Vraag me alles: De antwoorden -
01/02/2017


vraag me alles
Vorige week gaf ik jullie weer eens de mogelijkheid om mij alles te vragen wat jullie wilden weten (op een aantal uitzonderingen na dan). En wat werd ik door jullie verrast met leuke en originele vragen! Van wat er bovenaan mijn bucketlist staat en dingen waar ik spijt van heb tot hoe Roy en ik elkaar hebben ontmoet en ‘wanneer nou eindelijk die baby’s komen’. Dit zijn de antwoorden.


Romy: Wat is je favoriete meisjesnaam?
Ik vind zelf namen als Lynn en Liv erg mooi, maar laatst zagen Roy en ik ook een Ooievaarsbord in een tuin staan met de naam Vive waar we allebei ook wel over waren te spreken. Mijn voorkeur gaat dus sowieso uit naar een korte naam en waarschijnlijk met een ‘l’ of ‘i’. Maar goed, je weet het natuurlijk nooit…

Femke: Hoe hebben Roy en jij elkaar leren kennen?
Ironisch genoeg hebben we géén idee. We vermoeden ooit eens op een feestje van de beste vriend van Roy die op de middelbare school bij mij in de klas zat. We kenden elkaar in ieder geval al zeker drie of vier jaar voordat de spreekwoordelijke ‘vonk’ een keer oversloeg. Opvallend genoeg trokken we wel altijd naar elkaar toe op feestjes, maar dan vriendschappelijk ;-)

Ilona: Stel je krijgt te horen dat je nog een week te leven hebt, wat zou je dan allemaal nog doen? Zou je de tijd gebruiken om te doen wat je altijd wilde, of juist de tijd die je nog hebt doorbrengen bij familie en vrienden?
Jeetje. Ik zou dan voor de combinatie gaan! Mag dat ook? Doen wat ik altijd wilde (lees: reizen) én mijn familie en vrienden gewoon met me meenemen. En dan in het vliegtuig urenlang chick flicks kijken en chips en sushi eten ;-)

Eveline: Wat is jouw ideale seizoen en waarom?
De herfst! Ik vind al die gekleurde blaadjes aan de bomen namelijk altijd héél gezellig, én het is natuurlijk het seizoen waarin ik jarig ben. #hiphiphooray

Robin: Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Op dit moment een roadtrip maken in West-Amerika. Ik wil dólgraag Californië, San Fransisco en -uiteraard- de Grand Canyon bezoeken. Als het aan mij ligt, gaat dit ook zeker gebeuren!

Roos: Als je één ding in je leven opnieuw zou mogen beleven, wat zou dat dan zijn?
Het eerste waar ik aan denk is mijn maand in New York. Het was echt heerlijk om een maand daar in mijn eentje te zijn, en ik voelde me hier echt thuis. Repeat, please! Ik ben ook zeker van plan om eens (al dan niet in mijn eentje) terug te gaan. Al ben ik stiekem ook bang dat het dan opeens tegen gaat vallen. Niet dat dit me overigens zal tegenhouden ;-)

wikkie
Shifra: Wanneer komen er schattige Roy & Femke babietjes?
Haha! Hopelijk ooit, maar zeker niet op korte termijn. We hebben momenteel al onze handen vol aan Wikkie ;-)

Shifra: Wat zou je anders doen in een koophuis, of als dit een koophuis was geweest? En hoe verschillen jullie qua interieursmaak?
Meer kleur! Roy en ik hebben nu héél erg op safe gespeeld qua interieur en hebben een overwegend grijs-wit-hout interieur. We merken beide dat we het gebrek aan kleur wel missen. We zouden in een koophuis misschien niet meteen voor een felgekleurde bank gaan, maar bijvoorbeeld wel meer kleur op de muren en qua accessoires. Gelukkig hebben we qua interieur in ieder geval een vrij gelijke smaak, dat scheelt veel discussie. Al geef ik eerlijk toe dat de unicorn in mij stiekem toch Roy hoopt te overtuigen om ooit een roze bank te kopen ;-)

Ayla: In welk land zou je graag willen wonen als je niet meer in Nederland kon wonen?
Misschien niet het beste moment, maar: de Verenigde Staten. En specifieker: New York. Ja, dat lijkt me wel wat.

