Ik ben niet het meisje dat een zwak heeft voor macarons, chocola of cupcakes (nou vooruit: wel om naar te kijken dan). Maar houdt je een zak chips voor m’n neus dan kan ik deze onmogelijk weerstaan. Daarom maakten mijn vriend en ik afgelopen zondag onze eigen chips. Mét dipsaus.
Het enige dat je nodig hebt zijn een aantal aardappels (2 aardappels per ‘klein’ bakje chips), zonnebloemolie en zeezout. (1) Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is (2) schil je de aardappels en was je ze schoon. (3) Schil nu, met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf, de aardappel in kleine dunne plakjes en (4) bestrijk deze met olijfolie. (5) Even wat zeezout eroverheen (wat peper of paprikapoeder kan ook) en ze zijn klaar om in de oven te gaan. (6) Laat ze gedurende 15 (a 20) minuten bakken, maar vergeet ze niet (7) na 10 minuten met een spatel om te draaien, voor het beste resultaat.
Tags: aardappelchips, chips, diy, maak je eigen chips, maken, recept, zelf chips maken