Kerstfilms Netflix: The Princess Switch, A Christmas Prince & Christmas Wedding Planner
07/12/2018


greetz bloemen kerstcadeau kerstpakket kerstpakket inspiratie kerstpakket versturen greetz kerstcadeaus greetz kerstcadeau

Als ik ergens geen genoeg van kan krijgen dan zijn het wel kerstfilms. Hoe zoetsappig ze ook zijn. Gelukkig word ik door Netflix op mijn wenken bediend met diverse sprookjesachtige kerstfilms om in de feeststemming te komen: van The Princess Switch en A Christmas Prince tot Christmas Wedding Planner en You Can’t Fight Christmas. Deze 10 kerstfilms op Netflix moet je tijdens de feestdagen zien.

Kerstfilms Netflix

The Princess Switch

In de week voor Kerstmis ruilt de hertogin van Montenaro genaamd Margaret van plaats met de lookalike Stacy, een Amerikaanse afkomstig uit Chicago. De zaken worden ingewikkeld wanneer Margaret met een beetje hulp van magie verliefd wordt op de collega van Stacy. Laatstgenoemde valt dan weer voor de verloofde van Margaret. (Bron)

Na het succes de kerstfilm A Christmas Prince (zie hieronder), komt Netflix ook dit jaar met een Netflix Original die iedere liefhebber van romantische kerstfilms op de bank doet ploffen. The Princess Switch is de perfecte mix tussen The Parent Trap en The Princess Diaries. Wil je zien!

A Christmas Prince

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag. (Bron)

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: A Christmas Prince was vorig jaar dé hype op Netflix. Niet zonder reden, want ‘doodgewoon meisje wekt de interesse van knappe prins’ is natuurlijk altijd een formule voor succes. Je hoeft natuurlijk niet te raden hoe de film afloopt (anders verklapt de synopsis van het tweede deel hieronder dit wel), maar het is een heerlijke film om in je eentje of met vriendinnen te kijken.

A Christmas Prince: The Royal Wedding

Prince Richard en Amber zijn druk in de weer met hun huwelijksvoorbereidingen. Ze zijn van plan om rond de kerstdagen te trouwen, maar Amber vindt het spannender dan gedacht – zou ze wel een goede prinses en toekomstige koningin van Aldovia zijn? Aan de andere kant heeft Prince Richard ook een aantal crisissen die hij moet oplossen, en dat terwijl de bruiloft steeds dichterbij komt. (Bron)

Een vervolg op de populaire Netflix Original A Christmas Prince kon natuurlijk niet uitblijven. Ook deze film is wederom een feestje voor iedereen die niet vies is van een romantische (en soms ietwat voorspelbare) kerstfilm. Minstens net zo leuk als het eerste deel!

Christmas Inheritance

Voordat erfgename Ellen Langford het cadeaubedrijf van haar vader mag overnemen, moet ze een speciale kerstbrief afgeven bij haar vaders beste vriend en voormalig zakenpartner Zeke. Ze besluit naar Snow Falls te gaan, de stad waar het bedrijf is begonnen. Ze verblijft in het logement van Zeke, waar ze de inwoners van de stad leert kennen en de ware betekenis van kerst. (Bron)

Ook Christmas Inheritance was vorig jaar een groot succes, maar net als A Christmas Prince heb ik ook deze film dit jaar schaamteloos nog eens gekeken. Het verhaal is uiteraard voorspelbaar, maar dat maakt de tussentijdse perikelen (lees: een erfgename die haar identiteit verborgen probeert te houden) natuurlijk niet minder leuk.

The Holiday Calendar

Abby Sutton is een getalenteerde fotografe die niet genoeg voldoening haalt uit haar baan. Ze erft een antieke adventkalender en de inhoud ervan blijkt over een toekomstvoorspelling te beschikken. Deze magische kalender zou Abby weleens kunnen helpen in haar zoektocht naar de liefde. (Bron)

Eigenlijk weet ik niets beters over deze film te zeggen dan: een fijne, eigentijdse kerstfilm.

You Can’t Fight Christmas

Leslie Major is een opgewekte interieurontwerpster en de grootste fan van Kerstmis ooit. Haar grootste taak elk jaar is het versieren van de lobby van het beroemde Chesterton Hotel. Terwijl ze op een ladder staat om de boom te versieren, valt ze in de armen van Edmund James – de kleinzoon van de eigenaar JJ James. Edmund is een zakenman en vindt Kerstmis oppervlakkig en lichtzinnig. Maar er is iets met hem. Edmund en zijn zakenpartner Millicent hebben plannen voor het hotel, waaronder het beëindigen van de kersttraditie in The Chesterton. Leslie probeert hem op andere gedachten te brengen en ook dat hij van haar begint te houden. (Bron)

Toegegeven: het is één van de mindere films uit de rijtje, maar perfect als je zin hebt in een luchtige kerstfilm. Het verhaal is zéér voorspelbaar (als in: iedereen had het kunnen schrijven), maar daar gaat het natuurlijk ook helemaal niet om. You Can’t Fight Christmas – en zo ook deze kerstfilm niet.

