Online Harry Potter quiz, Bake Your Own Bunny Bums en meer: dit zijn mijn favorieten
13/04/2020


bake your own bunny bums cupcakes hema nederland easter cupcakes bunny cupcakes

Zelden schrijf ik een artikel dat ik meteen publiceer, maar laten we eerlijk zijn: er zijn ook zelden zulke gekke Paasdagen geweest. Hoog tijd om een aantal favorieten van dit moment te delen, waar jullie hopelijk ook een hoop inspiratie uit kunnen halen. Van online pubquiz en workshop tot onze -jawel- 3 nieuwe huisdieren.

‘Bake Your Own Bunny Bums’ van HEMA

Ik wist dat ik ze meteen had moeten kopen toen ik ze zag: het cupcakepakket ‘Bake Your Own Bunny Bums’ van HEMA. Ik werd er direct zo intens blij van. Toen het duidelijk werd dat het Paasweekend een sociaal sober weekend zou worden, was dat blijkbaar het zetje wat ik nodig had om tóch overstag te gaan. En wat was het een leuke eerste Paasdag activiteit!

bake your own bunny bums cupcakes hema nederland easter cupcakes bunny cupcakes

Toegegeven: het was beslist moeilijker dan ik dacht. Ik had verwacht dat er vormpjes in de verpakking zouden zitten om de voetjes van de Paashaas(jes) netjes uit te snijden. Dit was niet het geval. Er zat één stuk witte fondant en één stuk roze fondant bij, en hier moest je het maar mee doen. Gelukkig houdt Roy altijd wel van een een beetje fröbelen, en kreeg hij het voor elkaar om een goede basis te maken. Met behulp van eetstokjes hebben we de voetafdruk in het fondant gegraveerd, om deze vervolgens te vullen met roze fondant.

bake your own bunny bums cupcakes hema nederland easter cupcakes bunny cupcakes

Hoewel de hoeveelheid glazuur dan wél weer precies goed was om de 9 verschillende cupcakes te bestrijken, stuitten we op nóg een tekort: de kokossnippers. Als we de cupcakes precies zo wilden maken als op de verpakking, konden we hier maar 4 cupcakes mee versieren. Gelukkig hadden we nog wat kokosschaafsel in huis liggen om de overige cupcakes mee te versieren. Maar hé, we zijn enorm blij met het uiteindelijke resultaat. Hier word je toch spontaan vrolijk van?

online harry potter quiz upbeatles online pubquiz

Online Harry Potter Quiz

Als je me volgt op Instagram, had je ‘m al voorbij zien komen: de online Harry Potter Quiz van Upbeatles. Op donderdag 9 april organiseerde Upbeatles een leuke online Livestream waarin je kennis van Harry Potter werd getest. En geloof me: het was beslist geen goed idee om de online Harry Potter quiz te volgen als je alle films slechts ‘een keertje’ gezien had. Daar was van tevoren al voor gewaarschuwd. Hier móést ik natuurlijk aan meedoen. Samen met mijn beste vriendin die ook een enorme Potter-fan is. En met een speelduur van 2 uur, was het zo een fijn avondvullend programma.

Met onze teamnaam ‘Dobby – The competition can søck it’ behaalden we met een score van 61 van de 80 punten de 452e plek in deze online Harry Potter quiz. Niet gek, als je bedenkt dat er 4594(!) teams meededen. Ook eens meedoen? Upbeatles organiseert op het moment van schrijven 3 keer in de week (gratis!) online pubquizes. Elke week zit daar wel een themaquiz tussen, zoals Disney/Pixar (onwijs jammer dat ik die heb gemist), Harry Potter en bijvoorbeeld op donderdagavond 16 april een heuse online Friends quiz. Weten jullie meteen wat mijn plannen zijn voor aanstaande donderdag…

Online workshop ‘Ecosysteem maken’ van Werk aan de Winkel

online workshop ecosysteem maken werk aan de winkel
Nóg een online feestje zijn de online workshops van het Bossche ‘Werk aan de Winkel’. Deze creatieve winkel organiseert sinds hun tijdelijke sluiting online workshops, zoals ‘Ecosysteem maken’ en ‘Droogbloemen-krans maken’ (à €29,95 p.s.). En met succes! Tijdens de workshop van afgelopen zaterdag deden er bijvoorbeeld al ruim 60(!) ‘teams’ mee. Meedoen is dan ook laagdrempelig: het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding en een laptop of tablet. Het pakket met benodigdheden krijg je thuisgestuurd – ook als je in België woont. Je hoeft dus niets extra’s in huis te halen om mee te kunnen doen.