Melissa: Is er iets in je verleden waar je spijt van hebt?
Dat ik me vroeger schaamde voor mijn blog. Het is nou eenmaal een hobby die anders is dan dat van anderen, en daar kon soms ook nogal eens gek op worden gereageerd. Dat zei natuurlijk meer over die mensen dan over mij, maar als tiener ben je hier natuurlijk niet ongevoelig voor ;-)

Tedje: Als je een auto mocht kopen, welke zou dat dan zijn? Geld speelt geen rol! En welke stad wil je nog een keer graag bezoeken?
Ooo, wat lastig! Zelfs als geld geen rol zou spelen, zou ik het zonde vinden om hier veel geld aan uit te geven. Ik denk dat ik in ieder geval zou gaan voor een cliché vrouwenauto, zoals de Seat Mii of Fiat 500. En dan in het wit of lichtblauw! Daar heb ik natuurlijk wél over nagedacht. En qua stad is mijn oog pas geleden gevallen op Dubai of Abu Dhabi. Ik heb tijdens mijn reis naar India alleen het vliegveld van Dubai gezien, dus ik zou deze (bizarre) stad graag verder willen ontdekken.

Jessica: Als je nog maar één social media-account mocht houden, welke zou dat dan zijn?
Instagram! Ik houd echt van mooie foto’s. Niet alleen om ze zelf te maken, maar ook zeker om de foto’s van anderen te bewonderen. Yep. Geen twijfel over mogelijk.

reizen
Anna: Als je een wereldreis zou maken, hoe lang zou je dan gaan en waar zou je naartoe gaan?
Hoewel ik van reizen houd, zie ik mezelf niet zo snel een wereldreis maken. Ik merk namelijk dat ik de fijnste manier van reizen vindt om naar één stad of land toe te gaan, daar langer te blijven, en vervolgens weer in Nederland op te laden. Leven uit een rugzak is niet écht mijn ding. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik graag eens naar Zuid-Afrika gaan, en beter nog: naar Mauritius. Al zou ik ook beslist geen nee zeggen tegen de Malediven en daarna verder naar het oosten doorreizen en China en Japan bezoeken. Oh, wacht: en AUSTRALIË! Oké, te veel plannen…

Rachel: Hoe blijf jij positief en leuk in je relatie? Hebben jullie ook weleens allebei een bui dat je denkt: ik heb even ECHT geen zin in jou. Wat doen jullie dan?
Roy begon héél hard te lachen toen hij deze vraag las, dus: JA. Vaak zakt een dergelijke bui of ruzie bij ons gelukkig vanzelf. Dan kijken we elkaar boos aan en schieten we niet veel later in de lach om ons eigen stomme gedrag. Verder houden we het beide positief door bewust (proberen) te waarderen wat de ander doet. Roy en ik bedanken elkaar bijvoorbeeld regelmatig voor het doen van huishoudelijke taken. Bovendien overleggen we vaak tijdens het avondeten of we die avond iets samen gaan doen of juist iets voor onszelf. Wat het uiteindelijk ook wordt: het is altijd oké.

Laurine: Noem één positieve eigenschap van jezelf, en één positieve eigenschap die je graag zou hebben (maar helaas niet hebt) en waarom?
Zoals mijn coach tegen me zei ben ik iemand die altijd mijn eigen grenzen opzoekt, en ik denk dat ik dat wel een mooie eigenschap vind. Ik zal altijd het uiterste van mezelf vragen, en zal hierdoor later niet snel spijt krijgen dat ik iets niet heb gedaan. Wel zou ik graag wat netter zijn van mezelf. Wanneer Roy en ik het huis hebben opgeruimd, is het vaak 24 uur later alweer een bende. Behoorlijk irritant.

Irene: Wat is je lievelingsliedje? En je lievelingsboek?
Ik vind de nummers van LP echt héél mooi, maar ik denk dat Muddy Waters wel echt mijn favoriet is. Al vind ik Ain’t My Fault van Zara Larsson ook echt een heerlijk nummer. En mijn lievelingsboek? Dat is zonder twijfel Harry Potter en de Vuurbeker. Ik ben onlangs wéér begonnen om de hele serie opnieuw te lezen. Het blijft zó leuk!

Lenneke: Wat trek je zelf aan naar de bruiloft van je zus?
Nog géén idee! Aanstaande zaterdag gaan mijn zus en ik o.a. shoppen voor mijn jurk. Ik gok wel dat het een blauwe jurk wordt, gezien ze aan het strand gaan trouwen.

Roosmarijn: Wat is je favoriete kledingstuk die je in je bezit hebt?
Ik heb vorige week een krijtstreep pantalon gekocht bij H&M en deze zit zó lekker. Het is op het oog een heel nette broek, maar zit echt zo comfortabel als een pyjama. Zeker mijn favoriete kledingstuk op dit moment.

