Harry Potter Triviant: Harry Potter Trivial Pursuit is het ultieme cadeau voor Potterheads
30/10/2018


harry potter triviant trivial pursuit harry potter review

Als je me volgt op Instagram heb je ‘m misschien al wel voorbij zien komen via Instagram Stories: Harry Potter Triviant. Een cadeau dat ik kreeg van Roy voor mijn 27ste verjaardag (want: Potterhead for life). Omdat ik overduidelijk niet de enige was die er zó enthousiast over is en er veel vragen over kreeg, wil ik jullie er in dit artikel meer over vertellen.  

Harry Potter Triviant

Tijdens het scrollen door de uithoeken van het internet stuitte ik op een Facebookpost waarin de komst van Harry Potter Trivial Pursuit werd aangekondigd. “DIT WIL IK!”, typte ik in kapitalen in een reactie waarin ik ook Roy tagde. Niet wetende dat ik een aantal weken voor ons vertrek naar de USA zou worden verrast met Harry Potter Triviant als (fantástisch!) vervroegd verjaardagscadeau.

harry potter triviant trivial pursuit harry potter review

Zelf geïllustreerd

Toch bleek het cadeau wat anders in elkaar te steken dan verwacht. Harry Potter Trivial Pursuit bleek namelijk ‘slechts’ te bestaan uit een kaartendeck met 600(!) vragen over de Harry Potter-films en wat aanvullende accessoires. Geen bord. Hierop besloot zélf een bord voor de Harry Potter Triviant te maken. Hij maakte zelf met behulp van Photoshop het bord op. Ook maakte hij de illustraties van de gouden snaai, Albus Perkamentus, de slang van Zwadderich, een Hippogrief, en een potionsfles en het logo van Zweinstein.

harry potter triviant trivial pursuit harry potter review

Ook voegde hij het Harry Potter-logo toe. En maakte het persoonlijk door mijn naam en leeftijd aan het Harry Potter-spel toe te voegen. Hoe tof? Dit design heeft hij laten afdrukken als sticker en vervolgens op de achterzijde van het originele Triviantspel geplakt. In combinatie met de spelkaarten van Harry Potter Trivial Pursuit kan ik nu dus écht Harry Potter Triviant spelen. Zo tof!

harry potter triviant trivial pursuit harry potter review

Harry Potter Trivial Pursuit

De vragen van Harry Potter Trivial Pursuit zijn in het Engels en beslaan zes verschillende categorieën: The Dark Arts, Hogwarts, Magical Spells & Potions, Magical Objects, Magical People en Animals & Magical Creatures. De vragen zijn heel verschillend qua moeilijkheidsgraad. Sommige vragen zullen de meeste mensen wel weten (“Hoe heet Harry’s uil?”), maar andere vragen moet zelfs ik (;-)) ook wat langer over nadenken omdat ze echt ingaan op details.

Ik heb het spel -vanzelfsprekend- inmiddels al meerdere keren gespeeld met gewillige slachtoffers en het is écht zo leuk als het klinkt. Eén van de beste verjaardagscadeaus ooit. Dat zijn jullie met me eens, toch?

Wat vinden jullie van deze Harry Potter Triviant? Hadden jullie al eens eerder van Harry Potter Trivial Pursuit gehoord?

 FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  30 oktober 2018

  Oh zalig! Ik zou dit ook wel willen, alleen jammer dat er geen bord bij zit want wij hebben nog geen Trivial. Zalig dat Roy gewoon even een ‘bord’ gefixt heeft voor je! :D  30 oktober 2018

  Jammer dat er geen bord bij dit spel zit, maar het zelfgemaakte bord is wellicht nog mooier dan een bord van de winkel!  30 oktober 2018

  Wij hebben ook het spel, maar spelen het gewoon zonder bord als een soort van quiz.


  Merel

  30 oktober 2018

  Wij hebben het spel ook. Zo leuk. Behalve als ik alleen met mijn vriend speel, die weet echt ALLE vragen, hahaha. Maar zo jammer dat er geen bord bij zit. Wil Roy geen HP borden gaan verkopen? ;)  28 november 2018

  Wauw, goed dat je zegt dat er geen bord bij zit, want ik had deze willen bestellen. Ik ben niet zo creatief als Roy. Wat een fantastisch bord!