Hiep, hiep, HOERA - vandaag word ik 27 jaar!
28/10/2018


verjaardag femke kamps frenchie cafe utrecht

Kleine bekentenis: dit artikel is al ruim voor vertrek naar de USA geschreven. Op het moment dat je dit leest ben ik -als het goed is- mijn verjaardag ergens in L.A. of in de nabije omgeving aan het vieren. Vandaag mag ik namelijk 27(!) kaarsjes uitblazen. Shit got real. En het leven ook.

Het afgelopen levensjaar is voor mij niet per se het makkelijkste jaar geweest. Er veranderde, vaak tegen mijn zin in, veel en ik kwam voor grote keuzes te staan. Onze trip naar de USA had op dat punt niet op een beter moment kunnen komen. Even terug naar de basis. Helemaal vervloeken doe ik het afgelopen jaar dan ook absoluut niet. Er zijn namelijk ook genoeg mooie dingen gebeurd. Zo voelen mijn relatie en vriendschappen sterker dan ze ooit geweest zijn. En besef ik me meer dan ooit dat ik eigenlijk niets meer nodig heb dan dat.

Ik knijp mezelf bovendien in mijn handen omdat dit het levensjaar was waarin mijn boek een tweede druk kreeg en de training Jouw weg naar persoonlijk succes en geluk werd gelanceerd. Ook zat ik als 26-jarige om de tafel met partijen als House of Hi om mijn visie voor de toekomst te bespreken (lees: een vak gefocust op persoonlijke ontwikkeling in het standaard vakkenpakket op middelbare scholen). En het feit dat ik de afgelopen vijf weken aan de USA Westcoast heb vertoefd is natuurlijk al helemaal niet verkeerd.

Onderaan de streep mag ik mezelf dus behoorlijk gelukkig prijzen. Zoals mijn moeder ook schreef in mijn boek Fuck the quarterlife crisis: “Je hebt de wind niet voor het kiezen. Wel hoe je de zeilen zet.” En als ik kersverse 27-jarige ben ik vastbesloten de zeilen te zetten richting dat lichtpuntje aan de horizon.

Update: Als je me volgt op Instagram weet je dat ik in de USA ten huwelijk ben gevraagd! Wauw. Wat een manier om mijn leven als 27-jarige te beginnen. Dankjewel voor alle lieve felicitaties die we nu al hebben mogen ontvangen! Dit maakt het voor ons extra bijzonder.

Liefs,
Femke

Fotografie: Mariska van der Haven

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER9 reacties


  28 oktober 2018

  Verl plezier in LA! En natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel jaren erbij!
  Liefs  28 oktober 2018

  Wat een geweldige afsluiter van je jaar als 26-jarige inderdaad! Gefeliciteerd, zowel met je verjaardag als met het huwelijksaanzoek. Ik wens je een fijne verjaardag in LA toe en hoop dat aankomend jaar je heel veel moois zal brengen.


  Wendy (B)

  28 oktober 2018

  Proficiat!  28 oktober 2018

  Gefeliciteerd!! Hele fijne verjaardag daar in LA, super bijzonder om daar je verjaardag te vieren :) Op naar een mooi nieuw jaar! Liefs X


  Anneleen

  28 oktober 2018

  Een hele fijne en mooie verjaardag!!!


  Anne

  28 oktober 2018

  Gefeliciteerd met je verjaardag en verloving! Fijne tijd nog in Amerika!


  Anita te Gussinklo

  28 oktober 2018

  Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag en je as huwelijk.  29 oktober 2018

  Zo tof dat je daar tegen huwelijk bent gevraagd, love it! en lekker genieten nog daar… liefs en gefeliciteerd <3  30 oktober 2018

  Gefeliciteerd, ook al ben ik een paar dagen te laat, het is niet minder gemeend! :) Super tof dat je in LA zit, in ben in mei een maand in Amerika geweest! ♥ P.s. supertof dat je ten huwelijk bent gevraagd in USA, wat een droom :D