Ontdekt: Oerwoud, BAUT & Dreesmann en Conceptstore 21
02/11/2016


oerwoud-baut-dreesmann-conceptstore-21
Jullie reageerden zó enthousiast op het artikel met mijn favoriete hotspots in Den Bosch, dat een vervolg niet kon uitblijven. Of in dit geval: een variatie. De afgelopen weken heb ik namelijk een spiksplinternieuwe concept store ontdekt in Den Bosch én een té leuk pop-up restaurant in Amsterdam. Benieuwd? 

oerwoud den bosch stadstuinwinkel health café
oerwoud den bosch stadstuinwinkel health café
OERWOUD (Vughterstraat 84, ‘s-Hertogenbosch)
Al meerdere malen was ik -op weg naar EkoPlaza- al het pand van Oerwoud voorbij gewandeld. Het pamflet op de deur luidde dat dit een ‘Stadstuinwinkel en Health Café’ zou worden. Reden voor Roy en mij om hier vlak na de opening even langs te gaan. Wanneer je hier binnenstapt zul je meteen concluderen dat het een waar walhalla voor plantenliefhebbers is. Echter hebben ze naast een heleboel mooie planten (Roy en ik adopteerden een Chinese hangplant) ook ‘plantengerelateerde’ cadeaus. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn schoonouders een ‘DIY terrarium in een gloeilamp’, welke ze bij Oerwoud hadden gevonden. Hoewel het health café nog niet was geopend op het moment dat wij er waren, zal ik hier zeker eens voor terugkomen.

baut & dreesmann amsterdam rokin
BAUT & Dreesmann Amsterdam Rokin
BAUT & DREESMANN (Rokin 164, Amsterdam)
Wat te doen met een gigantisch leegstaand V&D gebouw? Simpel: tover het om tot een restaurant. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het pop-up restaurant BAUT & Dreesmann aan het Rokin -op de derde verdieping- een groot succes is. Niet op de laatste plaats, omdat het eten súperlekker is. Mocht je daar nog voor eind december een plekje kunnen veroveren (want: hierna is BAUT & Dreesmann evenals voorganger V&D ‘niet meer’), dan kan ik je heel erg aanbevelen om de steak tartaar te bestellen. En een bezoekje te brengen aan de p(l)askamers. Alleen al vanwege het geinige woordgrapje.

 conceptstore 21 den bosch hinthamerstraatconceptstore 21 den bosch hinthamerstraat

Beeld: Den Bosch Tips

CONCEPTSTORE 21 (Hinthamerstraat 137, ‘s-Hertogenbosch)
Dat ik een sucker ben voor concept stores is jullie inmiddels vast niet ontgaan. Sinds kort kan ik het pas geopende Conceptstore 21 toevoegen aan dit rijtje. Bomvol leuke spulletjes van (jonge) Nederlandse ontwerpers en een feestje als je houdt van originele decoratie in je huis. Oftewel: een feestje voor mij. De winkel is bovendien een lust voor het oog wanneer je houdt van minimalistisch, want de indeling van de winkel is allesbehalve een ratjetoe. Overigens blij toe, want dat kijk toch nét wat fijner.

Quick tip: bezoek ook eens Maestro’s Recordcafé (Hinthamerstraat 98a) aan de overzijde: een café slash winkel geheel in het teken van platen en muziek. En zó tof ingericht! [fangirlmodus uit]

Welke plekken zouden jullie eens willen bezoeken? Kenden jullie bovenstaande hotspots al?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



13 reacties


    2 november 2016

    Ziet er fantastisch uit! En ik heb hier al zoveel goede dingen over gehoord! Hier moet ik heen! haha!



    2 november 2016

    Conceptstore 21 ziet er echt heel tof uit. Daar ga ik binnenkort eens een kijkje nemen als ik in de buurt ben.


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Oh, leuk! Laat me zeker weten wat jij ervan vindt :-)



    2 november 2016

    Ziet er ontzettend leuk uit!



    2 november 2016

    Nope, allemaal nieuw voor mij, thanks for sharing!


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Leuk, hopelijk kun je er iets mee :-)!



    2 november 2016

    Ik ken ze allemaal nog niet, maar ze gaan op mijn lijstje! :) Voor de BAUT & Dreesmann (Geweldige naam trouwens!) ben ik dan vast al te laat, maar die in Den Bosch kom ik vást nog wél aan toe. De Maestro’s Recordcafé gaat helemaal bovenaan, want ik heb sinds april een platenspeler en hou er ZOveel van, haha!


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Ooo, dan word je helemaal gek wanneer je dit café binnenloopt. Ik ben zelf niet per se een groten platenfan, maar ik vond het daar echt fantástisch binnen.



    2 november 2016

    Leuke tips! Beide hotspots in Den Bosch ken ik al (maar nog niet geweest), die in Amsterdam is nieuw. Altijd leuk om nieuwe adresjes te ontdekken!


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Jazeker! BAUT & Dreesmann is nog t/m december geopend, dus ik zeg: snel een dagje shoppen in Amsterdam inplannen ;-)



    3 november 2016

    Oeh, dat ziet er allemaal leuk uit! Dat idee van concept- en pop-up-stores vind ik erg leuk!



    4 november 2016

    Wat een fijne ontdekkingen! Het ziet er allemaal heel erg leuk uit!!



    9 november 2016

    Wat leuk dat je in Den Bosch was! In de Vughterstraat zitten de laatste jaren inderdaad steeds meer concept stores :) OERWOUD ken ik nog niet, dus wie weet loop ik daar binnenkort eens naar binnen!