Filmtips Amazon Prime, Netflix én Disney+: 9 verrassende kijktips die je niet mag missen
17/03/2020


filmtips amazon prime netflix disney plus disney+ withlove movies kijktips filmtips 2020 netflix tips 2020 netlix tips maart 2020 april 2020

Gezondheid staat altijd voorop. Maar ik neem het je natuurlijk niet kwalijk als de verveling toeslaat als je voor de zoveelste dag op rij aan huis gekluisterd bent. De afgelopen periode heb ik veel leuke nieuwe films en documentaires ontdekt (en gezien) waarmee jullie úren vooruit kunnen. In dit artikel een handig overzicht van mijn favoriete kijktips van dit moment. 

Filmtips Amazon Prime, Netflix & Disney+

Miss Americana

Of je nu een fan bent van Taylor Swift of niet: Miss Americana is een behoorlijk indrukwekkende documentaire over hoe een jonge vrouw (lees: Taylor Swift) de keerzijde ervaart van haar roem. Seksisme, discriminatie, hoge verwachtigen… In deze openhartige doet Taylor Swift een eerlijk boekje open hoe het écht is om als vrouw aan de top te staan. Indrukwekkend en (helaas) nodig.

(Beschikbaar via Netflix)

The Post

Over vrouwen aan de top gesproken: The Post vertelt het waargebeurde verhaal van de zogenaamde ‘Pentagon Papers’, over de achtergrond van de oorlog in Vietnam, die in handen kwam van The Washington Post. Journalist Ben Bradlee (Tom Hanks) en uitgever Kay Graham (Meryl Streep) komen voor een ingewikkeld dilemma te staan. Vooral Kay Graham gaat gebukt onder de grote (sociale) druk. Hoewel je weet welke keuze er wordt gemaakt, blijft het toch ongelofelijk spannend.

(Beschikbaar via Netflix)

Spotlight

Liefhebbers van The Post zullen ongetwijfeld ook met veel plezier naar het waargebeurde Spotlight kijken. Het ‘Spotlight’-team van The Boston Globe bestaat uit een vijftal onderzoeksjournalisten die op het spoor komen van een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. De dilemma’s en sociale druk waar ze onder komen te staan maakt het zonder twijfel een indrukwekkende film om te zien. Leuk weetje: The Boston Globe ontving voor deze reportage in 2003 de Pulitzer prijs.

(Beschikbaar via Netflix)

Frozen 2

Into The Unknown. Toepasselijker kan de sountrack van Frozen 2 in de huidige situatie haast niet zijn. Toch is het een welkome afleiding dat Disney+ er bewust voor heeft gekozen om de succesvolle opvolger vervroegd beschikbaar te stellen. Persoonlijk vind ik het tweede deel minstens net zo leuk als het eerste. En mocht je even vergeten zijn waar de eerste film over gaat: ik heb in de bioscoop de volledige 1 minuut en 30 seconden dubbel gelegen om Olaf’s recap. Zeker het kijken waard.

(Beschikbaar via Disney+)

Late Night

Bij ‘filmtips Amazon Prime’ denk ik meteen aan Late Night. Deze film kwam voor mij als een absolute verrassing. Ik verwachtte een platte komedie, maar Late Night bleek zoveel meer dan dat. Humor speelt zeker een grote rol in de film, maar dit is slim verweven met het aankaarten van serieuze issues als seksisme. Emma Thompson speelt haar rol als talkshowhost Katherine Newbury met verve. Ook Mindy Kaling weet meerdere lagen te geven aan het hoofdpersonage Molly Patel, die ambieert schrijver te worden. Leuk om te weten: Mindy Kaling is het briljante brein achter dit script.

(Beschikbaar via Amazon Prime)

Brimming With Love

Journaliste Allie krijgt de opdracht om te schrijven over een koffiezaak, waarvan de eigenaar matchmaker is; na 30 kopjes koffie zou hij je soulmate kunnen vinden. Allie gelooft er niet zo in, maar duikt toch in de succesformule van deze Sam. In het begin irriteren ze zich mateloos aan elkaar. Maar als ze elkaar beter leren kennen, blijkt dat ze heel erg veel gemeen hebben. Voorspelbaar? Absoluut. Toch heb ik schaamteloos genoten van deze film. Zien = snappen.

(Beschikbaar via Withlove)

Taylor Tomlinson – Quarter-Life Crisis

Een stand-up getiteld ‘Quarter-Life Crisis’? Hoewel de trailer mij niet per se triggerde, moest ik dit als auteur van ‘Fuck the quarterlife crisis‘ natuurlijk zien. En wat werd ik positief verrast! Taylor Tomlinson is een verfrissende verhalenverteller. Met tal van relatable topics, zelfspot en soepele overgangen weet ze met humor te vertellen over haar ervaring als (Christelijk opgevoede, een belangrijk terugkerend topic) twintiger.

(Beschikbaar via Netflix)

The Book of Love

Een andere verrassende film is The Book of Love met Jason Sudekis, Maisie Williams en Jessica Biel in de hoofdrol. Deze film vertelt het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen architect Henry en de dakloze tiener Millie die elkaar leren kennen na de dood van de vrouw van Henry. Millie is bezig met het bouwen van een vlot om de Atlantische Oceaan over te steken. Henry besluit haar te helpen.

(Beschikbaar via Withlove)

The Founder

Je McDonald’s craving stillen nu het is gesloten vanwege het coronavirus? Misschien is The Founder dan wel iets voor jou! Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over de oprichting en het weergeloze succes van McDonald’s. Ray Kroc (Michael Keaton) is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. Ray Krok ziet een kans en weet de keten uit de bouwen tot een succesvolle franchise. Maar dit gaat niet zo netjes als op het eerste oog lijkt…

(Beschikbaar via Netflix)

Filmtips Amazon Prime, Netflix en Disney+? Deel ze vooral hieronder in de reacties!

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip.1 reactie


    17 maart 2020

    Frozen 2 vond ik ook echt ge-wel-dig en die film van Taylor wil ik ook echt nog bekijken op Netflix.