Waargebeurde films die je móét zien - Youniqueblog.nl
08/09/2016


waargebeurde films definitief
Ik heb een behoorlijk zwakke plek voor waargebeurde films. Of beter gezegd: films gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens mijn vakantie ontdekte ik weer een paar nieuwe waargebeurde films, waarvan ik durf te wedden dat jullie de meeste ook nog niet kennen. Leuk om dit weekend te kijken!

Bridge of Spies
Deze film hebben Roy en ik in Corfu gezien en daar hebben we beslist geen spijt van gehad. In een notendop vertelt Bridge of Spies het verhaal van advocaat James Donovan (Tom Hanks) die ten tijde van de Koude Oorlog door de CIA wordt gerekruteerd om te onderhandelen met de Russen over de vrijlating van een Amerikaanse piloot. Jullie kunnen nu denk ik zelf wel invullen dat dit een heel spannende film is, en -om je er alvast op voor te bereiden- allesbehalve luchtig.

Tom Hanks

Spotlight
Ook Spotlight hebben Roy en ik in Corfu gezien (we hadden de zender ‘Cinema’ – sorry not sorry) en bereid jezelf voor op een sterrencast: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams en vele anderen passeren allen de revue. Deze film is daarentegen allesbehalve een tweede Love Actually of Mother’s Day. Het vertelt namelijk het verhaal van het ‘spotlight’ team van de krant The Boston Globe welke op lange termijn onderzoek deed naar kindermisbruik in de Katholieke Kerk en een grootschalig schandaal onthulde.
spotlight

Colonia
Waarom ik nog nooit eerder van deze film heb gehoord, géén idee. Toen ik ‘m echter tegenkwam moest ik ‘m zien. Ook deze film is -uiteraard- gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een Duits koppel (Lena en Daniël) die verwikkeld raken in de Chileense militaire coup van 1973. Daniël (Daniel Brühl) komt hierdoor terecht in de sekte-achtige Colonia Dignidad, waarop Lena (Emma Watson) besluit om zichzelf vrijwillig bij deze groep te voegen om hem te kunnen redden. Ja. Dat is poepiespannend, dus.
colonia

Argo
Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik deze film heb gezien, maar hij is mij altijd bijgebleven. In het kort vertelt Argo het verhaal van een geheime operatie om zes Amerikanen te redden, ten tijde van de Iraanse gijzelingscrisis. Hierbij worden 52 mensen gegijzeld, waarvan 6 personen weten te ontsnappen. Gezien het naar alle waarschijnlijkheid slechts een kwestie van tijd is voor zij worden ontdekt (en gedood) krijgt CIA-specialist Tony Mendez de opdracht om hen te redden en dit doet hij op wel héél creatieve wijze. Steengoed en zó spannend!
argo

Erin Brockovich
Deze film is misschien al 16 jaar oud, maar het blijft één van mijn meest favoriete waargebeurde films ooit. Het vertelt namelijk het verhaal van de grofgebekte Erin Brockovich, een alleenstaande moeder, die zich op zijn zachtst gezegd moeizaam mengt met de maatschappij  Wanneer ze vervolgens ook nog een auto-ongeluk dwingt ze haar advocaat om haar een baantje te geven. Iedereen weigert om haar serieus te nemen, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak. Dit motiveert haar om niet alleen te vechten tegen alle vooroordelen, maar ook voor een lange lijst aan slachtoffers.
erin brockovich

Saving Mr. Banks
Heus. Er zijn ook nog genoeg ‘luchtige’ waargebeurde films. Of tenminste: íéts luchtiger. Zoals het autobiografische Saving Mr. Banks welke iedere Disneyliefhebber zou moeten hebben gezien. Wist je bijvoorbeeld dat het twintig jaar heeft geduurd voordat Walt Disney (Tom Hanks) eindelijk de rechten van Mary Poppins in handen kreeg? Auteur P.L. Travers (Emma Thompson) moest namelijk niets hebben van Hollywood en was bang dat haar verhaal werd verpest. Een fijne glimp achter de schermen van dit bijzondere verhaal. Supercalifragilisticexpialidocious!
saving mr banks

Eat Pray Love
Om dit lijstje te eindigen met nóg een luchtige film: Eat Pray Love! Een film die je waarschijnlijk wel kent. Niet? Ellzabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat ze zich maar kan wensen, maar gelukkig is ze niet. Hierop besluit ze om alles achter zich te laten en op wereldreis te gaan. Ze bezoekt de landen Italië, India en Indonesië, waar ze respectievelijk kennismaakt met ‘eat’, ‘pray’ en -jawel- ‘love’. Een inspirerende vrouwenfilm om van te smullen. Ik kon het niet laten.

eat pray love

Oké, natuurlijk zijn er nog véél meer mooie waargebeurde films, maar deze prijken momenteel bovenaan mijn favorietenlijstje. Welke van deze waargebeurde films zouden jullie graag nog eens willen zien? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Je kunt het notitieblok trouwens hier shoppen voor €6,95!13 reacties


  9 september 2016

  Eat pray Love vind ik een hele mooie film. Ik heb zelfs de boeken ervan gelezen.  9 september 2016

  De helft ken ik wel en de helft niet. Ik vind Captain Phillips ook een absolute aanrader :-).  9 september 2016

  Leuk lijstje! The Lovely Bones is ook een prachtige film (en ook waargebeurd). Die wel eens gezien?  9 september 2016

  Ik weet wat ik dit weekend doe. :’)  9 september 2016

  Oh wat fijn om te lezen dat Bridge of Spies een goeie film is, heb er zo over getwijfeld om deze te gaan kijken via Itunes, maar ga em nu op mijn lijstje erbij zetten ;). Liefs.x  9 september 2016

  Erin Brokovich is me altijd bijgebleven, met een sublieme Julia Roberts.  9 september 2016

  Nog geen enkele van gezien! Ik zou Hachiko nog aan de lijst toevoegen.  9 september 2016

  Ik ken Saving Mr. Banks (en eat pray love, duh), zo’n mooi verhaal. Heb door die film ook het boek Mary Poppins gekocht dat het meest op het origineel leek. Omdat natuurlijk uit de film blijkt dat P.L. Travers helemaal niet zo blij is met de film.


  Marrit

  9 september 2016

  The vow!
  Is ook een waargebeurd verhaal en staat in mijn favorieten lijstje!  9 september 2016

  Colonia heb ik toevallig gister gekeken, zo spannend! Ik was helemaal verbaasd toen ik er aan het eind achter kwam dat dit op een waargebeurd verhaal gebaseerd is, zo heftig! Eat, pray and Love en Erin Brockovich vind ik al geweldig, zo vaak gezien nu haha.  11 september 2016

  Mooi lijstje! Behalve de twee Julia Roberts films heb ik ze nog niet gezien, dus die komen zeker op mijn to watch lijstje te staan.  16 september 2016

  Heel veel liefde voor Erin, Saving Mr. Banks en Eat, Pray Love! <3


  Femke - Youniqueblog

  16 september 2016

  Ja toch <3