Fenna: Hoe hou je je blog up-to-date en vernieuwd? En hoe link je dit met je Instagram?
Ik probeer vooral dichtbij mezelf te blijven. Ik bespreek eigenlijk alleen maar onderwerpen op mijn blog die mij op dat moment bezighouden en is mijn blog natuurlijk altijd ‘actueel’ – op microniveau, dan ;-) Hoe ik vernieuwend blijf, vind ik lastig. Dit blog heeft natuurlijk haar eigen signature, maar of ik écht vernieuwend ben… Mwah. Instagram heeft natuurlijk wel veel overeenkomsten met mijn blog, maar vaak zie ik dit ook wel ‘los’ van elkaar. Vaak post ik hier ook net wat andere foto’s op én bovendien is dit de plek waar ik iets deel als ik even een snel nieuwtje heb. Zo blijft het denk ik ook interessant om mij op beide kanalen te volgen.

Patricia: Wat vind je ervan dat je mensen met jouw blog en acties inspireert? In mijn geval hebben jouw New York vlogs ervoor gezorgt dat ik het definitief in mijn eentje aandurf om een maand naar Australië te gaan om onder andere een aantal familieleden voor de allereerste keer te ontmoeten.
Wauw, wauw, wauw. Geloof me: dit went nooit. Ik vind het echt een heel gek idee dat ik met mijn blog en acties anderen inspireer. Het is natuurlijk ook niet iets waar ik heel bewust mee ben. Ik doe iets omdat ik dit zelf héél graag wil (bijvoorbeeld: een maand in mijn eentje in New York), maar het is natuurlijk fantástisch als anderen ook hierdoor geïnspireerd raken om iets vergelijkbaars te doen. Het ontroerd me ook echt wanneer iemand dit tegen me zegt. Want eerlijk: wat is een beter gevoel dan iemand die tegen je zegt dat je een positieve invloed op zijn of haar leven hebt en dankzij jou iets durft wat diegene nog niet eerder durfde? Helemaal niets. Héél veel plezier in Australië! (P.s. Mag ik mee?!)

Héél erg bedankt voor al jullie vragen! Ze waren allemaal zó verschillend wat het extra leuk maakte om ze te beantwoorden. Mocht je nu alsnog een vraag hebben, laat ‘m dan zeker achter in de reacties. Dan ga ik hier zo snel mogelijk op reageren!

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



37 reacties


    1 februari 2017

    Vind dit altijd zo leuk om te lezen! Oh en een bruiloft aan het strand… geweldig!



    1 februari 2017

    Leuk om dit weer te lezen! Je hebt leuke vragen gekregen en ze ook leuk beantwoord ;)



    1 februari 2017

    Wat een hoop vragen en antwoorden! Leuk om te lezen.



    1 februari 2017

    Wat heb je een leuke vragen gekregen en antwoorden gegeven. Leuk om dit eens in de zoveel tijd te lezen :-)!


    Anne

    1 februari 2017

    Erg leuk artikel. Vaak sla ik Q&A’s over omdat ik het saai vind. Maar dat is deze blog zeker niet. Erg originele vragen en grappige antwoorden


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Wat een mooi compliment, dank je wel :-)!!



    1 februari 2017

    Leuk om te lezen. Mijn moeder heeft een felroze bank en het staat leuk. Andere mensen vinden het altijd leuk, ook mannen, maar ze voegen er wel aan toe dat ze het zelf niet zouden willen hebben. Ik dacht altijd dat ik niet per se van roze hield, maar doordat ik zo lang in een huis met veel roze heb gewoond, voelt het als thuis en heb ik in mijn eigen huis toch voor roze accessoires gekozen, haha!


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Ooo, wat ontzettend leuk! Veel roze in je interieur is net iets waar je van moet houden, maar: I DO <3



    1 februari 2017

    Leuk om te lezen allemaal! Een roadtrip aan de westkust van Amerika staat ook hoog op mijn bucketlist!



    1 februari 2017

    Wat een leuke vragen en wat een mooie antwoorden! Ik vind deze blogpost stiekem wel het leukste hoor, hahah. Ik ben wel heel benieuwd naar je outfit voor de bruiloft van je zus als je deze straks hebt, ga je die hier of op Insta delen?


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Allebei :-)! Al houd ik mijn jurk denk ik ook nog geheim tot de dag van de bruiloft… Of ik moet geen keuze kunnen maken en dan deel ik de twee (of tien!) opties op Insta stories ;-)



    1 februari 2017

    Je hebt inderdaad hele leuke vragen gekregen zeg! En wat herkenbaar over die auto haha. Ik heb ook echt zo’n vrouwenautootje en ik vind het fantastisch :-D


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Ik houd er ook echt van :-)!!



    1 februari 2017

    Dit is zo leuk om te lezen! Wat tof dat je een maand naar New York bent geweest, ik ga hetzelfde doen met Londen in mei. Je babynamen vind ik trouwens ook heel leuk, Liv is sowieso een favoriet van mij, maar Vive is ook leuk! Malou x


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Wow, wat tof! Wat ga je daar doen? Ook gewoon lekker in je uppie daar de toerist uithangen? En wat grappig dat je deze meisjesnamen ook zó tof vindt. Goede smaak hebben wij, hè? ;p



    1 februari 2017

    Ahw super leuke antwoorden heb je gegeven, ook op mijn vraag thanks! overleggen en elkaar waarderen is inderdaad wel erg belangrijk. Trouwens deze foto in dit artikel is echt weer prachtig!