Office Christmas Party

In ‘Office Christmas Party’ dreigt de CEO van een familiebedrijf de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega’s bij elkaar en organiseren een groots kerstfeest in een poging om een potentiële klant te trekken dat moet leiden tot een verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Het feest loopt al snel uit de hand. (Bron)

Christmas Office Party brengt voor de variatie een beetje luchtigheid tussen alle romantische kerstfilms door. De film heeft humor en wend zich bovenal volledig af van alle cliché kerstfilms waar er al zoveel van zijn. Extra leuk dankzij de beroemde cast met sterren als Jennifer Aniston, Jason Bateman en Kate McKinnon.

A Wish For Christmas

Sara Thomas is een type vrouw dat graag vanaf de zijlijn toekijkt op haar werk. Wanneer haar grote idee voor kerst wordt gestolen, wenst ze dat de Kerstman haar de moed geeft om voor haarzelf op te komen. De Kerstman laat haar wens uitkomen, maar geeft haar slechts 48 uur. Terwijl de klok tikt, zal Sara ontdekken hoe ze met de kerstmagie moet omgaan en leert ze voor haarzelf op te komen. (Bron)

Sara Thomas is één van de meest relatable personen aller tijden: ze vindt het enorm lastig om ‘nee’ te zeggen. In deze lieflijke kerstfilm gaat haar wens in vervulling om beter voor zichzelf op te leren komen. Voorspelbaar, maar een prima kerstfilm om op een druilerige avond op te zetten.

The Spirit of Christmas

Advocate Kate ontfermt zich over de verkoop van een oude herberg waarvan de eigenaar is overleden. Ze krijgt de herberg echter niet verkocht aangezien de geest van de in 1920 overleden Daniel er nog steeds huist. Om de geest weg te krijgen moet Kate hem helpen de zaak van zijn moord op te lossen. (Bron)

Zoet, zoeter, zoetst! Zo is The Spirit of Christmas het beste te omschrijven als een zoetsappige kerstfilm, maar dat maakt ‘m niet minder leuk. Ook in dit geval kun je vast wel raden hoe de film afloopt, maar het is een fijne wegkijker tijdens de feestdagen. En vanwege het ‘onopgeloste moord’ scenario, maakt dit deze zoetsappige kerstfilm toch nét iets anders dan anders.

Christmas Wedding Planner

Weddingplanner Kelsey Wilson staat op het punt haar grote doorbraak te beleven als ze wordt gevraagd om de overdadige en exclusieve bruiloft van haar geliefde nichtje te organiseren. Alles loopt op rolletjes, totdat de knappe Connor McClane, een privédetective, opdaagt en Kelsey’s wereld op zijn kop zet. Connor is door een onbekende ingehuurd om de voorbereidingen voor de bruiloft te verstoren. Daar slaagt hij in, maar hij weet ook het hart van Kelsey te winnen. (Bron)

Misschien is het omdat actrice Kelly Rutherford meespeelt, maar voor mij had Christmas Wedding Planner een absolute Gossip Girl-vibe. Yay! De trailer says it all, dus ook deze film wil je tijdens de feestdagen zien. Toch?

Welke kerstfilms op Netflix ga jij tijdens de feestdagen zeker kijken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER13 reacties


  7 december 2018

  Oeh leuk, zo te zien heb ik nog genoeg te kijken de komende weken! Ik heb onlangs beide delen van A Christmas Prince gezien en vond die zó leuk. Maar eigenlijk spreken alle 8 de andere films me ook aan. Yay! Dat wordt nog veel uurtjes Netflixen de komende weken :)


  Femke - Youniqueblog

  7 december 2018

  Oh, wat goed! Dan heb je nog een heleboel leuke films te gaan. Geniet ervan!  7 december 2018

  Oke, is het erg als ik alleen Christmas Inheritance nog moet zien? De rest heb ik allemaal al gezien hahaha!


  Femke - Youniqueblog

  7 december 2018

  Schaam je niet bij mij, want ik heb ze dus ALLEMAAL al gezien :’) X  7 december 2018

  Volgens mij heb ik ze allemaal nog niet gezien, wat erg! Heb ik de komende tijd genoeg te doen dus!


  Femke - Youniqueblog

  7 december 2018

  Ooo, alleen maar leuk! Dan heb je nog iets om (naar uit) te kijken ;-)  7 december 2018

  Dankjewel voor deze leuke tips! Ik heb ze allemaal nog niet gezien, maar ik weet wat me te doen staat, haha! Ik ben al helemaal klaar voor al die gezelligheid.


  Femke - Youniqueblog

  7 december 2018

  Ooo, wat leuk! Dan heb je echt nog iets om naar uit te kijken :-)  7 december 2018

  Ik heb the Holiday Calendar en the Christmas Cronicles gezien. Verder heb ik nog wat in te halen, haha.


  Femke - Youniqueblog

  7 december 2018

  Ontzettend leuk juist! Ik ben inmiddels al door de nieuwe kerstfilms heen ;-)  7 december 2018

  Ik heb er al een aantal van gezien, maar ik ga er dit weekend zeker nog meer kijken :) Leuk lijstje!  7 december 2018

  Tot nu toe 4 van deze gezien dus ik heb weer een aantal nieuwe aan mijn lijstje toegevoegd! Ik houd er echt zo van!  8 december 2018

  oh heerlijk al die kerstfilms ik kan er echt geen genoeg van krijgen!