L'Oreal Colorista Washout #peachhair: Tried & tested (review)
23/01/2017


l'oreal colorista washout review peach pastel kruidvat colors to play review
“Die verf is wel héél oranje, hè?” aldus Roy, die ietwat wantrouwend de verpakking van de L’Oréal Colorista Washout bestudeert. “Euhm tja… Op de verpakking staat ‘peach’,” zeg ik wanneer ik de tube vertwijfelend in mijn hand pak. Eén ding was duidelijk: ik was vastbesloten om de perzikkleurige L’Oréal Colorista Washout te proberen. Vandaag deel ik mijn ervaring.


Update: In juli 2018 testte ik de L’Oréal Colorista Washout Dirty Pink op (*)droog haar. Lees ook mijn review van de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème.

L’Oréal Colorista Washout

l'oreal colorista washout review peach pastel kruidvat colors to play review
De L’Oréal Colorista Washout is één van de drie nieuwe producten uit de L’Oréal Colorista-lijn. De Colorista Washout is een soort-van gekleurde conditioner die je in nat haar aanbrengt. De kleur vervaagt wasbeurt na wasbeurt. De washout verzorgt je haar, bevat dus ook geen ammoniak en de belofte luidt dat het zo’n 1 tot 3 weken in je haar blijft zitten. Gezien ik zelf wel nieuwsgierig was naar de ‘middenweg’ tussen de Colorista Spray en Colorista permanente haarkleuring, koos ik voor de pastelkleurige washout ‘peach’. De Colorista Washout bracht ik met handschoenen in de punten van mijn natte haren* aan en in een dunne pluk van mijn pony. De kleuring liet ik -volgens de instructie- 15 minuten zitten. Je kon de washout ook 20 minuten laten zitten voor een intenser en langduriger resultaat, maar gezien ik toch ietwat angstig was voor de feloranje tint hield ik het maar bij deze 15 minuten. Dit was het resultaat…

l'oreal colorista washout review peach pastel kruidvat colors to play review
Peach hair, euhm… where?! Oké, je ziet in de punten (en als je héél goed kijkt: in een dunne strook van mijn pony) wel een peachy gloed in mijn haar, maar daarmee is het wel gezegd. Hoewel ik de peachy gloed ook wel iets vind hebben, vind ik het resultaat eerlijk gezegd wel teleurstellend. Ik ben echt niet iemand die klakkeloos gelooft in de beloftes van verpakkingen, maar op YouTube had ik ook al wat veelbelovende reviews gevonden van (beauty)bloggers die de L’Oréal Colorista Washout hadden geprobeerd. Het kleureffect wat zij hadden was véél intenser, en niet slechts een gloed.

Gelukkig zit er nog voldoende verf in de tube (en een extra paar handschoenen) om nog een tweede poging te wagen. Dingen die ik de volgende keer anders zou doen, zijn:
1) De verf iets royaler aanbrengen. Ik was nu zo geïntimideerd door de feloranje washout dat ik het niet heel dik durfde aan te brengen. En…
2) De verf langer laten zitten. Ik ben benieuwd wat vijf minuten extra doet qua intensiteit van ze perzikkleurige pasteltint.

Hoewel mijn haar niet beschadigt aanvoelt door de L’Oréal Colorista Washout (sterker nog: het voelt zelfs heerlijk zacht aan), wil ik toch een weekje wachten voor het tweede deel van mijn ‘experiment’. Aanstaande zaterdag ga ik dus voor poging twee – I’ll keep you posted. Update: lees ook het tweede deel van mijn L’Oréal Colorista Washout review of mijn review van de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème.

Hadden jullie al eerder gehoord van de L’Oréal Colorista Washout? Welke tint zouden jullie willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Vraag jij je ook weleens af waarom anderen hun shit op orde hebben, terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen? Reserveer nu mijn boek ‘Fuck the quarterlife crisis‘ bij  Bol.comAKOBruna of ECI42 reacties


  23 januari 2017

  Jammer dat het effect je wat tegenviel! Ik vind de peach gloed je trouwens wel erg mooi staan!


