Waarom ik nu al ongelofelijk veel uitkijk naar kerst...
06/12/2016


kerst-def
Toen we een jaar geleden verhuisden naar ons appartement in het centrum van Den Bosch, stonden er in de eerste weken slechts drie dingen: een bank, een kast en… een kerstboom. Het moge duidelijk zijn dat Roy en ik nogal kerstliefhebbers zijn. Dit jaar hebben we echter een extra bijzonder reden om uit te kijken naar kerst…

Zaten we vorig jaar nog tussen de verhuisdozen, is dit het eerste jaar dat we volledig ‘gesetteld’ kerst mogen vieren. Mét kat. Kleine bekentenis: de kerstboom staat inmiddels alweer twee weken in onze huiskamer. Er liggen zelfs al een aantal gekochte kerstcadeaus onder omdat we dit ‘wel zo gezellig’ vonden staan. Ook ben ik sinds afgelopen week naar christmas.fm aan het luisteren; een Iers radiostation waar 24 uur per dag kerstmuziek wordt gedraaid. Je snapt: ik ben fan. Ik heb dan ook nu al héél veel zin in kerst. Mét goede reden(en).

Net zoals ieder jaar vieren mijn vriend en ik drie dagen kerst, maar het wordt dit jaar nét een beetje anders. Op kerstavond gaan we naar mijn schoonouders waar we als vanouds kerstcadeaus met elkaar gaan uitwisselen. Dit is altijd zó gezellig. Het enige probleem is dat Roy en ik geen idee hebben wat we willen vragen. Zijn wij de enige die dit altijd zo lastig vinden? We hadden ter inspiratie onlangs wel op Radbag rondgesnuffeld en daar waren we wel een aantal leuke kerstcadeaus tegengekomen, waaronder de mocoro robotgestuurde stofbal. Roy en ik hebben vervolgens wel ruim een kwartier gefascineerd naar filmpjes op YouTube gekeken hoe deze bal automatisch je huis schoonmaakt. Zelf was ik ook verliefd op deze flamingo gieter, maar helaas was Roy niet zo enthousiast dat ik ‘m op mijn wensenlijstje kon neerkrabbelen. Oftewel: op ons verlanglijstje staat nog steeds slechts één item. En dan moeten we ook nog kerstcadeaus voor anderen geshopt worden… *help*

Gelukkig houdt de cadeaustress al na één dag op, want op eerste kerstdag gaan we -voor het ultieme kerstgevoel- bij mijn ouders gezellig gourmetten. Wat onze bijzondere plannen dan zijn? Nou… Op tweede kerstdag gaan we voor het eerst met een aantal vrienden kerst vieren. Dit hebben Roy en ik nog nooit eerder gedaan, maar het leek ons -als kerstliefhebbers- zó gezellig om eens zelf een kerstdiner te organiseren. We zijn dan ook nu al samen aan het brainstormen hoe we het leuk kunnen gaan aanpakken qua invulling van het menu en tafelaankleding. De voorpret is voor ons al een kerstcadeautje op zich ;-) Wij kijken er nu in ieder geval al hééél erg naar uit.

Hebben jullie al plannen gemaakt voor kerst? Zijn jullie ook nog op zoek naar leuke kerstcadeautjes?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Dit is een gesponsord artikel



31 reacties


    6 december 2016

    Ik kan echt niet wachten tot de kerst. Ik mocht de kerstboom nog niet opzetten, maar nu Sinterklaas weg is kom ik helemaal in de kerstsfeer!


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Jaaa, je kunt nu he-le-maal losgaan :-)!!



    6 december 2016

    Via mijn werk heb ik al veel cadeaus. Het staat al vol onder mijn boom. Maar eigenlijk wil ik ook voor iedereen iets kopen, anders vind ik het zo flauw.


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Oh, wat ontzettend leuk dat je al zoveel cadeautjes heb gekregen! En superlief dat je ook iets terug wil doen ;-) Ik weet alleen niet hoeveel collega’s je hebt, haha?



    6 december 2016

    Leuk! Ik heb ook de kerstmuziek alweer aan staan maar de boom staat nog niet!
    Wij zijn eerste Kerstdag lekker samen thuis, uitgebreid koken en dan een mooie film kijken.
    Tweede Kerstdag vieren we met mijn schoonfamilie dus dat is gezellig!


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Ooo, wat een ontzettend leuke en gezellige plannen. Precies waar ik ook van houd: lekker eten en kerstfilms kijken :-)



    6 december 2016

    Heel leuk! Ik houd ook heel erg van kerst. Helaas past er geen kerstboom in m’n studentenkamer haha, anders stond d’r nu allang eentje. :)


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Kun je jezelf niet op een ieniemienie kerstboom trakteren ;-)?



    6 december 2016

    Ik ben ook altijd erg slecht in het bedenken wat ik wil voor kerst..
    Jullie plannen voor kerst klinken erg goed! Leuk ook om het tweede kerstdag samen met vrienden te gaan vieren.


