari 2016

    Wat fijn dat het samenwonen je zo goed bevalt en gefeliciteerd met je nieuwe baantje! Heel erg leuk!



    12 januari 2016

    Gefeliciteerd met je werk! En echt: ik strijk dus nooit! Heb er een gruwelijke hekel aan. Mijn vriend kan trouwens veel beter strijken dan ik, dus die overhemden doet hij toch veel sneller én netter :)



    12 januari 2016

    Haha in mijn au pair tijd vond ik ook alles prima, behalve strijken. Als ze me vroeg om even de strijk te doen ging ik echt vanbinnen huilen haha.



    12 januari 2016

    Congratz!


    Chantal

    12 januari 2016

    Klinkt goed Femke!!
    En wat betreft dat strijken… Wij strijken beiden niet; ook geen blousen!!
    Alleen bij hoge uitzondering als het anders echt niet kan…. haha.
    (wel frustratiepuntje van onze ouders haha, maar ach… die wonen niet bij ons he… ) Dus laat Roy lekker zijn eigen sizzle strijken, dan stopt hij er ook vanzelf een keertje mee hahaa!

    Tot zondag!!



    12 januari 2016

    Wat gaaf joh je nieuwe freelance baan; gefeliciteerd!



    12 januari 2016

    gefeliciteerd met je freelance job! en leuk dat je samenwoont ^^ mijn moeder heeft ook zo’n hekel aan strijken maar mijn vader vind het bijna leuk haha :”D


    Ingrid

    12 januari 2016

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Leuk dat je hierdoor wat je geleerd hebt met je studie nog meer in de praktijk kan brengen! Leuk dat Wikkie zo sociaal is, dat is toch altijd een risico wat je hebt met een huisdier, dat het niet klikt ofzo. Vervelend dat je zo’n gedoe hebt om het strijken. Het kan mijn vriend geen fluit schelen of mijn kleren gestreken zijn of niet, dus daar hoef ik me niet druk om te maken. Ik vind het wel weer belangrijk dat zijn kleren gestreken zijn omdat hij vaak pantalons en overhemden draagt, maar dat houdt hij over het algemeen netjes bij.



    12 januari 2016

    Wat leuk dat je er een functie bij hebt zeg! Strijken doe ik ook echt alleen als het echt niet anders kan. Ik koop dingen ook gewoon echt op de voorwaarde dat ik het niet hoef te strijken. In de praktijk zorgt dat ervoor dat ik één bloesje heb :-)



    12 januari 2016

    Uh wij strijken nooit, mn vriend niet, ik nit, mn ouders niet. Toppie! Haha



    13 januari 2016

    Wat een leuke nieuwe dingen allemaal zeg! Ik had de vlog al gezien met Wikkie, zooooo lief. Super gaaf ook van je nieuwe baan erbij. Je bent echt goed bezig!



    13 januari 2016

    Gefeliciteerd met je job!



    15 januari 2016

    Ahhhh dat verklaart waarom je zo druk bent! ;-) Wel een hele gave uitdaging, succes!!



    23 januari 2016

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wikkie lijkt me ook zo’n lief beestje. :)