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Ja, ik vind de peach gloed ook echt tof! Het had alleen wat intenser gemogen, maar goed: daar wordt komend weekend aan gewerkt. Ik ben nu iets minder bang voor de oranje verf, dus ik ga het wat royaler aanbrengen en langer laten zitten ;-)  23 januari 2017

  Jammer dat het niet zo intens was al gehoopt, maar inderdaad, misschien de volgende keer iets langer laten zitten! Deze zou ik ook wel willen proberen :)


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Verder is het inderdaad echt een mooie tint hoor! Het is misschien peach, maar het is wel een vrij ‘natuurlijke’ kleur.  23 januari 2017

  Wauw wat staat dit kleurtje leuk!


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Ah thanks, ik ben er ook al blij mee! Ik ben ook zeker van plan om deze kleur eens ‘definitief’ te laten zetten bij de kapper.  23 januari 2017

  Jammer at het niet zo is uitgepakt als je verwachtte! Ik ben benieuwd naar poging 2 :-)


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Ik ook! Peach hair, here I come…  23 januari 2017

  Ik vind het effect eigenlijk wel heel erg gaaf en mooi!

  x


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Oh, zeker! Ik vind de gloed ook echt iets tofs hebben, maar gezien ik de verf slechts in de punten heb aangebracht is het effect zo miniem. Ik ben benieuwd of ik dit iets intenser kan maken met wat meer verf :)  23 januari 2017

  Nou, ik zie het wel heel g(l)oed hoor! Vind het heel leuk, net als het roze wat je had. (Of is dit nog steeds het roze en valt het inderdaad heel erg tegen met de peach?) Ben benieuwd of we je volgende week met worteltjeshaar terugzien :)


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Haha, leuk woordgrapje ;-) Dit is wel echt gefotografeerd vanuit een hoek waarin je de gloed goed kunt zien, maar in 9 van de 10 gevallen valt de tint helaas echt weg. Maar goed: poging twee gaat er komen. En hopelijk heb ik dan geen worteltjeshaar, haha!


  Karin

  11 februari 2017

  Ik heb gisteren dit product in de kleur roze gebruikt bij mijn dochter, helaas valt het resultaat hier ook tegen… je ziet wat zitten, maar dan moet ze echter in het licht staan. Staat ze niet in t licht zie je niks.. minimaal dus, en ik zou het dus niet nog een keer kopen  23 januari 2017

  hmmz, ben bang dat dit echt niet goed gaat pakken op donkerder haar :o het idee is wel erg leuk!


  Femke - Youniqueblog

  23 januari 2017

  Ze hebben ook speciale washouts voor brunettes – ook heel mooie tinten :-)  23 januari 2017

  Dit is precies het effect wat ik verwachtte. Vind het supermooi! Maar ik snap dat het teleurstellend is als je andere verwachtingen had. Hihi :) Hebben ze het nog in andere kleurtjes ook?  23 januari 2017

  Wat ziet er – ondanks dat het wel een beetje licht is – gaaf uit! Ik heb zelf nu best kort haar, maar lijkt me heel leuk om een keertje te proberen!  23 januari 2017

  Ik vind dat je er best wel wat van ziet hoor! Nu inderdaad wel subtiel, maar dat zal idd versterken als je het er langer in laat trekken. Tof!  23 januari 2017

  Ik vind het jou wel een leuk effect hebben. Ik denk dat het bij donker haar helemaal niet zou uitpakken  23 januari 2017

  Ik ben benieuwd naar hoe je het de tweede keer zou aanbrengen, ik vind het wel een grappig effect hebben maar het is inderdaad niet fel! roze en dat blauw/groen ben ik erg benieuwd naar  23 januari 2017

  In de punten ziet het er al wel heel mooi uit misschien dat het de volgende keer beter lukt! Ik heb hem ook al gezien en wil ook het ook eens proberen misschien komende zomer?  23 januari 2017

  Hmmm misschien nog een keer met 20 minuten proberen? Kan aan de structuur van je haar liggen of je het wat langer of korter moet laten zitten. (Ik heb dus vrij recent een donkerbruine haarverf te lang laten zitten en nu is mijn haar bijna zwart, boehoe.) Maar ik neem aan dat dit product gezien de lichtheid alleen geschikt is voor blondines?  23 januari 2017

