Grammie Magazine: het magazine bomvol Instagram tips en inspiratie
06/09/2019


grammie magazine amber van leeuwen the social good girl instagram tips

Enkele tijd geleden ontving ik een DM van Amber (@thesocialgoodgirl) of ik het leuk zou vinden om de tweede editie van Grammie Magazine te ontvangen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Toen de eerste editie vorig jaar uitkwam, schreef ik er zelfs een artikel voor. Ik was erg daarom erg nieuwsgierig naar de tweede editie. Jullie ook?

Grammie Magazine is het eerste Instagram magazine van Nederland bomvol tips en inspiratie – verkrijgbaar voor €17,95 via de webshop van TSGG. Helemaal eerlijk om het een magazine te noemen is het daarom niet. Op een goede manier. Qua dikte en schat aan informatie dat het magazine rijk is, is het namelijk eerder een boek te noemen.

#EchteInsta

De boventoon van deze tweede editie van Grammie Magazine is ‘#echteinsta’ en daarom zijn uiteenlopende ‘grammers’ en artikelen die je écht even aan het denken zetten alom vertegenwoordigd. Eén van de mooiste artikelen vind ik een gesprek tussen Amber (@thesocialgoodgirl) zelf en Melle (@mellebouwhuis) over jezelf online kwetsbaar opstellen. Amber is op haar 18e haar vader verloren waarover ze een paar jaar geleden een emotionele video deelde. Melle en haar man hebben twee kindjes voor de geboorte verloren en deelt haar IVF/PGD-traject openlijk via Instagram. Een mooi artikel waarin hun keuzes hierin worden besproken en wordt gereageerd op het feit dat kwetsbaarheid ook wordt gebruikt om volgers te trekken.

grammie magazine amber van leeuwen the social good girl instagram tips

Online vriendschap

Ook erg leuk, maar vooral herkenbaar vond ik het artikel over de vriendschap tussen Amber (@thesocialgoodgirl) en Charlotte (@celinecharlotte) over hoe hun vriendschap dankzij Instagram is ontstaan. Ook ik heb vriendinnen die ik dankzij mijn blog en Instagram heb leren kennen, zoals Tedje (@tedjevangils) en Shifra (@shifrajumelet). Ik kan me inmiddels geen wereld meer voorstellen zonder hen, en het maakt me dan ook enorm blij dat deze kant ook een een podium krijgt.

grammie magazine amber van leeuwen the social good girl instagram tips

Instagrambubbel

Naast echte verhalen is er in het magazine ook meer dan genoeg ruimte voor branding en strategie. Een interview die er voor mij uitsprong is met branding specialist Floortje Lopes (@floortjelopes). De eerste keer dat ik met haar in aanraking kwam was toen ze op een event van The Goaldiggers Club sprak. Sinsdien ben ik haar blijven volgen. Ik vind vooral haar nuchtere kijk op Instagram verfrissend. Dat we door dit platform in een bubbel zijn gaan leven waarin we dezelfde dingen zien, lezen en doen. En dat dit beeld niet per se één is waaraan je jezelf hoeft te conformeren.

grammie magazine amber van leeuwen the social good girl instagram tips

Hands-on tips en inspirerende interviews

Ook zijn er tal van praktische artikelen te vinden in het magazine, zoals hands-on tips om een sterke caption te schrijven, te adverteren op Instagram en keiharde feiten hoe het Instagram algoritme écht in elkaar steekt. En zelfs dan ben je nog niet uitgelezen. In Grammie Magazine zijn tientallen interviews te vinden: van koppel met een Instagrammable glamping in Alicante tot interview met YouTube-psycholoog Najla Edriouch.

Het enige puntje van kritiek dat ik heb? Soms staat er té veel tekst op een pagina of is het een beetje rommelig opgemaakt. Qua leesbaarheid zou het misschien nét wat lekkerder zijn geweest als er meer afbeeldingen en witruimtes zouden zijn. Maar goed, dit neemt natuurlijk niet weg dat dit betekent dat er alleen maar veel informatie en inspiratie om in je op te nemen. Wie zegt daar nou nee tegen?

Heb jij al ooit eerder gehoord van Grammie Magazine? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER1 reactie


    6 september 2019

    Mooie review en hoera dat je ons artikel zo mooi vond! Ik vond het een eer om mee te mogen doen en precies dat aan te stippen wat jij zo mooi beschrijft. Dat is de kern!