Nog 5 simpele hoofdgerechten die wij zoal in een week eten -
16/06/2016


simpele hoofdgerechten
Alweer een maand geleden deelde ik 5 simpele hoofdgerechten die Roy en ik zoal in een week eten. Hoewel sommige gerechten bij ons natuurlijk nooit uit de smaak gaan (Sushi bowl! Pasta bolognese!), proberen we ook regelmatig nieuwe hoofdgerechten uit. Ben jij dus op zoek naar eetinspiratie of simpelweg nieuwsgierig naar wat er ‘s avonds op ons bord ligt? Dan wil je dit artikel even lezen.

Zalmburger
Zalmburger met avocado en salade – Ik houd absoluut niet van hamburgers (Ik weet het. Ik ben gek.), maar met een zalmburger kun je mij dan wél weer heel blij maken. Het is natuurlijk een niet heel gezond hoofdgerecht, maar ik vind het heerlijk om dit op een vrijdag te eten om te vieren dat het weekend is. Vooral omdat het zo makkelijk is om te maken. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een broodje, welke je vervolgens kunt beleggen met de (gebakken) zalmburger, wat sla, avocado, walnoten en truffelmayonaise. Zó lekker.

Wraps
Wraps met héél veel groente – Eén van onze meest favoriete gerechten aller tijden zijn toch wel wraps. Het liefst belegt met een heleboel groente. Het leuke (en fijne!) aan wraps is natuurlijk dat je het met alles kunt beleggen wat je je maar kan bedenken. Onze favoriete combinatie? Sla, verse tomaat, avocado, gebakken maïs en gerookte kip. Het is dat het zo vullend is anders zou ik denk ik niet kunnen stoppen met eten, zo lekker dat het is.

Aardappel Prei Schotel
Aardappel – Preischotel – Als je mijn weekvlogs volgt, heb je dit gerecht al eens voorbij zien komen. Het is niet per se een culinair hoogstandje, maar ik vond ‘m wel lekker voor de variatie. Eén voordeel aan dit gerecht: het is niet moeilijk om te maken. Het nadeel aan dit gerecht: het duurt wél lang voordat dit gerecht is bereid. Ik denk dat Roy en ik deze aardappel – prei schotel dan ook zelden zullen herhalen, maar hé… Het is eens weer wat anders. Toch nieuwsgierig geworden? Je vindt het recept hier.

Tacos
Taco’s met groenten en rundergehakt – Ook dit is wel een beetje een guilty pleasure gerecht. Toen we net samenwoonden aten we dit bijna wekelijks, maar ik raakte persoonlijk heel erg uitgekeken op het vlees. Om deze reden eten we óf minder vaak taco’s óf de vegetarische versie. Toch was deze week een uitzondering, omdat Roy en ik allebei toch wel een meat craving hadden. Overigens volgen we voor dit recept gewoon de instructies van Knorr. Al voegen we er zelf wel extra veel groenten in, zoals courgette, aubergine, verse tomaten, champignons en maïs. Oh, en soms ook avocado.

Pasta met spinazie en garnalen
Pasta met spinazie en garnalen – Hoewel ik persoonlijk had verwacht dat ik iedere week pasta zou eten zodra ik op mezelf ging wonen (want: één van de meest simpele hoofdgerechten ooit), is dit mij alles meegevallen. Vooruit. Op die verrukkelijke pastasalade na dan. Roy en ik aten eergisteren dan ook voor het eerst in lange tijd een échte pasta. En wat voor één. Aanschouw: pasta met spinazie, champignons en walnoten. Oh, en uiteraard olie en wat kruiden. Zó lekker. Dit zou ik iedere week wel willen eten. Of zou ik er dan ook uitgekeken op raken? Nah.

Welke van deze simpele hoofdgerechten lijkt jullie het lekkerst? Welke zouden jullie weleens willen uitproberen?

Zijn wij al vriendjes op… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



20 reacties


    16 juni 2016

    Oeh, ik wil wel een avondje bij je komen eten Femke, je gerechten zien er zo goed uit! ;) Ik kan ook gewoon niet maar 1 gerecht noemen wat me het lekkerst lijkt, alles klinkt heerlijk!