  Ik heb zelf heel donker haar dus zal niets voor mij zijn. Maar ik denk dat het je fantastisch zal staan :)  23 januari 2017

  Ziet er wel leuk uit! ik zelf zou het denk ik niet doen ivm werk maar leuk om eens te doen voor een festival bijv  23 januari 2017

  Ik vind het wel een mooi effect dat het zo in de punten zit. Ik ben benieuwd naar poging 2.  23 januari 2017

  Wat maak je toch altijd schitterende foto’s; echt inspirerend!  24 januari 2017

  Jammer dat het niet zo intens is als je had verwacht!  24 januari 2017

  Ik hoorde gisteren al iets over dit product en werd er wel nieuwschierig naar, maar denk dat dit niet helemaal mijn ding is gezien het ook maar voor 1 tot 3 weken is. Wel tof dat een merk als L’oreal er mee komt.  24 januari 2017

  Ik vind het er super leuk uitzien! Misschien dat ik deze zomer ook wel eens zot ga doen met een kleurtje! Wel jammer dat ik geen blonde van haar ben, hopelijk vind ik iets voor bruin haar!  24 januari 2017

  Hadden ze die toevallig ook in roze tinten? :) Ik wil mijn haar namelijk lichtroze doen voor de tijd die ik in NY zal zijn, maar tegelijkertijd mag het niet té lang blijven zitten, aangezien dat niet echt past voor mijn job, haha.


  Britt

  25 januari 2017

  Ga je het resultaat dan weer delen? Ik ben wel benieuwd hoe het dan uitpakt, al moet ik zeggen dat dit niet eens zo heel verkeerd is hoor!  26 januari 2017

  Ik ben benieuwd of je de kleur beter gaat zien als je het er langer in laat zitten. Ik heb inmiddels zelf de roseblonde paint getest en gereviewd en helaas is de ‘belofte’ bij deze kleur ook niet ingelost :(  27 januari 2017

  Hmm, jammer dat het slechts een gloed is. Ik ben benieuwd hoe je tweede poging uitpakt!


  Mieke Huisman

  10 februari 2017

  Het moet in droog haar. Staat duidelijk op de gebruiksaanwijzing. Ik heb de lila. Is precies wat het beloofd. Ik had wel 2 tubes nodig voor mijn haar op schouderlengte.


  Tamara Stalenhoef

  19 februari 2017

  In de gebruiksaanwijzing stond dat het op droog haar moet worden aangebracht omdat de verf beter pakt op droog en gewassen haar misschien lag het daaraan!


  Maria

  25 februari 2017

  De zilverkleur gebruikt …helaas voldoet het product niet aan de verwachtingen.


  Maria

  25 februari 2017

  De zilverkleur gebruikt …helaas voldoet het product niet aan de verwachtingen.


  Maureen

  10 april 2017

  Ik heb momenteel de blauwe variant in mijn haar (licht blond) en die is nu groen en er haast niet uit te krijgen! Ik het zit er nu 2 weken in en nog steeds na elke dag douchen is het er niet uit! Ik raad blondines de blauwe echt af. Iemand tips om die troep er uit te krijgen?


  Daisy

  12 april 2017

  Heyy heb je toevallig nog het eruit gekregen, want ik heb dus precies het zelfde en heb van alles geprobeert maar het gaat er gwn niet uit nu ben ik zo ver dat ik me haar maar weer heb geverft maar dat pakt het zelfs niet de kleur blijft erin zitten


  Lara

  15 april 2017

  Je moet het aanbrengen op droog haar voor een intenser effect. Staat ook in de gebruiksaanwijzingen x


  Dieneke

  21 mei 2017

  Ik had de spuitbus nou ik had wel wat meer verwacht voor. 8 euro


  Merel

  14 maart 2018

  De reden dat het niet zo intens is, is omdat je het op nat haar hebt aangebracht. In de beschrijving staat dat het op droog haar moet.