Ik neem afsheid van Younique...
18/01/2019


femke kamps freelance tekstschrijver freelance content creator broei utrecht mariska van der haven

Na maanden (misschien wel jaren) wikken en wegen, heb ik de knoop eindelijk doorgehakt: ik ga stoppen met Younique. Een beslissing die voor mij heel goed voelt. In 2011 zag deze blog voor het eerst het licht, maar al tijden voelde het niet meer als ‘mij’ aan. En daarom ben ik achter de schermen druk bezig geweest om het in een vorm te gieten die wel bij mij past…

Terug naar de kern

In 2007 begon ik voor het eerst met bloggen. Destijds deelde ik via mijn blog livelovelaugh.web-log.nl allerlei verhalen die ik meemaakte op de middelbare school. In 2011 besloot ik het wat ‘serieuzer’ aan te pakken en verder te gaan onder de naam ‘Younique’. Een naam gebaseerd op het eerste magazine die ik maakte met een aantal schoolvriendinnen. In de jaren die volgde, groeide Younique met me mee. Waar ik echter eerst nog veel celebritynieuws en beautyposts deelde, ging mijn blog uiteindelijk terug naar mijn oorspronkelijke kern. Een plek waar ik mijn persoonlijke verhalen en favoriete momenten kan delen.

Zakelijk domein

Om deze reden begon ik steeds meer te twijfelen over de naam ‘Younique’. Het toenemend aantal mails met de aanhef ‘Beste Younique’, droegen hier niet op de laatste plek aan bij. En eerlijk: het is verrassend ingewikkeld om aan mensen uit te leggen hoe je ‘Younique’ eigenlijk spelt… Daarom heb ik besloten om mijn persoonlijke blog een plekje te geven onder mijn zakelijke domein: femkekamps.nl. Of beter gezegd: femkekamps.nl/blog. Bezoek je mijn blog nog vanuit youniqueblog.nl? Geen probleem! Je wordt automatisch doorverwezen naar deze nieuwe URL. Wel zo handig.

Same girl, different URL

Geen paniek. Dit betekent natuurlijk niet dat mijn blog inhoudelijk op de schop gaat. Ik heb alleen eens kritisch gekeken naar de categorieën op mijn blog en hierop besloten om twee categorieën te verwijderen (‘Fun’ en ‘DIY’). Deze heb ik nu vervangen voor de topics ‘Ondernemen’ en ‘Social Media Tips’, omdat ik hier natuurlijk regelmatig over schrijf. Er gaat verder niets voor jullie veranderen. Dit is dan ook de reden waarom ik er bewust voor heb gekozen om de lay-out van mijn blog hetzelfde te houden. Zo blijft het echt mijn persoonlijk stukje internet. En natuurlijk ook een beetje die van jullie. <3

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Categorie: Persoonlijk
Tags: ,


18 reacties


  18 januari 2019

  Was al even bang dat je ging stoppen! Gelukkig niet


  Femke - Youniqueblog

  18 januari 2019

  Aaw, ik vind het heel fijn om te horen dat ik gemist zou worden <3  18 januari 2019

  Gelukkig blijf je wel bloggen, want ik lees je blogartikelen met veel plezier! :) Het klinkt als een heel mooie stap die goed bij jou past. Ik zie nu al uit naar je nieuwe artikelen over ondernemen en social-mediatips!


  Femke - Youniqueblog

  18 januari 2019

  Yay, superfijn om te horen dat je enthousiast bent <3  18 januari 2019

  Logische en goede stap! Ik blijf je hier uiteraard volgen :)


  Femke - Youniqueblog

  18 januari 2019

  Wat ontzettend fijn om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie Audrey :-)  18 januari 2019

  Hey Femke!

  Volgens mij volgde ik je al toen je op livelaughlove blogde! Ik blogde toen ook veel. Zo inspirerend dat jij uitgegroeid bent tot zo’n leuke en goede girl boss!
  Een aantal jaar geleden heb ik via mail nog een interviewtje gedaan over het werk wat je doet, voor school, omdat jouw werk me zo leuk leek. Inmiddels heb ik nu naast m’n hbo studie een eigen bedrijf als content creator en grafisch vormgever! Misschien dat ik ooit wel zo succesvol wordt als jij. :)
  Anyway, ben blij dat je niet écht stopt met bloggen, want ik lees je blogs nog steeds met veel plezier!

  Liefs!


  Femke - Youniqueblog

  18 januari 2019

  Wauw, wat ongelofelijk tof om te horen! We go way back <3 En dankjewel voor alle lieve woorden. Ik ben er een beetje stil van! In ieder geval súpertof dat je ook werkzaam bent als content creator & grafisch vormgever. Heb je je toevallig ook al aangemeld voor de Instagramcursus Masterclass Ondernemen die ik samen met Tedje organiseer? Dit zou namelijk precies in je straatje vallen! Nogmaals ontzettend bedankt voor je lieve reactie. X  18 januari 2019

  Wat een goede beslissing! Eerder deze week heb ik deze knoop ook doorgehakt, en inmiddels is alles ‘over’ als het gaat om de domeinclaims. Een werkje, maar een stap in de goede richting.


  Femke - Youniqueblog

  18 januari 2019

  Zo fijn om te horen! Wat toevallig dat jij ook onlangs deze stap hebt genomen :-) Wat goed dat het voor jou ook zo fijn voelt!  18 januari 2019

  Eerste wat in mij opkwam was NEEE!!!. Ik volg je al zo lang en vind je blog echt zo leuk om te lezen. Gelukkig dat je alleen verhuist bent en dat we nog veel van je kunnen lezen. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe topics!!  18 januari 2019

  Ooooh ik schrok wel een beetje van de titel, haha, gelukkig stop je niet helemaal met bloggen! Ik lees je blog heel graag.


  Anika

  18 januari 2019

  Ik schrok toen ik de titel las, maar gelukkig is het alleen een naamsverandering en hoeven we je fijne artikelen niet te gaan missen!  18 januari 2019

  Fijn dat je niet stopt met bloggen! Wel een hele goede keuze om nu verder te gaan onder je eigen naam, kan me voorstellen dat de naam van je blog op een moment niet meer bij je past als persoon.  18 januari 2019

  Fijn dat jij niet stop Soms denk ik ook weleens aan een andere naam, maar aan de andere kant is mijn naam weer bekend in dit wereldje. Succes met je nieuwe naam x  18 januari 2019

  Laat iemand anders schrikken, joh! :-D Ik ben blij dat je niet stopt, want ik lees je blogposts erg graag. Je hebt zo’n fijne schrijfstijl!  18 januari 2019

  Mooie stap om je blog met je mee te laten groeien!


  Lieke

  22 januari 2019

  Ik vind je lay-out echt super mooi!