Lotte Rensen: "De maatschappij legt tussen je twintigste en dertigste een enorme druk op je."
25/10/2017


fuck the quarterlife crisis lotte rensen ambitieuze meisjes advies aan twintigjarige zelf

Yes, yes, yes! Jullie hebben geen idee hoe blij ik ben dat ik de eerste video die ik in samenwerking met Jessy Kneefel heb gemaakt, nu eindelijk met jullie kan delen. Voor de eerste video stonden we op de stoep bij Lotte Rensen, oprichter van Ambitieuze Meisjes en Digital en Online Expert bij Rutgers. In Fuck the quarterlife crisis deelt ze het advies aan haar twintigjarige zelf. Benieuwd?

Lotte Rensen

Lotte Rensen heb ik leren kennen als oprichter van Ambitieuze Meisjes. Een platform en community die talentvolle vrouwen, veelal aan de start van hun carrière, met elkaar verbind. Toch ontdekte ik al snel dat ze zoveel meer is dan dit. Als Digital en Online Expert van Rutgers zet ze zich namelijk actief in voor gelijkheid op het gebied van gender en seksualiteit. Onlangs organiseerde ze zelfs een evenement in Den Haag, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de VN en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarbij het Wereld Bevolkingsrapport 2017 werd gepresenteerd. Een belangrijk moment gezien dit rapport de ongelijkheid rond seksualiteit en vrijheid om keuzes te maken aan de kaak stelt. Iets dat zonder twijfel grote invloed heeft op de economische en sociale ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer en in het onderwijs.

Advies aan twintigjarige zelf

Lotte maakt zich dan ook openlijk hard om ongelijkheden op de werkvloer bespreekbaar te maken. Onlangs ging op het hoofdkantoor van Rutgers de champagne en beschuit met muisjes rond, toen het nieuwe kabinet bekend maakte het vaderschapsverlof van zes weken mee te nemen in de plannen. Ik ben dan ook ontzettend trots dat Lotte, die mij zonder twijfel enorm inspireert, wilde meewerken aan mijn boek Fuck the quarterlife crisis én deze bijzondere video. Je kunt haar bijzondere en persoonlijke boodschap hieronder bekijken.

Bekijk in HD en (optioneel) met ondertiteling. Abonneer jezelf hier op mijn YouTube-kanaal om als eerste alle video’s te zien. 

Meer lezen?

Je vindt het advies van Lotte terug in mijn boek Fuck the quarterlife crisis, waarin ik mijn persoonlijke ervaring met de quarterlife crisis deel. Lees: het moment dat ik veranderde in een menselijke watersproeier op het moment dat je vroeg hoe het met me ging. Ook interviewde ik experts over ander uitdagingen waar de twintigers -en dertigers- van nu mee te maken krijgen (Prestatiedruk! Burn-out!) en vroeg ik nóg meer inspirerende vrouwen naar het advies aan hun twintigjarige zelf. Je kunt nu al jouw exemplaar reserveren bij Bol.com, AKO, Bruna, ECI, Managementboek.nl of Uitgeverij Thema. Vanaf begin november verkrijgbaar! Yep. Het komt nu opeens wel héél dichtbij.

Wat vind jij van het advies van Lotte? Kun je jezelf hier in vinden?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

 11 reacties


  25 oktober 2017

  Heeeeeeeel erg tof en wat een mooi advies!

  Femke - Youniqueblog

  25 oktober 2017

  Ah THANKS <3 Superleuk om te horen! En jouw mooie bijdrage mag ook zeker niet worden vergeten :-)  25 oktober 2017

  Super tof Femke! Heel inspirerend :) Ben ook mega benieuwd naar je boek!

  Femke - Youniqueblog

  27 oktober 2017

  Yat, ontzettend leuk om te horen :-)! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.  25 oktober 2017

  Ah, wat is het tof geworden! Ik ben heel benieuwd naar de rest!

  Femke - Youniqueblog

  27 oktober 2017

  Yay! Ik kan ook niet wachten om dit te delen :-)  26 oktober 2017

  Tof geworden zeg, heel gaaf! Ik ben heel benieuwd naar de rest van de filmpjes :-)

  Femke - Youniqueblog

  27 oktober 2017

  Heel lief, dank je wel <3


  s

  26 oktober 2017

  Mooi filmpje! Ik zou het boek graag als e-book willen lezen op vakantie komende weken maar dat laat nog even op zich wachten hoorde ik, zet je het op je blog als dat wel verkrijgbaar is?

  Femke - Youniqueblog

  27 oktober 2017

  Yes, helaas wel. Al liet de uitgeverij onlangs weten dat het eBook wel nog dit jaar uit zal komen. Dus hopelijk kan het wel nog een mooi kerstcadeau (voor jezelf) zijn :-) Ik geef zeker een seintje!  11 november 2017

  Ohhh dit is wel een heel fijn advies ja! <3 het mag inderdaad best wat meer benadrukt worden dat dingen uitproberen en ontdekken en lekker twijfelen en het niet weten ook helemaal prima zijn, juist in je twenties!