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Wat lief, dank je wel :-)!



    1 februari 2017

    Wat veel vragen! Leuk om te lezen!



    1 februari 2017

    Wat ontzettend leuk om te lezen en om je beter te leren kennen! Heel tof dat je in je eentje naar New York bent geweest!


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Het was ook zó’n fijne tijd – wil echt weer terug :-)



    1 februari 2017

    Wat een mooie, inspirerende antwoorden! Een reis in m’n eentje – of het nu naar New York is of wat dichter bij huis – zou ik ook nog zo graag willen!



    1 februari 2017

    Superleuk om je antwoorden te lezen! Zo’n knalroze bank in huis moet heerlijk zijn! En wat leuk om te lezen dat je Vive een mooie naam vindt. Toevallig kwam ik die naam laatst ergens tegen en ik vond hem ook wel wat hebben :)


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Wat toevallig! Roy en ik waren ook meteen enthousiast, grappig :-)!



    1 februari 2017

    Vive is een mooie naam ja! Goed antwoord op hoe je de sfeer positief houdt bij Roy & jou en slim om dat ‘s avonds te bespreken, zodat je niet op elkaars lip gaat zitten!



    1 februari 2017

    Leuk om te lezen! Ik had je antwoord op mijn socialmediavraag stiekem wel verwacht, hehe. En wauw, een bruiloft op het strand! Er komen toch foto’s?!


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Zéker! Mijn zus heeft een fotograaf ingehuurd die echt gespecialiseerd is in bruiloften: http://www.svenjaphotography.com/. Ik ben verliefd op al haar foto’s!



    1 februari 2017

    Super leuk dat je mijn verhaal en vraag eruit hebt gepikt! Ik vond het toch belangrijk om je te laten weten dat je mensen echt inspireert en in mijn geval zelfs gezorgd hebt voor het wegnemen van het laatste beetje twijfels rondom mijn toekomstige Australië reis. De familie is in ieder geval dol enthousiast en wil al dat ik langer blijf hahaha (mocht ik genoeg spaargeld hebben plak ik er nog een paar weekjes aan vast). Ik heb ook besloten dat ik niet alleen bij familie ga verblijven, maar ook in mijn eentje zeker een week in een hostel wil verblijven om het echte backpackers gevoel eens te ervaren. Ik zal mijn reis net als jij ook met mijn eigen lezers gaan delen, dus wie weet raken er op deze manier nog meer mensen geïnspireerd om het avontuur in hun eentje aan te gaan!


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Ik vind het echt zó fijn dat je dit hebt vertelt. Je hebt geen idee hoe blij je reactie mij heeft gemaakt! Echt ontzettend tof dat je daar je familie gaat ontmoeten, en misschien wel nóg gaver dat je daar in je eentje gaat rondtrekken. Ik ben je meteen gaan volgen, want ik wil natuurlijk niets missen!



    1 februari 2017

    Leuke inspirerende vragen heb je gekregen!



    1 februari 2017

    Leuk om te lezen dat jij en Roy zijn begonnen als goede vrienden! Ik geloof heilig dat de beste relaties juist die zijn, waar je niet alleen partners bent maar ook vrienden <3 En awwwww wat een poepieschattige foto van Wikkie! Zelfs ik als niet-huisdieren-mens moest even hardop squee geluidjes maken xD


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    Hahaha! Superleuk om te horen. Roy is ook écht mijn beste vriend, heel fijn dat dat kan. <3



    2 februari 2017

    Wat ontzettend leuk om te lezen. Mijn droomauto is ook écht een typische vrouwenauto zoals de Fiat 500, looooove!



    2 februari 2017

    Wat een leuke vragen zijn er gesteled! En natuurlijk ook leuk om te lezen. Mijn droomauto is een Amerikaanse Ford Edge. Kom maar door zou ik zeggen!


    Femke - Youniqueblog

    3 februari 2017

    (Uiteraard moest ik ‘m even googelen, maar…) TOF :-) Echt een stoere auto!



    2 februari 2017

    Wat super leuk om al je antwoorden te lezen! Originele vragen ook :) X



    3 februari 2017

    Leuke vragen en antwoorden. Kleur in je interieur doet het altijd goed.



    16 februari 2017

    Leuke vragen zijn er bedacht! Zo leer ik nog eens wat nieuws over jou haha! En ja, australië, kom maar langs, je weet me te vinden he!!