iPhone 8 Plus Gold 254 GB: mijn eerste indruk (review)
03/04/2018


iPhone 8 Plus Gold 254 GB

Sinds ik mijn iPhone 6 gemiddeld zo’n twee keer per dag moest opladen, vond ik het na drie jaar tijd voor een nieuw toestel. Ik koos voor de iPhone 8 Plus Gold 254 GB. Een toestel waar ik al langer mijn oog op had vanwege de ‘Portretmodus’ van de camera. Vandaag deel ik mijn eerste indruk.

iPhone 8 Plus Gold 254 GB

Je hebt mensen die zweren bij Android en mensen die verknocht zijn aan iOS. Hoewel ik geen techexpert ben, is alleen al het design van de iPhone voor mij reden genoeg om mezelf bij dit laatste kamp aan te sluiten. Ook de iPhone 8 Plus Gold is evenals zijn voorgangers weer een plaatje om te zien.

iPhone 8 Plus Gold 254 GB

De reden dat ik heb gekozen voor de gouden versie van de iPhone 8 Plus, is omdat ik eerder in het bezit ben geweest van twee iPhones in zilveren uitvoering. Ook mooi, maar ik had éven zin in iets anders. Nog een verandering is het formaat van deze iPhone. De iPhone 8 Plus Gold is namelijk, zoals de naam al verklapt, een stuk groter dan zijn voorgangers. Hoewel ik had verwacht dat dit aanvankelijk even wennen zou zijn, vind ik het vanaf het begin verrassend fijn. Dankzij het grotere formaat ligt de iPhone 8 Plus fijner in de hand en foto’s komen véél mooier tot hun recht.

iPhone 8 Plus Portretmodus

Speaking of... Eén van de belangrijkste redenen waarom ik een iPhone 8 Plus wilde, is vanwege de portretmodus. Een speciale cameramodus waardoor je met de iPhone foto’s met diepte-effect kunt maken. Handig wanneer je -net als ik- dól bent op het maken van foto’s met een 50MM-F1.8 lens. Maar daarentegen niet je spiegelreflexcamera overal mee naartoe kunt (of wilt) slepen. Benieuwd? Ik maakte het afgelopen weekend een aantal foto’s met de iPhone 8 Plus Portretmodus?

iPhone 8 Plus Gold 254 GB portretmodus portrait mode

Dit was de eerste foto die ik nam met behulp van de portretmodus. Ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk onder de indruk was. Wanneer je inzoomt kan de Portretmodus natuurlijk niet tippen aan de scherpte van mijn spiegelreflexcamera, maar voor mijn blog en Instagram is het zo nu en dan natuurlijk perfect.

iPhone 8 Plus Gold 254 GB portretmodus portrait mode

iPhone 8 Plus Gold 254 GB portretmodus portrait mode

Je kunt binnen Portretmodus ook kiezen voor verschillende effecten, waaronder ‘studiolicht’ en ‘contourlicht’. Bovenstaande foto’s zijn echter (volledig) onbewerkt en gemaakt met de standaardmodus van de iPhone 8 Plus ‘Natuurlijk Licht’. Pretty impressive, toch?

iPhone 8 Plus Gold 254 GB portretmodus portrait mode

Het enige nadeel dat ik kan benoemen van de portretmodus zit ‘m al in de naam. Je kunt dit diepte-effect alleen toepassen wanneer het ‘onderwerp’ van je foto op maximaal 2,5 meter afstand is. Dit klinkt ver, maar in portretmodus zoomt de camera automatisch een beetje in. Head to toe foto’s met dit effect schieten gaat helaas niet. Toch zie ik het beslist als een voordeel dat ik nu ook dit soort mooie foto’s even tussendoor’ kan schieten, zoals afgelopen weekend tijdens Paapop.

iPhone 8 Plus Gold 254 GB

Het moge duidelijk zijn: ik ben zonder twijfel enorm blij met mijn nieuwe iPhone 8 Plus. Wat vinden jullie van de foto’s gemaakt in Portretmodus?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER12 reacties


  3 april 2018

  Het lijkt mij echt een super fijne iPhone! De foto’s in portretmodus zijn echt super mooi. X

  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Echt hè? Heel verrassend, vind ik.  3 april 2018

  aaaa prachtig! Wanneer ik mijn abonnement mag verlengen(soon) dan ga ik ook voor de 8+ :)

  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Ah, wat ontzettend leuk om te horen!  3 april 2018

  Klinkt goed! Ik mag over een tijdje ook een nieuw mobiel met met abonnement, en heb nu nog de SE. Twijfel alleen nog welke ik wil nemen, want deze is zo groot vergeleken met die ik nu heb haha

  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Ik vind de grootte echt héél snel wennen. Maar ik stop mijn mobiel dan ook nooit in mijn broekzak ;-)  4 april 2018

  Ah, hij maakt zulke mooie foto’s! Alleen daarom al staat hij erg hoog op mijn lijstje! Deze zomer ‘mag’ ik weer een nieuwe, dus ik denk…. :-)

  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Yes, wat leuk! Ik denk dat je hier heel veel plezier aan gaat beleven.  4 april 2018

  Wat een mooierd! Pff, elke camera bij iPhone is steeds zoveel beter, en deze functie lijkt me toch wel tof. Wat een mega geheugen ook trouwens!

  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Ja, is voor mij ook echt nodig voor mijn werk. Zowel qua camera als geheugen – doe er zóveel mee.  7 april 2018

  Ik heb toch voor de iPhone x gekozen al vind ik deze ook wel prachtig eruit zien. Of het was de 8 of de X! Maar de camera is zo mooi ook van deze, wauw

  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Oh, dat snap ik heel goed! Ik heb ook nog even getwijfeld over de iPhone x, maar ik vond het grotere formaat juist aantrekkelijk omdat ik mijn mobiel veel gebruik voor werk. En al een bril heb voor dichtbij ;-)