Romantische films Netflix: 42 romantische films die je moet zien
03/02/2017


gif films

Nét op de valreep voor het weekend: een lijstje met romantische films op Netflix die je móét zien. Met je vriendinnen of in je uppie. Want eerlijk: je krijgt je vriend waarschijnlijk toch niet zover om deze zwijmelfilms met je te kijken. Zo wel: leg me alsjeblieft uit hoe je dat doet.

Romantische films Netflix

THE LAST SONG
Deze Nicolas Sparks-verfilming met Miley Cyrus en Liam Hemsworth in de hoofdrollen is héél zoetsappig, maar geef maar eerlijk toe: ook jij kan stiekem woord voor woord met de soundtrack meezingen.

SHE’S THE MAN
Vroeger één van mijn meest favoriete films waarin Viola (Amanda Bynes) zich vermomd als haar tweelingbroer om tóch te kunnen voetballen. En dan blijkt ze ook nog een héél knappe kamergenoot te hebben (Channing Tatum).

DATE NIGHT
Claire en Phil Foster (Tina Fey en Steve Carell) willen hun saaie date night meer spice geven door de reservering aan te nemen van een onbekend stel. Niet wetende dat dit eigenlijk criminelen zijn…

I LOVE YOU, MAN
Wat als je gaat trouwen met de liefde van je leven, maar geen beste vriend hebt om als best man te vragen? Simpel: dan zet je een zoektocht in om jouw mannelijke soulmate te vinden.

PRETTY WOMAN
Eén van de meest romantische films ooit met Julia Roberts die van de straat wordt geplukt Richard Gere en onbedoeld wordt omgetoverd van prostituee tot een echte ‘pretty woman’.

SERENDIPITY
Een romantische komedie met Kate Beckinsale en John Cusack in de hoofdrol voor iedereen die niet in toeval gelooft.

THE PROPOSAL
Aandoenlijke film met Sandra Bullock en Ryan Reynolds waarin ze doen alsof ze gaan trouwen, zodat baas Margaret Tate (Sandra Bullock) een verblijfsvergunning krijgt en Andrew Paxton (Ryan Reynolds) eindelijk zijn promotie.

WHILE YOU WERE SLEEPING
Sandra Bullock vertolkt de rol van Lucy: een vrouw die al járenlang een geheime crush heeft op een anonieme reiziger. Wanneer hij van het perron valt, redt zij zijn leven maar hij raakt in een coma. In het ziekenhuis ziet zijn familie haar aan voor zijn verloofde.

YOU’VE GOT MAIL
Dit was vroeger echt één van mijn meest favoriete romantische films. Kathleen Kelly (Meg Ryan) heeft al tijden mailcontact met een man, niet wetende dat dit in werkelijkheid haar zakelijke rivaal is (Tom Hanks).

SHALLOW HAL
Hal is altijd héél oppervlakkig geweest tótdat hij wordt gehypnotiseerd en alleen nog maar oog heeft voor het innerlijk van vrouwen. Een verrassend vermakelijke film!

output_JzbigG
NEW IN TOWN
De ambitieuze Lucy Hill (Renée Zellweger) krijgt de kans van haar leven wanneer haar wordt gevraagd om de werkzaamheden in een fabriek in het ijskoude Minnesota onder handen te nemen. Hoewel ze aanvankelijk een buitenbeentje is, verovert ze uiteindelijk het hart van iedereen en -jawel- ook dat van een man.

BEAUTY AND THE BRIEFCASE
De film gaat over modejournaliste Lane wiens grote droom het is om voor Cosmopolitan te schrijven. Als proefopdracht moet ze de zakenwereld induiken om de perfecte man te vinden die voldoet aan alle punten op haar checklist. Uiteraard valt ze uiteindelijk op een man die aan geen enkel punt op haar checklist voldoet en brengt hiermee haar droomcarrière in gevaar.

ALOHA
Aloha gaat over de militaire aannemer (Bradley Cooper) die terugkeert naar de plek waar hij het meest succesvol was. Hier probeert hij contact te zoeken met zijn grote liefde van vroeger (Rachel McAdams) maar krijgt hij onverwacht gevoelens voor een collega (Emma Stone).

HOW TO LOSE A GUY IN 10 DAYS
Columniste Andie Anderson (Kate Hudson) krijgt de opdracht om een nieuwe vlam kwijt te raken binnen 10 dagen. Womanizer Benjamin Barry (Matthew McConnaughey) heeft daarentegen de weddenschap met zijn vrienden afgesloten dat hij langer dan 10 dagen kan samenblijven met een vrouw.

I COULD NEVER BE YOUR WOMAN
Een moeder (Michelle Pfeiffer) wordt verliefd op een veel jongere man, terwijl haar dochter ( Saoirse Ronan) tegelijkertijd voor de eerste keer verliefd wordt. Het klinkt misschien als een suf plot, maar is in feite een hilarische film.

MAID IN MANHATTAN
De belichaming van The American Dream: een rijke man die verliefd wordt op een schoonmaakster. Alhoewel de man in kwestie dit aanvankelijk niet doorheeft vanwege een misverstand. Een heerlijk luchtige film over ‘verboden’ liefde en… Met Jennifer Lopez in de hoofdrol. Ja. De film is oud, maar -je weet wat ze zeggen- goud.

