Okergele muur: voor en na foto's van onze slaapkamer make-over
31/03/2020


Slaapkamer make-over okergele muur

Al sinds het begin was ik niet tevreden over de gekleurde muur in onze slaapkamer. De tint was grijzer uitgevallen dan gehoopt, waardoor de kamer minder warm oogde dan ik voor ogen had. Een pot okergele verf bleek de oplossing.

Okergele muur

Roy en ik waren al maanden, zij het niet jaren, aan het dubben over welke kleur we dan wél op de slaapkamermuur wilden. Marineblauw, rabarber, mintgroen… Ik denk dat alle kleuren wel de revue zijn gepasseerd. Tot ik een paar weekenden geleden een okergeel vest droeg en zei: “Deze kleur lijkt me ook wel wat.” Roy was meteen enthousiast en we besloten meteen naar de bouwmarkt te gaan.

Na minutenlang diverse kleurkaartjes te keuren en naast elkaar te houden, kwamen we uiteindelijk tot een diepe okergele kleur. En wat een geluk bleken we te hebben: toen Roy bij de uitverkoophoek ging kijken, bleek net de kleur die we hadden uitgekozen met 50% korting aangeboden te worden. Dat kon geen toeval zijn…

Slaapkamer make-over okergele muur

Frisse basis

Om een échte frisse muur te creëren, besloten we eerst de muur te witten. Dit bleek een goede keuze, want we merkten dat de kleur er hierdoor echt uit sprong. Toen de witte verf eenmaal was gedroogd, gingen we aan de slag met onze gekozen, okergele verf. En wow… Wat een verschil. Omdat een foto in dit geval écht meer zegt dan 1000 woorden, zie je hieronder een voor én na foto:

hoofdbord maken hoofdbord bed maken diy hoofdbord slaapkamer hoofdbord zelf maken voor achter je bedSlaapkamer make-over okergele muur

Ik merk wel dat de kleur onwijs lastig is om vast te leggen. Waar de de kleur op mijn mobiel geler oogt dan deze is, leunt deze met mijn spiegelreflexcamera íéts meer naar oranje. Niet erg, want het gaat er natuurlijk voornamelijk om hoe de kleur in werkelijkheid oogt: een rijke, okergele tint.

Slaapkamer make-over okergele muur

We zijn er allebei zo onwijs blij met het resultaat. Door de combinatie van de okergele muur met onze donkergroene gordijnen en de grote (nep)goudpalm in onze slaapkamer -niet zichtbaar op de foto- heeft onze slaapkamer echt een exotische uitstraling gekregen. Ons eigen tropisch mini-paradijs. Om toch een beetje dat vakantiegevoel in huis te creëren.

Wat vinden jullie van de okergele muur? 

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip.12 reacties


  31 maart 2020

  Ik vind het echt helemaal fantastisch. Daar zou ik nooit op gekomen zijn. Love it! <3  31 maart 2020

  Ooooo, echt te gek! Ik ben dol op okergeel, maar ik heb nog steeds geen gelegenheid gevonden om die kleur zelf ergens in mijn huis een grote rol te geven.  31 maart 2020

  Aaah hier word je toch blij van!  31 maart 2020

  Ah wauw supergaaf! Zo wordt je iedere dag vrolijk wakker :)  31 maart 2020

  Echt heel tof deze kleur! Lekker vrolijk.  31 maart 2020

  Wat een prachtige kleur, heel mooi warm!  31 maart 2020

  Wauw echt heel erg mooi geworden!  31 maart 2020

  Wauw, wat ontzettend mooi! Staat heel mooi en lekker fleurig! Ik heb zelf een okergele muur in mijn logeerkamer en ben daar ook nog altijd heel blij mee. Het is alsof het het hele jaar door zomer is in die kamer.  31 maart 2020

  Woooo echt gaaf! Dit is echt zo’n kleur die ik nooit aan zou durven, maar wat heeft het goed uitgepakt in jullie kamer zeg, waaauwie!!  1 april 2020

  Wat een toffe kleur!  6 april 2020

  Wat een toffe kleur, staat echt super!  10 april 2020

  Wauw wat een prachtige kleur!