Allerhande Kerstfestival 2016: Kerstparadijs in het Spoorwegmuseum
10/12/2016


allerhande kerstfestival 2016
Gisteren was de opening van het Allerhande Kerstfestival. Voor het tweede jaar op rij is het Spoorwegmuseum in Utrecht dit weekend omgetoverd tot een heus kerstparadijs met inspiratie voor op de kersttafel. Om half 9 ‘s ochtends schoof ik aan voor het persontbijt en volgde een kookworkshop. En natuurlijk heb ik de foto’s om het te bewijzen… 

 kerst-2allerhande kerstfestival 2016

Allerhande Kerstfestival

Na het fijne persontbijt mochten we om half 10 ‘s ochtends een kookworkshop volgen van Hidde de Brabander (o.a. bekend van 24Kitchen en auteur van het boek Patisserie). De opdracht? Cannoli maken. Toen mijn kookpartner Wimke Tolsma aan mij vroeg: “Dat is een soort pasta, toch?” wist ik dat we het goed met elkaar zouden kunnen gaan vinden. Gelukkig hadden we foodblogger Marina aan onze zijde die het bakken gelukkig wel wat meer in de vingers had. Oké, het resultaat was niet echt fantastisch. En nee, helaas kon ik Hidde er niet van overtuigen dat ‘een dikke krokante laag nóg lekkerder is’ (lees: hij liep met een bedenkelijke blik weg), maar… A for effort ;-)

kerst-3allerhande kerstfestival 2016

Na de kookworkshop en de feestelijke opening mochten we vrij rondwandelen op het Allerhande Kerstfestival. Wat was het gróót! Voor mijn gevoel zelfs groter dan vorig jaar. Overal waar je keek waren er verschillende foodkraampjes, borrelspots, kerstversieringen en een heleboel workshops. Uiteraard alles geheel in de stijl van kerstmis. Zo gezellig en sfeervol! Oh, en dit jaar zijn er ook speciale Albert Heijn christmas sweaters te koop voor €15.- per stuk. Ik droeg zelf de paarse sweater met hierop gedrukt ‘kersttrui’, maar er is ook een heel leuke trui met de tekst ‘holly jolly christmas’ en eentje met geïllustreerd eten in de vorm van een kerstboom. Kleine waarschuwing: de truien vallen wel groot uit.

allerhande kerstfestival 2016allerhande kerstfestival 2016allerhande kerstfestival 2016

Wat ik vooral fijn vind aan het Allerhande Kerstfestival is dat je niet alleen bij ieder kraampje geïnspireerd wordt, maar ook vrijwel overal gratis mag proeven. Van vis tot vlees en van kaas tot taart. Op het Allerhande Kerstfestival vind je álles wat je maar kunt bedenken. Bevalt het gerecht je? Dan kun je de ingrediënten ter plekke shoppen, of natuurlijk later in ‘jouw’ Albert Heijn. De Allerhande komt dus werkelijk tot leven op dit festival.

allerhande kerstfestival 2016 allerhande kerstfestival 2016 allerhande kerstfestival 2016
Op het Allerhande Kerstfestival was er natuurlijk ook een heleboel aandacht voor de presentatie van het kerstdiner. Ik raakte werkelijk niet uitgekeken! Zo vond ik de gouden hertjes op tafel zó schattig en feestelijk eruitzien. Lees: dat wil ik ook. Mocht je dit weekend dus nog geen plannen hebben (en je kunt tegen drukte ;-)), ga dan zeker eens langs bij het Allerhande Kerstfestival. Al is het maar zodat je te midden van het Spoorwegmuseum kunt dansen op kerstmuziek. En een fantastisch excuus hebt om héél veel te eten.

Gaan jullie dit weekend naar het Allerhande Kerstfestival? Of zijn jullie hier vorig jaar (ook) al geweest?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



20 reacties

    Henrieke

    10 december 2016

    Ziet er heel leuk uit! Het is dat ik dit weekend andere dingen heb, maar anders wist ik het wel :)



    10 december 2016

    Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt! Mij lijkt het kerstfestival heel erg leuk, ik heb er ook al meerdere keren over gelezen en getwijfeld om te gaan. Ik denk alleen dat het niet gaat lukken dit weekend, dus hopelijk volgend jaar wel!


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Ah, dank je wel! Hopelijk kun je er volgend jaar inderdaad bij zijn, het is zo gezellig :-)



    10 december 2016

    Wat ziet dat er feestelijk uit allemaal! Zo gaaf dat je erbij mocht zijn! En die chocoladetaart met aardbeien…wauw!


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Mooi is ‘ie, hè? Ik vond ‘m ook echt PRACHTIG!



    10 december 2016

    Ah het ziet er zo gaaf uit!


    Tessa

    10 december 2016

    Oeeh ik heb er zin in ik ga zondag ! Ben er vorig jaar ook al geweest. Ik vond het toen ook erg leuk


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    En, en, en… Hoe vond je het :-)?



    10 december 2016

    Dat gouden hert ziet er zo leuk uit, die wil ik ook, haha!
    Je foto’s zijn zoals altijd weer prachtig!!


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Zó lief, dank je wel! Ik vond dat gouden hert ook zóóó leuk <3



    10 december 2016

    Wat een tof festival lijkt mij dat!
    En wat een prachtige sfeevolle foto’s heb je gemaakt, heel tot!


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Ah dank je wel! Het is ook zo’n sfeervol festival :)



    10 december 2016

    Gisteren rond half 12 zijn wij begonnen aan de culinaire reis in het spoorwegmuseum. Vorig jaar zijn we ook geweest en ook wij hebben het idee dat het dit jaar nog groter was, maar ook vele malen drukker. Het laatste vonden wij erg jammer, want proeven en wat vragen was niet echt mogelijk. Je moest af en toe flink met je ellebogen werken om ergens bij te kunnen. Sommige mensen hadden een bord bij zich en liepen gewoon met meerdere hapjes op een bord weg. De mensen in de kraampjes hadden het ook te druk om vragen te beantwoorden. Erg jammer.
    Maar ook veel leuke ideetjes opgedaan en heerlijke dingen geproefd.


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Ik snap heel goed wat je bedoelt, dit vond ik persoonlijk ook. Het was supergezellig, maar op sommige plekken was het echt dringen. Heel jammer, eigenlijk!



    11 december 2016

    Het was voor m’n gevoel veel groter en beter opgezet dan vorig jaar. Op sommige stands was het nog steeds wel érg druk inderdaad, waardoor je niet overal bij kon, maar voor m’n gevoel was dit minder dan vorig jaar. Ik vond het leuk!


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Ja, ik vond het ook echt heel erg leuk! Supergezellig :-)



    11 december 2016

    Wauw, ziet er zo tof uit! Ik zou vandaag gaan, maar door alle werkzaamheden aan het spoor ben ik er niet geraakt :( Zo jammer!


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    No, dat meen je niet! Wat ontzettend balen zeg…



    12 december 2016

    Wat een fantastische blog heb je er van gemaakt, mooie foto’s ook :). Hopelijk tot gauw en maak er mooie feestdagen van Femke xx


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Wat lief, dank je wel! Jij ook fijne feestdagen, en hopelijk zien we elkaar snel weer. X