Filmm app van Zoe Sugg en A Beautiful Mess - Review
23/05/2019


filmm app review a beautiful mess zoe sugg

Als je me een beetje kent, weet je dat ik het ontzettend leuk vind om nieuwe apps te ontdekken. Toen Zoe Sugg en Elsie & Emma van A Beautiful Mess dan ook aankondigden dat ze samen de videobewerkingsapp Filmm gingen lanceren, wist ik: die móét ik hebben. Inmiddels is de Filmm app mijn go to app voor videobewerking en daarom tip ik ‘m ook graag aan jullie.

Filmm app

filmm app review a beautiful mess zoe sugg

Video wordt steeds belangrijker op social media en daar speelt de Filmm app handig op in. De app biedt de mogelijkheid om je video’s te voorzien van talloze filters en effecten. Filmm app weet zich op dit gebied te onderscheiden door de mogelijkheid om de verschillende filters en effecten met elkaar te combineren. Je kunt zoveel filters en effecten ‘stapelen’ als je wilt. En met honderden filters en effecten geeft je dit de mogelijkheid om je eigen signature stijl te ontwikkelen. Nog een fijne bijkomstigheid: je kunt ook de intensiteit van de filters en effecten instellen. Zo kun je zelf kiezen wat het beste bij jouw video past.

filmm app review a beautiful mess zoe sugg

Inkorten en basisbewerking

Naast de verschillende filters en effecten (wat toch wel mijn favoriete onderdeel is van de app), kun je je video’s via de app ook nog inkorten. Handig wanneer je video ietwat aan de lange kant is en je eigenlijk alleen maar het moment suprême wilt delen. Daarnaast kun je met de Filmm app je video’s ook aanpassen op basiszaken, zoals belichting, contrast en verzadiging. Heel fijn dus als je slechts een kleine ‘tweak‘ wilt doorvoeren. Ik merk zelf dat ik het vooral fijn vind om aan de hand van de filters en effecten meer sfeer toe te voegen aan de video’s die ik deel via Instagram Stories. Mijn favoriete combinatie is momenteel dan ook de filter 16mm 3  en effect Sunflare 5, maar ik blijf experimenteren.

filmm app review a beautiful mess zoe sugg

 

Gratis download mét een catch

De Filmm app is gratis te downloaden voor iOS. Binnenkort zal de app ook gelanceerd worden via de Google Play Store. Er is wel een belangrijke ‘catch‘: het downloaden van de app is wellicht gratis, maar er zijn binnen de gratis versie slechts een beperkt aantal filters en effecten beschikbaar. Persoonlijk vond ik deze niet interessant (genoeg). Je staat dan voor de keuze om losse packs van filters en effecten te kopen (gemiddeld zo’n €3,99 per pakket) óf een abonnement te nemen (€ 21,49 per jaar), zodat je toegang hebt tot alles.

filmm app review a beautiful mess zoe sugg

Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik er zowel privé als zakelijk veel plezier heb van de aanvullende mogelijkheden die dit biedt. Filmm app heeft overigens ook aangekondigd in de toekomst  meer bewerkingsmogelijkheden te willen bieden, waaronder de optie om muziek aan de video’s toe te voegen. Ik kijk er nu al naar uit!

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar de Filmm app? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  23 mei 2019

  Ja enorm! Maar helaas heb ik een telefoon met android  23 mei 2019

  Oh, dit is een leuke app zeg! Jammer genoeg heb ik een Samsung, maar wie weet in de toekomst!


  Mieke | mieksmind

  23 mei 2019

  Wat leuk deze app! Ik maak eigenlijk nog te weinig gebruik van video, anders zou ik het zeker een interessante app vinden  24 mei 2019

  Ik vind de app zo fijn!  25 mei 2019

  vpn ایفون Write more, thats all I have to say. Practically, it would seem as however you relied on the video to make your position. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just putting up films to your web site when you could be  28 mei 2019

  Dit klinkt als een fijne app. Geen gedoe met adobe applicaties en je computer. Heerlijk! Precies wat ik nodig heb. Bedankt voor de tip Femke ;)