online workshop ecosysteem maken werk aan de winkel

Via een Microsoft Teams-meeting word je door de verschillende stappen heengeloodst. Heb je een vraag? Dan kon je deze makkelijk stellen in het chatvenster. Of een foto van je werk via WhatsApp sturen naar het aangegeven nummer. Roy en ik hebben hier zo verrassend veel plezier mee gehad. We zijn in totaal 2 uur bezig geweest en we zijn stiekem heel erg trots op het ecosysteem dat we hebben gemaakt. Als je het ook leuk lijkt om je eigen ecosysteem te maken: op zondag 19 april is de eerstvolgende online workshop.

Maak kennis met onze 3 nieuwe huisdieren…

Favorieten 7

Wat doe je als je allebei inmiddels 2 glazen rosé achter de kiezen hebt en zegt: ‘Hé, dat glaswerk zou wel een mooie vissenkom kunnen zijn!’? Juist. Dan ga je goudvissen halen. We hebben sinds afgelopen weekend dan ook 3 nieuwe huisdieren: Cray, Giel en KelseyKayla (“A fish so great it needed two names“). Vernoemd naar 3 favoriete YouTubers die ik meteen even heb gelinkt. Eén naam mocht Roy uitkiezen, één naam mocht ik uitkiezen en één naam hebben we samen uitgekozen. Mogen jullie raden wie welke naam heeft uitgekozen ;-)

We hebben bewust voor 3 goudvissen gekozen, omdat mijn vroegere oppas (en goudviskenner) ooit tipte dat vissen het fijnste samenleven in een oneven aantal. Geen idee hoe dat precies zit, maar ze bleek wel gelijk te krijgen. We hebben onze goudvissen overigens een veilige plek gegeven in ons thuiskantoor. Op een plek waar Wikkie en Nox zelden zijn, en ‘s nachts niets kunnen komen. Maar goed ook, want Nox wilde maar wát graag kennismaken met haar nieuwe huisgenootjes…

Van online Harry Potter quiz tot de bunny bums cupcakes: wat zijn jullie favorieten van dit moment? 

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip.8 reacties


  13 april 2020

  Ooooh, ZO LEUK die quiz over Harry Potter! Ik heb bijna nog nooit iets gewonnen, behalve een prijsvraag over Harry Potter bij een boekhandel. Een boekenbon van 25 euro, dus Harry heeft sowieso een warm plekje in mijn hart, haha.  13 april 2020

  Wat zien die cupcakes er leuk uit! Echt een paas gevoel krijg ik er van.  13 april 2020

  Wat een leuke tips, ik ga die quiz eens even checken!

  Overigens, het duurde een dikke minuut voor ik doorhad dat die cakejes konijnkontjes voor moeten stellen.

  Mijn favoriet op dit moment is – heel klef – mijn vriend die tijdelijk bij me woont vanwege corona. Heerlijk om ‘m hier te hebben, hij komt me net een bord met kaasjes en een kop thee brengen ook. Wat een geluk.  14 april 2020

  Die cupcakes zijn echt goed gelukt! Echt jammer dat ik de Harry Potter-quiz gemist heb.  14 april 2020

  Oh wat zien die cupcakes er leuk en lekker uit!  14 april 2020

  Wat zien die cupcakes er goed uit zeg! Als het kon zou ik ze zo uit mijn scherm pakken en op eten!  14 april 2020

  Wauw wat een mooie cupcakes heb je gemaakt, enorm subtiel ook voor een cupcake haha de mijne waren de vorige keer 3x zo groot.. mijn man vond ze TE groot.. ik eet het al snel haha… en wat leuk dat jullie nu ook vissen hebben.


  Linda

  17 april 2020

  Zo leuk dat je nu ook goudvissen hebt <3

  Ik doe elke week nu online pubquiz met mijn collega's! We gingen meestal 1 keer per maand naar een café in Rotterdam, maar ze doen het altijd elke week en nu dus elke week online. Vaste prik op woensdagavond inmiddels haha!