Meidenfilms 2019: The Perfect Date, Someone Great & The Last Summer
10/05/2019


meidenfilms 2019 someone great filmtips 2019 filmtip meidenavond filmtips slaapfeestje

Zoetsappig, voorspelbaar en toch o-zo leuk. Dat is misschien wel de beste manier hoe ik de 5 meidenfilms in dit rijtje zou omschrijven. Perfect om aan te zetten op een regenachtige zaterdag of stille zondag wanneer je het rijk (lees: bank) voor jezelf alleen hebt. 

Meidenfilms

The Perfect Date

“In een poging zijn studie te kunnen betalen lanceert Brooks Rattigan een datingapp waarmee hij het stand-in vriendje kan uithangen in eender welke situatie ook. Hierdoor doet hij zich elke avond als een ander persoon voor en ontdekt hij dat de echte Brooks helemaal anders is dan hij aanvankelijk dacht. Daar komt ook nog eens bij dat hij valt voor het meisje van zijn dromen.” (Bron)

Giet alle voorspelbare ingrediënten voor de beste meidenfilms in een vaste vorm en voilá: daar is The Perfect Date. Overigens geen reden om met minder plezier de film te trotseren. Het hoofdpersonage is likeable en de vrouwelijke lead niet op haar mondje gevallen. Ondanks dat je wel kunt voorspellen wat de eindbestemming is, kun je niets anders dan genieten van de rit.

The Last Summer

“Vier vrienden, Griffin, Phoebe, Alec en Erin, hebben net de middelbare school afgerond en beginnen aan een laatste zomer in Chicago voor de start van hun volwassen leven. Het is een periode van vriendschap en romantiek alvorens ze naar de universiteit trekken. Allen worstelen ze met hun dromen, relaties en identiteit en deze maanden zullen hen en hun toekomst voorgoed tekenen.” (Bron)

Netflix weet als geen ander aan welke aspecten hun films moeten voldoen om het een groot succes te maken. Is het plot van The Last Summer origineel? Nee. Ga je deze film toch kijken? Guilty as charged. Zonder twijfel nu al één van de meest populaire meidenfilms van dit jaar.

Someone Great

“Jenny droomt van een carrière als muziekjournaliste. Deze droom wordt steeds meer werkelijkheid wanneer ze te horen krijgt de baan gekregen te hebben bij een prestigieus magazine. Hiervoor zal ze naar San Francisco verhuizen. Haar vriend heeft evenwel geen zin in een langeafstandsrelatie en zet er een punt achter. Jenny vindt troost bij haar twee beste vriendinnen Erin en Blair met wie ze voor een laatste keer afspreekt in New York.” (Bron)

Hoera voor liefhebbers van meidenfilms die zichzelf inmiddels al geruime tijd twintiger mogen noemen (hi there!): Someone Great is de film voor ons. Someone Great is geen zoetsappig verhaal over high school liefdes, maar een film over leven na een break-up met een upbeat twist. Brutaal, grappig en relatable.

Every Day

“De zestienjarige Rhiannon wordt verliefd op een mysterieuze ziel genaamd A. Deze bewoont elke dag een ander lichaam. Rhiannon en A voelen een onvergelijkbare band en doen er dan ook alles aan om elkaar dagelijks terug te vinden. Telkens weer voelen ze meer voor elkaar en dat eist zo zijn tol voor de tortelduifjes. Uiteindelijk zullen ze een levensveranderende beslissing moeten nemen.” (Bron)

Hoewel ik had verwacht dat het een cliché tienerfilm zou zijn, vond ik Every Day een verrassend mooie film. Ontroerend ook wel, met voldoende humor en een Nicolas Sparks-achtige vibe. Inclusief verrassend einde. Zeker eens kijken als je van dit soort meidenfilms houdt!

To All The Boys I Loved Before

“Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.” (Bron)

De Netflix Original To All The Boys I Loved Before is beslist een aanrader. Deze film is het beste te omschrijven als een ‘high school romcom‘, maar bevat genoeg humor om zelfs de grootste a-romanticus erdoorheen te slepen. Leuk om in je eentje of om met vriendinnen te kijken. Enne: er komt binnenkort ook een tweede deel uit!

Welke meidenfilms zijn jullie favoriet? Deel jullie tips hieronder!

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER4 reacties


  10 mei 2019

  Ik kijk niet zo veel films, helaas kan ik netflix niet betalen en ik hou ook niet zo van illegaal kijken.  10 mei 2019

  Leuk leuk! Precies waar ik dit weekend wel behoefte aan heb :) Ik denk dat het ‘Perfect Date’ gaat worden. Die lijkt me wel wat.  10 mei 2019

  Ohh, ik hou stiekem echt van zulke films. To All The Boys I’ve Loved Before is tot nu toe de enige van deze vijf die ik gezien heb, maar daar komt binnenkort gegarandeerd verandering in! Someone Great lijkt me wel wat!  10 mei 2019

  Leuke tips! Vooral Someone Great lijkt me tof :)