Things that made my week...#288
12/11/2017


things that made my week
Deze week bleek een collega niet volledig op de hoogte te zijn van een seksueel getint woord, vertrouwde ik iets té veel op mijn brein en werd ik me even pijnlijk bewust van een financiële generatiekloof. Nieuwsgierig?

 • Wanneer een aantal collega’s aan het praten zijn en ineens één van hen roept: “FEMKE! Heb je wel in de gaten dat je zojuist een compliment kreeg?” Ik, opeens uit mijn concentratiebubbel: “Hè, wat? Wil je hem even opnieuw vertellen? Nu zit ik er klaar voor.”
 • Collega 1: “Nou, we hebben zojuist een meeting gehad met de hele gang bang.” *aantal collega’s beginnen te lachen* Collega 2: “Gang bang, ja?” Collega 1, niet begrijpend: “Hoezo? Betekent dat iets dan?” Collega 2: “Googel het maar. Thuis.”
 • Wanneer je met iemand aan het bellen bent, geen pen en papier bij de hand hebt, maar er het volste vertrouwen in hebt dat die achternaam nooit zo moeilijk kan zijn dat je ‘m niet kan onthouden… Nooit meer. Echt nooit meer.
 • Collega 1: “Mijn wi-fi doet het niet.” Collega 2: “Dan moet je even naar je mailbox kijken. ICT heeft zojuist instructies gestuurd.” Collega 1: “Ja, maar mijn wi-fi doet het dus niet…”
 • Bejaarde vrouw, naast me bij de kassa: “Heb je toevallig een stuiver voor me?” Ik: “Een stuiver… Hoeveel is dat ook alweer? “
 • Al jullie lieve reacties en foto’s die ik blijf ontvangen over mijn boek Fuck the quarterlife crisis. Afgelopen donderdag is alweer de derde aflevering van de aanvullende webserie online gekomen, waarin Nienke Thurlings -oprichter JongBurnout.nl- advies geeft aan haar twintigjarige zelf. “Je hoeft nog niet alles voor elkaar te hebben.” Je bekijkt de video hier.

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie een leuke week gehad?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


  12 november 2017

  Haha die generatiekloof is heel herkenbaar. Mijn ouders praten nog in guldens maar ik heb geen flauw idee hoe ik dat zou moeten omrekenen.


  Femke - Youniqueblog

  17 november 2017

  Hahaha, bepaalde dingen weet ik nog nét wel maar een stuiver… Nee dat moest ik echt even googelen ;-)  12 november 2017

  Haha, die opmerking over wifi/e-mail had ik ook kunnen maken. Lekker slim! ;) En namen onthouden is inderdaad soms nog een vak apart!  12 november 2017

  Haha inderdaad mensen die nog ‘stuiver’ enzo zeggen, ik kan daar dan nooit snel op reageren omdat ik gewoon niet weet wat het is.


  Femke - Youniqueblog

  17 november 2017

  Pijnlijk: ik heb naderhand even gegoogeld hoeveel dat was.  12 november 2017

  Hahah dat wifi verhaal zou mij (als collega 1) ook zo kunnen gebeuren.. Enne stuiver, ik moest ook even nadenken!  12 november 2017

  Haha! Vooral het verhaal met de stuiver zou ik zo ook kunnen hebben. ‘googled even op stuiver’ ;)


  Femke - Youniqueblog

  17 november 2017

  IK OOK :’)!  12 november 2017

  Haha, dat van die wifi is heel herkenbaar.


  Anne

  14 november 2017

  Ai, chips.. Nu voel ik me oud, omdat ik nog heel goed weet wat een stuiver, dubbeltje of rijksdaalder was Haha!


  Femke - Youniqueblog

  17 november 2017

  Kwartje, dubbeltje, rijksdaalder… Daar kom ik allemaal nog wel op (al is het maar met een beetje logica). Maar stuiver? Nope. Die moest ik echt even googelen ;-) (Pijnlijk, maar waar)