Bewakingscamera voor huisdieren: Sannce Home Security IP Camera (Review)
21/06/2017


sannce home security ip camera review bewakingscamera voor huisdieren
Ben jij altijd al benieuwd geweest wat je huisdier uitspookt zodra je van huis weg bent? Ik ook! Een collega tipte me onlangs de Sannce Home Security IP Camera: een bewakingscamera voor huisdieren. Uitermate geschikt om je pluizige viervoeter of geschubde zwemmer (ik oordeel niet) in de gaten te houden. Benieuwd wat Wikkie allemaal uitspookt als ze alleen thuis is?

Bewakingscamera voor huisdieren

Het feit dat ik een bewakingscamera heb gekocht om Wikkie in de gaten te houden, doet me overkomen als een obsessed kattenvrouwtje. Oké eerlijk: misschien ben ik dat ook wel een beetje. Als je echter een huisdier hebt, dan kan ik me niet voorstellen dat je niet eens nieuwsgierig bent naar wat hij of zij uitvreet nadat je de deur achter jezelf hebt dichtgetrokken. Ik wel tenminste. Zoals gezegd tipte een collega en mede-kattengek deze Sannce Home Security IP Camera die ze had besteld via AliExpress voor iets meer dan 20 dollar. Prima prijs, vond ik. Ik bestelde ‘m meteen en nog geen twee weken later had ik ‘m binnen. Lights? Camera? ACTION!

sannce home security ip camera review bewakingscamera voor huisdieren

Wat deze bewakingscamera zo leuk maakt, is dat deze is gekoppeld aan een app. Eenmaal verbonden, kun je live meekijken wat je huisdier aan het doen is. Door te swipen van links en rechts of van boven naar beneden kun je de camera handmatig ergens anders op richten. Je bent dus niet verplicht om naar één punt te kijken. De camera is qua beeld meer dan prima en ‘s nachts zelfs bizar goed. Iets wat ik écht niet had verwacht. Wanneer je een speciale SD-kaart in de bewakingscamera stopt, kun je zelfs beelden opnemen. Hoe leuk? Nog een feature die kattengekken en hondenknuffellaars vast op prijs kunnen stellen: je kunt met deze bewakingscamera zelfs praten tegen je huisdier. I kid you not. Er zit een microfoonoptie op waardoor je ook on the go tegen je huisdier kunt zeggen hoe lief ‘ie wel niet is. Of tegen een inbreker roepen dat je screenshots hebt gemaakt en ‘ie moet oprotten uit je huis ;-)

sannce home security ip camera review bewakingscamera voor huisdieren

Wikkie is overigens een bar saaie reality ster. Wanneer we van huis zijn, zit ze het merendeel van de tijd te slapen op een stoel onder de eettafel. Volledig onzichtbaar. Als ik haar roep, reageert ze amper. Dit terwijl ik toch wél duidelijk mijn eigen stem hoor ‘terug’ echoën. Het zeldzame moment dat ze eens op de bank lag toen Roy en ik van huis waren en ik haar riep, keek ze alleen even op vanuit haar dutje. En viel toen weer in slaap. Zero. Fucks Given. Al kan ik het haar natuurlijk niet écht kwalijk nemen. Als je mij te midden van mijn dutje zou wakker maken, mag je blij zijn dat je het überhaupt overleeft. (Maakt het dan wel weer extra lief dat ze toch iedere keer bij de deur staat, zodra ze ons hoort thuiskomen.)

sannce home security ip camera review bewakingscamera voor huisdieren

Het entertainmentgehalte van deze bewakingscamera voor huisdieren, hangt dus vooral samen met het entertainmentgehalte van je huisdier zelf. Toch heb ik beslist geen spijt van deze aankoop. Als ik op locatie aan het werk ben, vind ik het ontzettend leuk om af en toe even te kijken waar Wikkie uithangt. Spannende beelden zijn het vaak niet, maar eerlijk: dat is ergens óók een geruststelling.

Ben jij benieuwd naar wat je huisdier uitspookt wanneer je van huis bent? Zouden jullie een bewakingscamera voor huisdieren willen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER16 reacties


  21 juni 2017

  Wat een ontzettend leuk ding en echt te grappig om thuis te kunnen zien wat je huisdier aan het doen is! Wij komen weleens thuis met aarderesten door het huis en een muis op de deurmat, dus ik vermoed dat het entertainmentgehalte van onze katten hoog ligt ;)  21 juni 2017

  Ik vind dit echt te cool! Aangezien ons gezin over twee weken wordt uitgebreid met een puppy zou het slim zijn om de boel in de gaten te kunnen houden. Alleen heb ik iets teveel Supernatural gekeken… Wat nou als ik allemaal spoken voorbij zie komen? Of zoals dat ene vrouwtje die een jaar in een keukenkastje in iemands huis woonde?! Iiiieee!!  21 juni 2017

  Jaaaaaa OMG hier zocht ik al zolang naar! Ik wil dit!! Om te zien wat mijn konijn aan het doen is als ik weg ben… Crazy bunny lady!  21 juni 2017

  Oké. Ik heb dat ding dus meteen gekocht. BEN BENIEUWD! Kan niet wachten tot ‘ie binnen is, whaha!  21 juni 2017

  Wat leuk! Nu wil ik ook zo’n ding haha. Al vrees ik dat mijn hondje ook een saaierd is. Waarschijnlijk slaapt hij alleen maar… :P


  Emelie

  21 juni 2017

  Wij hebben al een paar jaar meerder nest camera’s in huis voor te kijken wat ons konijn uitspookt, die hebben ook een app en is heel tof om van op afstand te kijken wat ze uitspookt.  21 juni 2017

  Haha ik vind hem droog :)  21 juni 2017

  Wat grappig zeg, super leuk! :) ik heb er ooit ook wel eens aan gedacht om zoiets in huis te zetten. Die van mij slaapt ook echt alleen maar als hij alleen is.  21 juni 2017

  Ik heb een kitten en een hond. Volgende week ga k opeens 40uur werken, dus ik ben eigenlijk best wel benieuwd wat ze aan het doen Zijn!


  Johanne

  21 juni 2017

  Su-per-leuk! Zit er al een tijdje aan te denken om ook zo’n camera te kopen, gewoon zodat ik weet dat het goed gaat met mijn Buttons. Ik weet bijna zeker dat er niets spannends gebeurt, tenzij ze stiekem helemaal loco wordt als wij er niet zijn haha.  21 juni 2017

  Ah dit lijkt me echt super leuk als mijn hond bij mij komt logeren in het weekend. Ik ben super benieuwd wat ze doen als ik niet thuis ben.  21 juni 2017

  Haha, wat een ontzettend leuk ding! Ik wil zó graag weten wat mijn katten ‘s nachts of als ik niet thuis ben uitspoken…  21 juni 2017

  oh my, dit is echt awesome! Sowieso dat ik dit zou kopen als ik een huisdier zou hebben. (Heb niet eens een huisdier, maar lijkt me gewoon hilarisch. Misschien m’n vriend cadeau doen en dan kan ik every now and then even hallo roepen, hahaha!)


  Lianne

  21 juni 2017

  Haha! Ik heb er toevallig eergisteren 1 besteld voor 18 euro. Precies dezelfde! Prachtig dit!  23 juni 2017

  Geniaal haha en ook helemaal niet duur!  27 juni 2017

  OMG HEBBEN! Hahaha. Lijkt me zooo leuk om te zien wat mijn huisdieren uitspoken als we er niet zijn.