    16 juni 2016

    Oeeh, die aardappel/preischotel en de taco’s lijken me heeeerlijk. Leuk dat je een paar hoofdgerechten hebt opgesomd!



    16 juni 2016

    Hmm zitten hele lekkere dingen bij! Die zalmburger wil ik wel een keertje proberen, dat heb ik nog nooit gehad. Die nachoschotel ziet er superlekker, maar inderdaad wel machtig uit. En wraps zijn natuurlijk áltijd goed! X



    16 juni 2016

    hmm heerlijk! Die taco’s met groente zien er super goed uit, zoiets ga ik denk ik ook maken vanavond.



    16 juni 2016

    Ziet er allemaal goed uit! Die laatste lijkt mij ook een erg lekkere combinatie :) Thanks voor de nieuwe inspiratie



    16 juni 2016

    Ik heb die zalmburger ook ontdekt, ZO lekker! Ik leg hem vaak bij aardappelen en groente, maar ik zag pas al inderdaad dat jij hem op een broodje deed! Super goed idee. :) En taco’s met groente en gehakt AAAAH. Vooral als de taco’s zo lekker verkruimeld zijn. Mmmmm.



    16 juni 2016

    Het ziet er allemaal heerlijk uit wij aten de vorige keer spaghetti anders maar dan ook echt anders. Je kookt spaghetti, je rult een pond gehakt in de pan (harder dan normaal dat het krokant word) dan doe je er spinazie a la creme bij met een flesje kook room en Cajum kruiden. Je kan er nog wat spekjes bij doen en dat is SMULLEN. Mijn moeder mag dit iedere week maken.. zo zacht en lekker! Die kruiden zijn ook trouwens mega lekker gewoon te koop bij de supermarkt.



    16 juni 2016

    Ziet er allemaal wel lekker uit, vooral naar die zalmburger ben ik erg benieuwd! Goed idee om een keer te maken ;)



    16 juni 2016

    Ik las dit en heb meteen mijn vader gebeld: vanavond eten wij wraps!



    16 juni 2016

    Lekkere gerechten! Meteen even je zalmburger en pasta met spinazie opgeslagen, jummy!



    16 juni 2016

    Jaaaaaaaaa, zo’n zalmburger vind ik ook su-per-lekker! Tipje: wij maken dat klaar met babyspinazie ipv salade, avocado en zelfgemaakte spinaziepesto. Héérlijk!



    16 juni 2016

    Yummieee! Ziet er allemaal lekker uit! Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga maken als ik op mezelf ga wonen…



    16 juni 2016

    Oeh die zalmburger ga ik ook een keer maken! Vooral omdat die met avocado en truffelmayonaise is… yummy!



    17 juni 2016

    Oeeeeh jammie! Al vervang ik de vis liever voor vlees haha ;-)



    17 juni 2016

    Ik eet ook graag wraps met groente! Meestal smeer ik een beetje roomkaas op de wraps en vul ik hem met rucola, tomaat, komkommer en spek of rauwe ham. Heerlijk!

    (psst: spelfouten: belegt ipv belegd)



    17 juni 2016

    Spelfoutje, bedoelde ik ;)



    18 juni 2016

    Hmmm wat een lekkere inspiratie. Daar kan ik wel mee vooruit als ik straks op mezelf woon haha! Enneh.. pasta met walnoten, spinazie, champignons en walnoten. Lekker veel walnoten dus? ;)
    Doe je er dan geen pesto of iets doorheen? Is de pasta dan niet een beetje droog/kaal? Ik doe zelf altijd iets van room, kruidenkaas of pesto door mijn pasta met spinazie, dan is het wat smeuiger :)


    Femke - Youniqueblog

    18 juni 2016

    Hahaha – lekker wakker ;-) Enne: Ik mag helaas geen pesto óf room óf kruidenkaas ;-) De pasta wordt juist lekker soepel door de olie erdoorheen!



    18 juni 2016

    HONGER!



    22 juni 2016

    Loveee taco’s! <3