Calm app, Iliza Shlesinger en de C Academy: dit mijn favorieten van augustus 2018
14/08/2018


 calm app meditatie app meditation app review

Als ik ergens enthousiast van kan worden, dan is het wel het ontdekken van nieuwe dingen. Van hotspots tot handige Instagram hacks. Toch zijn niet alle ontdekkingen makkelijk onder één categorie te scharen. Om precies die reden is dit lijstje ontstaan. Ditmaal met een fijne meditatie app die ik nu dagelijks gebruik (Yep, deze scepticus is om!) en een waardevolle online training te volgen via Instagram Stories.

c academy charlotte van t wout introvertlikeaboss review introvert introversie instagram stories cursus

C Academy

Eén van de leukste mensen om te volgen op Instagram vind ik journalist, coach en SPOT eigenaar Charlotte van ‘t Wout (zie ook het interview dat ik met haar had voor The Goaldiggers Club). Ze ‘vlogt’ haar dagelijkse leven via Instagram Stories en het is zo inspirerend en relatable om te zien. Al eerder deelde ik mijn enthousiasme voor het feit dat ze een cursus had gelanceerd die uitsluitend via Instagram Stories was te volgen. Na het succes van de pilot zijn hier nu twee volwaardige cursussen uit voortgekomen: #productiviteitonfleek en #introvertlikeaboss. Inclusief e-book, een werkboek, live sessies en een maand lang toegang tot de cursus.

Ik heb mezelf ingeschreven voor #introvertlikeaboss. Deze cursus van C Academy, zoals Charlotte het heeft genoemd, zal op 20 augustus 2018 van start gaan en 7 dagen duren. Ik kan niet wachten! Uiteraard ga ik jullie op de hoogte houden hoe de cursus bevalt. Ik verwacht in ieder geval veel van Charlotte te leren. Zo heeft ze me al enkele weken terug geïnspireerd om als introvert minstens één keer per maand een weekend volledig voor mezelf vrij te boeken. Zonder afspraken of verplichtingen. Beste. Beslissing. Ooit.

Iliza Shlesinger

In een eerder artikel met films die ik in de maand juli heb gekeken deelde ik al mijn enthousiasme over comedian Iliza Shlesinger. Inmiddels heb ik via Netflix drie van haar shows gekeken (the elder millennial, confirmed kills en war paint) en het moge duidelijk zijn: ik ben om. Iliza bezit een flinke dosis fantasie en creativiteit, maar is ook enorm relatable. Vooral als vrouw zul je jezelf -soms ietwat beschaamd- in haar verhalen en humor herkennen. Vooral interessant als je houdt van comedy met topics als millennials, feminisme, daten en relaties.

 calm app meditatie app meditation app review

Calm

Om eerlijk te zijn heb ik mezelf nooit aangetrokken gevoeld tot meditatie en mindfulness. Hoewel meerdere mensen in mijn omgeving hier enthousiast over zijn, zag ik mezelf niet minutenlang in kleermakerszit ‘hummen’. Ook meditatie apps konden mij nooit echt boeien. Tot ik via een Instagram advertentie in aanraking kwam met de Calm app. Met de Calm app leer je niet alleen stap voor stap mediteren (met je eigen gekozen doel zoals ‘managing stress’ of ‘improve sleep’), maar vind je ook een bibliotheek aan kalmerende muziek en zelfs rustgevende bedtime stories.

Nog een saillant detail: zodra je de app opent hoor je meteen de door jouw gekozen natuurlijke geluiden op de achtergrond afspelen. Daarnaast staat er dagelijks een meditatie podcast à tien minuten voor je klaar met iedere dag een ander thema. Er zijn binnen de Calm app ook auditieve masterclasses te vinden van o.a. Elizabeth Gilbert (auteur van Eat Pray Love) en verschillende wetenschappers en psychologen. Met topics als ‘Creative Living Beyond Fear’, ‘Social Media & Screen Adiction’ en ‘Breaking Bad Habits’ zeker interessant. Kleine kanttekening? Na de gratis proefperiode à 7 dagen kost de app je op het moment van schrijven $49,95 per jaar. Persoonlijk vind ik het de investering waard!

Wat zijn jullie favoriete ontdekkingen van de afgelopen tijd?

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  14 augustus 2018

  Altijd fijn als je een aantal goede ontdekkingen doet hè :-). Ik ga eens even kijken naar de Instagram pagina en C Acadamy van Charlotte.. Klinkt heel interessant!  14 augustus 2018

  Die cursus klinkt interessant zeg! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden! :)
  Ik ontdekte een poosje geleden dat ik bij mijn bibiliotheekabonnement twee gratis cursussen per jaar kan doen online, dus ik ben nu bezig met een beginnerscursus Spaans (van 2 weken totaal). Echt heel leuk!  15 augustus 2018

  Ik gebruik zelf al een paar jaar de gratis versie van Calm en ik ben er zo tevreden over! Echt een fijne app!