Recept: Glutenvrije gevulde paprika -
31/01/2014


Nu we wekenlang hebben geoefend met diverse recepten, gaan we nu het kookniveau upgraden. Nou ja: een béétje dan. Anne maakte deze glutenvrije gevulde paprika met rijst, tomaat en gehakt. Eet je ook lactosevrij? Dan kun je de geraspte kaas gewoon weglaten.

Ingrediënten (1 persoon): 2 rode paprika’s | 150 gram rundergehakt | 1 ui | 1 teentje knoflook | 100 gram geraspte (belegen) kaas | 100 gram rijst | 2 tomaten | ketchup | evt. bieslook als garnering 

Cooking gear in de aanslag? Let’s go!
Stap 1: Maak de paprika’s schoon, snijdt het dekseltje eraf en leg deze even opzij – deze moet je later nog gebruiken.
Stap 2: Snij nu de ui, knoflook en de tomaten in kleine stukjes.
Stap 3: Gedaan? Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
Stap 4: Nu is het tijd om de rijst te koken. Doe dit gewoon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 5: Kook nu in een pannetje de paprika’s enkele minuten voor. Dan hoeven deze niet zo lang in de oven te staan en zijn ze zachter. Handig!
Stap 6: Tijd om het gehakt te braden. Doe dit op een laag vuur en voeg meteen de stukjes ui, knoflook en tomaat toe.
Stap 7: Nu ontstaat er een geurig mengsel waar je de ketchup –if you like– door heen mengt.
Stap 8: Voeg nu rijst toe aan het geheel en doe het mengsel in de paprika’s in een vuurvaste schaal
Stap 9: Als je niet lactosevrije eet kun je nu wat geraspte kaas eroverheen strooien en dit een aantal minuten in de oven zetten tot de kaas is gesmolten.
Stap 10: Voor de finishing touch kan je er nog een aantal stukjes bieslook overheen doen. Aan táááfel!

Happy weekend!



0 reacties