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Ja, ik vind het ook zó gezellig! Echt even wat anders, en vooral ook leuk dat we voor het eerst zélf een kerstdiner gaan organiseren :-)



    6 december 2016

    Wat een leuke plannen! Op kerstavond gaan wij ook naar mijn schoonouders om daar te gourmetten en cadeautjes uit te wisselen. Eerste kerstdag is bij ons met familie van mijn kant, in het speciaal oma. Ze gaat hard achteruit en is misschien wel haar laatste kerst met ons allemaal op 1 dag (omdat ze de drukte steeds minder goed kan handelen). Tweede kerstdag is leeg, dan zien we wel wat ons die dag brengt.


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Oh, dan heb je een beetje dezelfde plannen als ik – wat leuk! En superlief dat je juist nu zoveel extra aandacht aan je oma geeft. Je weet inderdaad nooit of het de laatste keer zal zijn, dus superfijn dat jullie het nu gezellig samen gaan vieren <3 Dikke knuffel!



    6 december 2016

    Ik ga met mijn ouders broer en schoonzus een weekendje weg met kerst! Heb er onwijs veel zin in. We doen altijd lootjes trekken en ik moet nog 1 cadeau binnen krijgen en morgen ga ik als het goed is mijn laatste cadeau kopen en dan ben ik klaar!

    x


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Wauw, wat ontzettend leuk! Waar gaan jullie naartoe :-)? En wat leuk trouwens dat jullie lootjes trekken, lijkt me ook echt gezellig!



    7 december 2016

    We gaan ergens naar brabant toe! Ja is ook heel leuk en op die manier krijgt iedereen cadeaus en kost het ook niet te veel geld voor iedereen.

    xx


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Lang, leven Brabant haha! Moet ik natuurlijk ook wel zeggen ;-) Ja, ik vind het echt héél slim dit! Heel, heel, HEEL veel plezier alvast!



    6 december 2016

    Wij gaan de kerstboom opzetten zodra we verhuisd zijn! (we gaan aankomend weekend verhuizen) helaas moet ik wel eerst even van de griep bekomen zijn, dus fingers crossed. <3
    Ik had bij Zooplus trouwens een afstandsbestuurbare muis gezien voor € 9,-. Misschien leuk voor jullie lijstje voor wikkie? Ik heb hem aan mijn schoonzusje gegeven. x


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Wat SPANNEND! Ik ga heel hard voor je duimen dat je héél snel beter bent (laat even weten of het heeft geholpen, haha ;-)). En wat een goede tip! Momenteel hebben we inderdaad een verlanglijstje voor kerst opgesteld wat voor 80% bestaat uit spullen voor Wikkie, haha. Té erg. Maarrr… Heel veel succes dit weekend <3



    6 december 2016

    Klinkt super leuk allemaal, en wat fijn om kerst in jullie nieuwe huisje te kunnen vieren! X


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Jaaa, en nu écht! Vorig jaar was ons appartement nog een beetje kaal, maar nu zijn we helemaal gesetteld <3



    6 december 2016

    Ja!! Kerst is mijn aller-, allerlievelings van alles! Kerstcadeaus vind ik altijd heel moeilijk, dus dit jaar ben ik op tijd begonnen met het maken van een lijstje. Jan vraagt ‘iets voor het nieuwe huis’ en kon dat niet specifieker maken, fijn voor mijn moeder dus ;)
    Wij zijn ook 3 dagen onderweg, maar allemaal leuk en gezellig dus dat is fijn. Top2000 aan en lekker door Nederland crossen, love it!



    6 december 2016

    Ohja, die flamingo-gieter kreeg ik vorige week van mijn moeder. Jan niet blij, ik reuze reuze blij! Je mag wel een keer komen gieteren als je wilt ;)


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Ooo, wat een gezelligheid! En wat bizar toevallig dat je die flamingo-gieter hebt gekregen – ik vind ‘m ZÓ fantastisch <3



    6 december 2016

    ik doe zelf niet aan cadeaus, zeker niet nu we nog aan het sparen zijn om naar new york te gaan dit voorjaar. maar het huis staat al een paar weken versierd :D


    Femke - Youniqueblog

    7 december 2016

    Dat is werkelijk het beste kerstcadeau ooit <3 Ik zou zo graag terug willen!



    7 december 2016

    Erg leuk :) Ja, ik heb ook zin in kerst op zich.. afgelopen zaterdag de kerstboom al gezellig opgezet ook.



    7 december 2016

    Snap ik, kerst is zo leuk! Ik kijk er ook al een poos naar uit en ja ook mijn boom staat! :D


    Femke - Youniqueblog

    14 december 2016

    Yasss <3



    13 december 2016

    Aaah wat leuk, een kerstdiner organiseren is zoooo leuk! Ik snap dat je enorme voorpret hieruit haalt. Good luck!



    23 december 2016

    Dit klinkt superleuk en gezellig inderdaad! Wij hebben ook zo onze tradities waar ik enorm naar uitkijk, dus het wordt vast weer een hele mooie en magische kerst <3


    Femke - Youniqueblog

    23 december 2016

    Ik hoop het ook <3