Simpel én leuk: Zelf chips maken (mét dipsaus)
29/01/2014



Ik ben niet het meisje dat een zwak heeft voor macarons, chocola of cupcakes (nou vooruit: wel om naar te kijken dan). Maar houdt je een zak chips voor m’n neus dan kan ik deze onmogelijk weerstaan. Daarom maakten mijn vriend en ik afgelopen zondag onze eigen chips. Mét dipsaus.

Het enige dat je nodig hebt zijn een aantal aardappels (2 aardappels per ‘klein’ bakje chips), zonnebloemolie en zeezout. (1) Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is (2) schil je de aardappels en was je ze schoon. (3) Schil nu, met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf, de aardappel in kleine dunne plakjes en (4) bestrijk deze met olijfolie. (5) Even wat zeezout eroverheen (wat peper of paprikapoeder kan ook) en ze zijn klaar om in de oven te gaan. (6) Laat ze gedurende 15 (a 20) minuten bakken, maar vergeet ze niet (7) na 10 minuten met een spatel om te draaien, voor het beste resultaat.

Is de oven klaar? (8) Laat de chips even afkoelen op een papiertje, zodat deze meteen overtollige olie kan opnemen. En de saus? Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel chips je hebt gebakken, maar in verhouding moeten er drie delen mayonaise in zitten, 2 delen chilisaus en 1 deel curry. Deze combi klinkt misschien heel vies, maar het is zó lekker. Ook leuk om te weten: deze chips zijn a whole lot gezonder dan zijn gefrituurde voorganger in de winkel. Happy snack time!
Wat vinden jullie van deze home made chips?



0 reacties