Hike Runyon Canyon with a rescue dog: mijn ervaring
06/11/2018


Hike Runyon Canyon with a rescue dog airbnbn experience review

Ik ga jullie niet vervelen met ieder klein detail van onze USA Westcoast Roadtrip. Toch is er één must-do activiteit die ik graag met jullie wil delen. Mocht je ooit in Los Angeles zijn: ga wandelen met rescue dogs! Het is verrassend genoeg één van de leukste dingen die we tijdens onze reis hebben gedaan en je steunt hiermee ook nog eens een goed doel.

Hike Runyon Canyon with a rescue dog

Toen ik de ervaring tegenkwam op AirBnB wist ik meteen: dit wil ik doen! Ik vind het altijd ontzettend leuk om met honden te wandelen en Runyon Canyon is natuurlijk één van de beste plekken om dit te doen. Met een prachtig uitzicht als toetje (hallo L.A. en Hollywood sign!) waren de verwachtingen hooggespannen. En deze werden zeker waargemaakt…

Hike Runyon Canyon with a rescue dog airbnbn experience review

Social impact

De activiteit ‘Hike Runyon Canyon with a rescue dog’ kost $50.- per persoon. Niet bepaald goedkoop, maar dit alles voor een goed doel. De ervaring is door AirBnB bestempeld dan ook als een erkende activiteit met ‘social impact’. Hierdoor gaat de volledige(!) opbrengst naar de opvang, verzorging en eventuele medicatie van de honden. Daarnaast zijn de wandelingen goed voor de honden om te leren socialiseren met vreemde mensen en honden. Enorm belangrijk om de kans op herplaatsing te verhogen.

Hike Runyon Canyon with a rescue dog airbnbn experience review

‘Adopt me!’

Bij de ingang van Runyon Canyon ontmoetten we de twee guides en alle rescue dogs. Een enkeling (Buddy!) was al geadopteerd en liep voor de gezelligheid mee. De meeste honden waren echter nog ter adoptie beschikbaar. Zo had maltezer Pickle diezelfde dag nog een ‘adoptiegesprek’. Na een korte uitleg over het project en wat te drinken, ging de wandeling van start. Iedereen kreeg per persoon of koppel willekeurig een hond toegewezen om mee te wandelen. Geen hond? Geen nood. Er wordt tijdens de 2 uur-durende wandeling regelmatig onderling gewisseld, zodat de honden (en mensen ;-)) zich niet gaan hechten aan één persoon. We hebben tijdens wandeling uiteraard ook gevlogd.

Therapie

Wat was de wandeling leuk! We hadden een fijne groep waarbij iedereen openstond voor contact met elkaar en ook de guides waren erg spraakzaam en geïnteresseerd. Natuurlijk zorgden vooral de honden voor de nodige spektakel. Zo hadden sommige honden overduidelijk nog moeite met vreemde honden die we tegenkwamen. Gelukkig werd dit naarmate de wandeling vorderde steeds minder. “Iedere hondentrainer- en fluisteraar zal toegeven dat wandelen de beste therapie is voor iedere hond”, aldus de guide. En geldt eigenlijk niet hetzelfde voor mensen?

Hike Runyon Canyon with a rescue dog airbnbn experience review

Fantastische ervaring

De beloning wachtte ons eenmaal bovenaan de berg op. Niet alleen in de vorm van een ijsje (zelfs een lactosevrije!) en snoepjes voor de honden, maar bovenal het prachtige uitzicht over Los Angeles. Ook was het de perfecte plek voor een foto voor het beroemde Hollywood sign. Het was zonder twijfel een ervaring die ik beslist niet had willen missen. Een prachtige wandeling met fantastisch (viervoetig!) gezelschap. Een beter begin van de dag kon ik me niet wensen.

Waren jullie al bekend met de ervaring ‘Hike Runyon Canyon with a rescue dog’? Wat is jullie eerste indruk?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER16 reacties

  Ingrid

  6 november 2018

  Wat leuk! Ik zal het onthouden voor als ik daar ooit heen ga. Ook leuk dat het allemaal verschillende types honden zijn, ik heb het idee dat hulphonden hier allemaal labradoodles zijn, dus dit is wel leuk afwisselend. Bij een echte rescue dog stelde ik met trouwens een Berner sennehond voor, dan zijn deze wel heel anders!


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Met rescue dogs worden in dit geval ‘asielhonden’ bedoeld! Daarom waren ze ook ter adoptie beschikbaar :-)  6 november 2018

  Wat leuk en wat een ontzettend goed initiatief! Toch denk ik dat de prijs voor veel mensen nog wel een nadeel kan zijn en dat is heel zonde, want de honden zijn daar dan de dupe van (in de zin van: Zij zouden het sowieso leuk vinden om een stukje uit te mogen, geld of geen geld :p).


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Dat kan ik me ook goed voorstellen, want het is inderdaad een behoorlijk bedrag. Het is -helaas- ook duurder geworden, want ik meen me te herinneren dat het begin dit jaar nog ‘maar’ 35 dollar per persoon was.  6 november 2018

  Ahh wat een superleuk initiatief <3 Fijn ook dat het volledige bedrag naar de opvang gaat :) Honden uitlaten en dat op een prachtige locatie.. lijkt wel een droom! :D


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Ja, het is echt oprecht één van de leukste dingen die we hebben gedaan!  6 november 2018

  Wat leuk dat jullie dit hebben gedaan! En ook een mooie manier om de opvang te steunen. Prachtig ook op die locatie.


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Echt een tópervaring inderdaad!  6 november 2018

  Aaaahh, zo leuk! Dit zou ik ook echt doen! Geweldig dat de volledige opbrengst naar de opvang en de beestjes gaat. Die $ 50 zou ik er met plezier voor neertellen. ♥


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Dat vonden wij nou ook <3  6 november 2018

  Ahhh dit wil toch iedereen!


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Ik kan het ook echt iedereen aanraden <3  7 november 2018

  Wauw, dit klinkt zo ontzettend leuk en ook onwijs mooi! Wat een prachtig initiatief! Mocht ik ooit naar LA gaan, dan komt dit zeker op mijn lijstje te staan met dingen om daar te doen :)


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Jaaa! Doen, doen, DOEN!  7 november 2018

  Dit klinkt echt zo leuk om te doen! Die gaat zeker op mijn bucket list.


  Femke - Youniqueblog

  11 november 2018

  Zeker de moeite waard!