Nóg meer romantische films op Netflix die je kunt kijken:

 • THE UGLY TRUTH
 • MY FAKE FIANCÉ
 • JUST GO WITH IT
 • WHAT WOMEN WANT
 • KATE & LEOPOLD
 • THE REBOUND
 • HARTENSTRAAT
 • NO STRINGS ATTACHED
 • TWO WEEKS NOTICE
 • (500 DAYS OF SUMMER)
 • WHAT HAPPENS IN VEGAS
 • RUNAWAY BRIDE
 • 27 DRESSES
 • LIFE AS WE KNOW IT
 • BRIDE WARS
 • 10 THINGS I HATE ABOUT YOU
 • ALONG CAME POLLY
 • I NOW PRONOUNCE YOU CHUCK & LARRY
 • VALENTINE’S DAY
 • SAFE HAVEN
 • THE ACCIDENTAL HUSBAND
 • WHEN HARRY MET SALLY
 • JUST MY LUCK
 • WHEN IN ROME
 • TOSCAANSE BRUILOFT
 • CRAZY STUPID LOVE

Welke romantische films op Netflix hebben zijn jullie favorieten? Ik ben héél benieuwd!

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER21 reacties


  3 februari 2017

  Oef, ik heb er nog twee niet gezien van deze lijst!!! Daar moet snel verandering in komen, haha! Je vergeet trouwens nog één hele belangrijke in dit lijstje: Crazy Stupid Love! <3

  Femke - Youniqueblog

  3 februari 2017

  Oh, meteen toegevoegd :-)!!  3 februari 2017

  Leuke inspiratie! Helaas is er veel bij ons niet te zien, maar The Ugly Truth en The Proposal zijn echt leuk! Aloha is hier ook, maar nog niet gezien. Ga ik kijken dus! Maid in Manhatten lijkt me ook heel leuk!

  Femke - Youniqueblog

  3 februari 2017

  Ooo, Maid in Manhattan is zo’n heerlijke zwijmelfilm – moet je zien :-)!!  3 februari 2017

  Safe haven is zo’n mooie film! Ik moet aloha nog steeds kijken!

  x

  Femke - Youniqueblog

  3 februari 2017

  Aloha is echt een aanrader – even anders dan anders ;-) En natuurlijk omdat Emma Stone erin meespeelt!  3 februari 2017

  Ik heb ze allemaal gezien, behalve I could never be your woman (denk ik). Haha romanticus hier <3

  Femke - Youniqueblog

  3 februari 2017

  Ooo, die moet je écht zien hoor! Ga je vast fantastisch vinden :-)  3 februari 2017

  You’ve got mail en Pretty woman vind ik allebei erg goed en leuk! Heb er hier echt al veel van gezien, en stiekem vind ik How to lose a guy in 10 days ook geweldig!

  Femke - Youniqueblog

  3 februari 2017

  Ik houd ook echt van deze romantische ‘klassiekers’. Ik kan het echt blijven kijken!  3 februari 2017

  Yaaaasss, heb er ook al veel van gezien & zo’n fan! She’s the man vond ik bijvoorbeeld echt heel leuk, maar eigenlijk elke film met (de jonge) Amanda Bynes erin :-)

  Femke - Youniqueblog

  3 februari 2017

  ME TOO! Vroeger ook zoveel films met haar in de hoofdrol gekeken, haha.  3 februari 2017

  Ahhh! The Proposal en Aloha zijn zo leuk! En You’ve Got Mail kan ik ook een miljoen keer kijken. Ik mis Sleepless in Seattle in je lijstje :( Want laten we wel wezen: any day dat Meg Ryan en Tom Hanks verliefd op elkaar worden is a good day  3 februari 2017

  Oeh een aantal van deze films heb ik nog niet gezien! Die wil ik zeker nog kijken!


  Willemijn

  3 februari 2017

  Blijkbaar vallen alle dvd’s die ik kijk onder ‘romantische zwijmelfilms’. Ik ken ze állemaal. Sommige was ik een beetje vergeten, dus die moet ik weer eens opzoeken :)  3 februari 2017

  Pretty women en Maid in Manhattan blijven gewoon geweldig. Eigenlijk zou een klassieker als dirty dancing ook eindelijk eens op Netflix moeten komen. Zo maar eens kijken of er nog wat te zwijmelen valt op Netflix of Amazon Prime.  3 februari 2017

  Yay, zoveel leuke tips! Dankjewel! Zo kom ik een saaie avond of een druilerig weekend wel door :)  3 februari 2017

  Aah ik vind al die ouwe Julia Roberts films leuk! :D En She’s the man was vroeger ook één van m’n favorieten! En The Proposal is ook heel leuk! Fijn lijstje. Als ik een keer niet weet wat kijken, neem ik dit er bij. Al maakt het de keuze ook niet veel makkelijker :p haha.  4 februari 2017

  Ah wat staan er een heerlijke films tussen! De meeste heb ik denk ik al wel gezien, ik wist alleen niet dat er zó veel op Netflix stonden..  4 februari 2017

  27 Dresses vond ik echt zo mooi <3  6 februari 2017

  Jaah staat You’ve got mail eindelijk op Netflix!!! Ik maakte er altijd een jaarlijkse traditie van om die film te kijken zodra de donkere dagen begonnen. Lang geleden dat ik hem heb gezien.