Gezonde recepten die we hebben geprobeerd - Youniqueblog.nl
17/08/2016


Gezonde recepten header

Eén van de leukste dingen aan samenwonen vind ik wel het zelf kunnen bepalen wat we eten. En nee: Roy en ik vallen echt niet wekelijks terug op friet of pizza. Sterker nog: we proberen de laatste tijd steeds meer gezonde recepten uit. Van zoete aardappel nacho’s tot quinoa salade met rosbief. Dit is ons eerlijke oordeel.

Gezonde recepten 1
Zoete aardappel nacho’s van InLoveWithHealth – Ik ben dol op zoete aardappels en op nacho’s, dus dit recept klonk als een gouden combi. Het enige wat je hoeft te doen is de zoete aardappel in dunne schijfjes te snijden (2 mm), deze op smaak te brengen met paprikapoeder, cayennepoeder en wat zout en peper. Vervolgens bak je de schijfjes 40 minuten af in de oven. De rest van de ingrediënten bak je in één pan gaar. Een makkelijk recept dus, maar het kost wel relatief veel tijd gezien de nacho’s zolang in de oven moeten (en je ze tussentijds ook nog moet omdraaien voor het meest knapperige effect). Of het ook het wachten waard was? Wat mij betreft wel. Het was erg smaakvol en de meeste zoete aardappels waren inderdaad erg knapperig. Toch zou dit -vanwege de lange dure- niet een recept zijn wat ik iedere week zou willen maken. Bovendien was Roy niet echt fan. Hij vond de nacho’s wel lekker, maar is zelf geen fan van paprika en taugé. Maar hé… Dit lijkt mij makkelijk op te lossen door te switchen met wat ingrediënten ;-)

Gezonde recepten 2
Healthy Banana Bread van ChicksLoveFood – Eén van de gezonde recepten uit het Skinny Six kookboek dat ik móést proberen. Je hebt hiervoor nodig: 4 bananen, 150 gram amandelmeel, 3 eieren 1,5 tl bakpoeder, 1 snuf kaneel en 1 hand walnoten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Allereerst prak je 3(!) bananen en mix je deze met behulp van een staafmixer met de amandelmeel, eieren, bakpoeder en kaneel. Verkruimel vervolgens de walnoten, zodat er nog maar piepkleine stukjes overblijven en voeg deze toe aan het beslag. Snijd ook de overgebleven banaan in plakjes en roer deze door het beslag. Doe de mix vervolgens in een ingevette cakevorm en zet het s 60 tot 70 minuten in de oven. Ja, dit is lang. Gezien je er verder geen omkijken meer naar hebt, vond ik het geen probleem. Bovendien rook het huis zó lekker toen dit in de oven stond. En eerlijk: dit banana bread is écht bizar lekker. Zelfs Roy was groot fan, terwijl hij zelf het Chocolate Banana Bread van Rens Kroes helemáál niet lekker vond. En dit is zelfs nog véél makkelijker om te maken. Zeker voor herhaling vatbaar!

Gezonde recepten 3
Quinoa salade met rosbief van Chickslovefood – De eerste keer dat Roy en ik ooit quinoa aten, waren we er na drie happen he-le-maal klaar mee. Wat was het víés. Ietwat huiverig (en met flinke tegenzin vanuit Roy) besloten we toch deze quinoa salade met rosbief eens te proberen. Er werd immers beloofd dat zelfs niet quinoa liefhebbers dit wel zouden kunnen waarderen. Hiervoor heb je nodig: 75 gram quinoa, 2 handen verse spinazie, 1 hand pecannoten (wij kozen voor cashewnoten), 1 rode ui 4 el balsamicoazijn en 100 gram gesneden rosbief. Het was in principe niet meer dan een kwestie van de quinoa koken en de groenten bakken en dit alles met elkaar mixen. Of het lekker was? Daar waren de meningen over verdeeld. Hoewel ik dit keer de quinoa ‘oké’ vond en vooral de smaakcombinatie heel interessant vond, kon Roy zich hierin echt niet vinden. Hij sloot zijn avondmaal zelfs af met een boterham met kaas ‘omdat hij niet vol zat’. Grappig genoeg, had ik de rest van de avond een verzadigd gevoel. Stom dat dit zo kan verschillen, hè? Ik wil het dus zeker vaker eten. Nu nog een goed alternatief voor Roy vinden.

Welke gezonde recepten zouden jullie graag willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  17 augustus 2016

  Ik wil dat bananenbrood ook wel eens maken. Ik heb al verschillende soorten gemaakt, maar nog niet de juiste want ik vind er tot nu toe geen één echt lekker.  17 augustus 2016

  Dat eerste recept klinkt héél goed! Maar het is altijd een beetje lastig om zoete aardappel in chips te bakken vind ik, de ene is al sneller crispy dan de ander en dan heb je plots een zwart randje met zachte binnenkant … Argh! Wel lust ik dat ontzettend graag en de combinatie klinkt wel heel lekker, dus ik ga dit toch eens proberen. Net als het banana bread! Dat laaste gerecht klinkt minder als mijn ding, hoewel ik wel fan ben van quinoa. Supergrappig trouwens, Roy’s reacties! X  17 augustus 2016

  Hmm, nog nooit quinoa gehad! En taugé is ook niet zo mijn ding. Zoete aardappel nacho’s klinken me dan weer wel als muziek in de oren ;-)


  Shanice

  17 augustus 2016

  Is het quinoa recept voor 1 of 2 personen qua ingredienten? Lijkt me heerlijk!

  Gr Shanice.  17 augustus 2016

  Ziet er alle drie heel erg lekker uit  17 augustus 2016

  Het bananenbrood is inderdaad super lekker! Alleen lastig om er vanaf te blijven hihi. ;)

  Je eerste gerecht lijkt me ook lekker, maar dan inderdaad zonder de tauge en paprika. Misschien met kidney bonen erbij ofzo. Xx  17 augustus 2016

  Alle recepten lijken me mega lekker. Ik vind quinoa in combinatie met feta kaas heerlijk, misschien een tip voor de volgende keer?  17 augustus 2016

  Zoete aardappelnacho’s, dat lijkt me echt lekker, ik hou van zoete aardappel.  17 augustus 2016

  Ik moet echt wat vaker met zoete aardappelen aan de slag gaan, ik vind ze zo enorm lekker! Het water stroomt mij ook gelijk in de mond (oké nu klink is als mijn moeder) als ik de foto zie. Het lijkt mij in ieder geval een leuk én lekker recept om eens te maken (ik hou van makkelijker recepten).  17 augustus 2016

  Oeh, thanks voor de tips! Ik ga zeker binnenkort eens de Healthy Banana Bread maken!